Tata lumea o sa-ti recomande filtrare biologica , cum a scris si Stefan , Seachem Matrix , Ada bio rio , Sera Siporax , Eheim Substrat pro . Avand in vedere ca o sa ai un acvariu plantat filtrare biologica conteaza mai mult ca si cea mecanica , ma gandesc ca nu o sa populezi acvariul cu carasi sau hoplosternum .
Eu am tinut radacini ca ale tale 3 saptamani in apa si schimbam apa zilnic la ele , plus ca le-am si fiert de 2 ori
Nu te grabi cu acvariul , nu are sens , decat sa faci ceva "naspa" la inceput si dupa sa trebuiasca sa refaci mai bine asteapta si gandeste de 5 ori ce vrei sa faci .
Am avut si eu acel capac , se poate modifica in sensul ca mai poti sa pui un neon T5 de 24 W , dar tot este lumina putina , eu am vandut capacul si mi-am luat lampa
Salut , mai jos aveti niste poze cu se construieste un lily pipe din plastic care arata foarte bine dupa parerea mea . Este ptr cei care nu vor sa cheltuie o suma mare (zic eu) de bani pe lily pipe din sticla . Cel din sticla ptr mine este cam fragil la curatare , mie personal imi este teama sa nu se sparga cand o sa vreau sa-l scot din tubul de la filtru .
Este facuta din "Teava iesire Dennerle Lily Pipe scapers " si tub de 12/16 de la filtru extern Eheim . Teava Eheim de dimensiune 12/16 incape exact in lily pipe-ul Dennerle .
"Incap" si amano in skimerul asta , am si eu , dar am rezolvat uite asa ca si in poze .I-am lipit niste bucati de plastic cu super glue si merge perfect , doar sa le lipesti ca si in poze si nu rotite cu 90 de grade ca nu mai trage calumea apa inauntru .
Aceasi problema o am si eu cu filtrele Eheim Experience 150 si 2222 (sunt identice) , problema apare din cate am studiat eu la filtrele care au tevi de 12/16 , acestea se colmateaza mult mai rapid ca cele care eu furtunuri de 16/22 . Eu curat furtunurile mele la aprox 5-6 saptamani .
Inainte aveam doar Experience 150 montat in acvariu de 126 litri brut si furtunurile mi se colmatau cam la aprox 2 sapt , acum de vreo 2 luni am bagat si al doilea filtru in functiune adica Eheim 2222 .
Acum ca am 2 filtre , normal ca filtrarea s-a dublat , in ambele filtre am doar medii biologice , substrat pro si siporax . Acum avand 2 filtre am observat ca furtunurile se colmateaza mai greu adica pe la 5-6 saptamani . Eu am tras concluzia ca pe langa faptul ca se colmateaza mai repede tevile de 12/16 conteaza si incarcarea biologica din acvariu care poate conduce si ea la o colmatare mai repede a furtunurilor .
Schimba deocamdata 1/3 (o trime) din apa si peste vreo 2 zile inca 1/3 si no3 ar trebuisa scada si pestii nu ar mai trebui sa respire la suprafata .
Daca ai buget ptr un filtru extern ar fi recomandat sa-ti achizitionezi unul , este mult mai eficient ca oricare filtru intern .
Dar asta se poate discuta dupa ce faci schimburile de apa
Program de lumina, cu neoanele aferente in // 7-12 + 18-23.00.
Eu zic ca pauza de 6 ore intre iluminari este prea mare , as lasa maxim 4 ore intre pauze si iluminat total de 8 ore , maxim 9 ore ca sa nu ai probleme cu algele.
Poi daca nu are loc ptr furtunurile de la filtrul extern atunci trebuie sa decupezi tu in plasticul din capac loc ptr furtunuri , de preferabil in spatele capacului .
Hailea 60 cred ca e prevazut cu filtru intern din fabrica de aceea nu are loc ptr furtunuri ptr filtru extern
Va pun si 2 poze facute asa in graba ( dupa ce donasem cateva fire de hygrophila pinnatifida ) cu un 18-55 , nu am avut timp sa cer imprumut unul fix de 50mm
Ptr BBA , aplica local Easy Carbo cu siringa , merge , eu am incercat , doar ca trebuie sa insisti . Aplica 2-3-4 zile la rand si o sa vezi ca BBA-ul se face sa zic asa mov dupa care se albeste si atunci poti sa-l scoti usor su penseta sau chiar cu mana .
Am mai facut niste modificari , incerc un "covor" de staurogyne in fata si am bagat hygrophila pinnatifida care creste ca nebuna .
Cryptocoryne parva in stanga si dreapta tot greu merge dar merge incet , am schimbat un pic si fertilizarea , am renuntat la JBL Feropol si folosesc Pro Fito + Kalium-potasium + Fosfo . Folosesc in continuare Feropol 24 si Easy Carbo .
CO2 - 2.5 bps
Am facut un filmulet cu telefonul , scuzati echipamentele dar mi-a fost lene sa le scot ptr filmulet , mai stiu cativa pe aici pe forum cu aceasi problema )))
Faye wrote:
Fertilizez zilnic cu 5ml EL Profito, 5ml EL Kalium si 10ml Easy Carbo. Fara aditie de CO2.
Mie mi se pare ca fertilizezi forte mult ptr ce plante ai tu si ce volum are acvariul , 180 l daca nu ma insel.
Nu uita ca easy carbo este toxic in cantitati mari si din cate stiu si profito la fel