[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Am avut si eu aspiratorul ala cu pompita pe la inceputuri si mi-am facut treaba cu el. Pe vremea aia faceam curatenie dupa carasi si aspira fara probleme. La un acvariu maricel nu face fata, dar la unul mic e acceptabil.
Exista "divort" la scalari? Cei care au depus anterior par sa se fi despartit. Masculul sta acum numai cu cel de-al treilea scalar(pe care eu il banuisem a fi tot mascul) si impreuna o marginalizeaza pe femela. O obliga sa stea intr-un colt si o ataca de cate ori o prind ca scoate nasul afara.
Shaba wrote:
Eu sincer m-am gandit la Animax pentru ca au de la Dennerle si sunt crescute in vitro (no snails, no muss, no fuss)

In animaxurile in care am fost eu aveau numai gunoaie. Cred ca plantutele Dennerle sunt numai in Animax Vulcan. N-am ajuns acolo, dar mi s-a lipit un anubias pinto de inima, deci va trebui sa-mi fac de drum.
Ultima updatare a fost acum o saptamana:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/34291.page
Sa-ti iei si niste pastile pentru inima la tine.
Eu n-as cumpara plante de la magazin. Sunt scumpe si sunt si vai mama lor. Daca tot vii la Bucuresti, suna-l pe nea Victor_z(are anunt aici pe forum). Are cea mai diversificata oferta de plante, de la easy, pana la plante foarte rare. Te duci la dansul, ti le alegi, vezi si acvariile alea imense si pleci cu plante sanatoase si sfaturi cum sa le cresti, la juma' de pret fata de magazin, sau si mai ieftin chiar.
Gasesti la Marbo Trade, Osram 856 de 14W.
http://www.e-marbo.ro/becuri-fluorescente-liniare-and-circulare/lampi-fluorescente-t5/he-14w-865-he-t5-230v-g5-cool-daylight.html
Nu da prea tare. Ca toti le-avem pe-ale noastre. Pe mine ma bat "furtunele", desi stiu ca forma corecta e "furtunuri", pur si simplu nu-mi suna mie bine.
dan.pavelescu wrote:Sa rezumam:

tudoricazapata wrote:Buna seara tuturor, a-si dori si eu

Exprimare corecta.

Nea liliacule, da-ti peste dejte.
Corect ar fi fost "As dori si eu."
Forma dezlegata se foloseste la persoana a treia. Ex: E normal a isi(a-si) dori un acvariu mai mare.
Shaba wrote:
Anubias, egeria, ludwigia, cabomba, java moss ... astea sunt plante easy, care pot fi crescute si cu lumina mai slabuta, si fara aditie de CO2.

Uite, ti s-a raspuns deja.
Da, in hala sunt 2. Cel de la care probabil ai luat si tu, care are 3 boxe una langa alta, si cel de langa hala de carne, cu acvariile alea super curate, care mai are un stand si afara. Eu de acolo obisnuiesc sa cumpar. Ultima oara cand am fost aveau si cory trilineatus, tot la 5 lei.
Mi s-a intamplat sa trec pe acolo si cand aveau pestii grisati si mi-a spus omu' din prima ca nu vinde nimic zilele alea, pana nu scapa de gris.
Celalalt mi i-a vandut asa si stia. Cand m-am dus sa-i scot ochii, o dadea in glume.
Mai sunt 3 standuri cu pesti afara, pe aleea din fata halei, unul in hala noua la etajul 2 si mai e un nene care vinde pesti in pasajul din fata magazinului Obor, dar acvarii mai jegoase ca alea eu nu am vazut.
O singura data am avut probleme cu pesti luati din Obor. Fix cu cory panda... i-am luat cu gris, acu' vreo doua luni, de la nenea ala care vinde si pesti si mancare de caini.
Da' poze cu celelalte acvarii cand pui? Despre ele n-ai zis nimic... ce pesti ai, ce filtrare, cum le merge...
Aia e uzina, nu garaj! Wow!
De paradoxx!
Dupa o plimbare nocturna prin Ferentari, nu mai auzim de el.
S-ar putea sa ai dreptate. Problema mea e ca nu stiu exact cu ce se hranesc plantutele de suprafata. Initial fertilizam doar cu micro, easy carbo si potasiu, iar pistia si limnobium se topeau si anubiasii faceau gauri si se zdrentuiau pe margini. Dupa ce am inceput aditia de fosfo si nitro, toate au inceput sa mearga bine. Poate au fost fosfatii cei care lipseau si au dat sutul, iar nitro il adaug de pomana.
Va trebui sa fac teste de nitrati si fosfati cateva zile consecutive, poate imi dau seama cum stau cu consumul si sa ajustez dozele in functie de asta.
Ati gasit modalitatea sa scapati de el?
Mersi, Anca.

Ne da si nota pe extemporale?
Ai mai deschis si tu un topic degeaba? Intrebarea asta puteai s-o pui si la tine in jurnal.
Nitratii si fosfatii sunt hrana pentru plante. In acvariile plantate se adauga prin fertilizare macro. Daca tu vrei sa-i reduci, de ce nu faci schimburi de apa, in loc sa bagi chimicale?
Din ce zona esti? Cum sa-i dai drumul intr-un canal? Tu ai putea sa traiesti intr-o hazna?

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: