| Message |
|
|
|
Sergiu, greu te face omul sa intelegi. Nu te mai duce la pet-shop sa cheltui banii parintilor aiurea. Acvariul ala, asa cum ti-a zis multa lume, are nevoie sa parcurga niste pasi, un ciclu. Fii rabdator, desi stiu ca ti-e greu sa stai 2-3 saptamani fara pesti, fiind si vacanta acum, dar fa o treaba buna de la inceput si apoi o sa fii multumit. Stii ca oamenii astia ca si mine care incercam sa te ajutam avem si noi o rabdare... Si nu e de fier...
|
 |
|
|
Da, stii ca m-am gandit azi, radeam in masina chicotind si nevasta-mea se uita la mine ca la nebuni "Si daca mut io acvariul pe hol si il tin si pe cel viitor aici, in sufragerie?"  Apoi am privit fata angelica din dreapta care gandea "Te sparg la bot, monser iubire, daca nu termini cu apa prin casa si forumurile cu baietii astia si nu mai stai si cu mine si cu copilul!"
|
 |
|
|
|
Sanitarii se hranesc doar cu resturi de pe fundul apei, nu "fac curat de boli". Deci parerea mea, ia-o de la capat citind cu atentie tot ce ti se spune.
|
 |
|
|
|
Revazant topicul tau, fara sa dau citate sau copy-paste, pe 2 septembrie ne-ai anuntat de noul acvariu achizitionat si tot pe 2 il aveai plin de apa si pesti. Cei 60 de litri au venit direct de la robinet? DECI incearca sa asculti si sa treci prin toti pasii, ca in felul asta saptamanal o sa cumperi pesti si tot saptamanal o sa iti si moara.
|
 |
|
|
|
Salut Sergiu. Revin cu intrebarea de acum ceva zile. Tu ai luat acvariul de la acea cunostinta, parca ai dat 200 de ron, imi amintesc. Apoi te-am intrebat "ciclarea ai facut-o sau ai bagat pestii din acvariul mic imediat dupa ce ai bagat apa?" Pentru ca nu inteleg acum si nici atunci cum de ai bagat pestii si ai afcut pozele cu el gata dupa nici 2 zile? Ca daca e asa, nu te mira ca iti mor pe capete. Sincer, la ce ai enumerat ca pesti, intr-o saptamana ramai cu plantele artificiale si atat.
|
 |
|
|
Musiu kmol, induci lumea in eroare. Cum adica in doua ore e gata tot? Pai iar fosta apa devine noua apa? Nu, nene, nu mai fac asa.  Golit, spalat, iau un sac de aquabasis din nou, aleg pietrisu cat se poate de la suprafata, eventual mai iau un sac-doi de 5Kg si reiau ciclarea 2-3 saptamani... ce sa fac... Asta daca mai fac rost de inca un acvariu ieftin de undeva sa tin pestii si ce-o mai ramane sanatos din plante. Poate de data asta imi iese bine bine. Sau pastrez pietrisul, il spal cat pot din el, il pun la loc, dar tot cu apa noua. Dar toate acestea cand va sa fie, mai strangem ceva bani la FSN 
|
 |
|
|
|
Mersi dom' Pharaonu, asa voi face.
|
 |
|
|
|
Ai PM de la mine.
|
 |
|
|
|
Da, scrie si in topic, tetrazoni, patru bucati. Multumesc de aprecieri. Chiar si biofilmul s-a rarit si pe geamuri la interior nu mai am stratul de mazga, decat foarte putin. Azi are loc schimbarea de apa saptamanala si tunderea cabombei. S-a intins cam mult, dar s-au rarit frunzele, a devenit filiforma. La fel si bacopa, creste foooarte lent si numai in sus, facand frunzulite mici. Dar asta e, co2 si substrat s-a rezolvat, ma zbat cu lumina sa gasesc solutii. Cred ca la setupul al treilea o voi rezolva... MUSAI.
O sa incep incet-incet sa intreb chestiunile finale pentru viitoarele locatie si setup. De pilda, cum mai scot substratul de sub pietris sa le repun? Sau substratul pa si pusi, trebe altul nou? Merita sa investesc in 4 neoane de 24 sau 39, cu capac nou (vad de vanzare la 350 RON, sau la vanzare la acvaristi cu mai putin), sau sa mai bag 2 neoane de 18 inghesuite in capacul actual? Sau sa fac un home-made cu 3-4 neoane mai puternice? Sau sa bag o lampa cu halogeni puternica suspendata si sa renunt la capac, punand o plasa la suprafata apei, cum am vazut pe la unii? Faptul ca mut acvariul pe hol, unde nu e lumina ziua, o sa fie mai bine pentru plante&pesti, sa se ”hraneasca doar din lumina artificiala? Autocolantul negru vad ca il bate pe cel albastru in preferinte de acvaristica mai ”profi”. Ar fi cazul sa trec si io la negru? Hai mersi si mai revin. O zi buna la toata suflarea.
|
 |
|
|
|
Daca mai ai astfel de pachete cand voi face urmatorul setup, sunt client abonat. Te salut cu ocazia asta.
|
 |
|
|
|
Si inca una (tre sa chem un prieten cu un aparat mai jmecher) dar totusi nu arata deloc ca in realitate. Fotografu' sa fie mancat de viu, probabil...
|
 |
|
|
Hai sa mai scriu si eu, sa nu cad in anonimat total... Nu prea am schimbari majore, doar ca pestiucii au renuntat la suprafata si se zbenguie in tot acvariul. Cabomba mi-a explodat spre soare, mai mult, cum ziceam, am lasat acvariul doua zile fara papa si lumina. Spre bucuria mea, nu s-a imputit, ci s-a limpezit. E inca chel, asta e, deocamdata nu mai cumpar nimic, astept sa vad efectele substratului si al co2-ului. Viitorul setup si viitoarea locatie vor fi insotite de multiple intrebari, ca sa il fac bine (deja am lista pe care o completez zilnic, cu intrebari). Am tras si niste poze cu diferite optiuni ale aparatului, am ales ce parea mai clar. Cam asa arata acum, cu cabomba explodica
|
 |
|
|
|
Da, e greu de renuntat. E probabil sa renunt la setupul acesta si la locatia din sufragerie, unde e "vecin" cu geamul. Cred ca am sa il mut pe holul casei, unde e mai intuneric cat de cat in timpul zilei. Dar amanunte despre noul setup si intrebarile aferente la vremea lor.
Alexa, bomba merge bine, acvariul si el s-a limpezit, pestii sunt mai vioi, temperatura a scazut la 26. Cabomba mi-a explodat crescand catre geamul camerei, intrucat de ieri dimineata pana acum o ora am lasat acvariul fara papa si fara neoane. In rest, nimic nou. O saptamana viitoare excelenta tuturor.
|
 |
|
|
|
Inchide-l frate Vio, daca le-ai dat pe usa din spate. Sa nu stam ca fraierii sa asteptam.
|
 |
|
|
|
Rog cei pe care i-am vizat cu afirmatiile in care nu am dat nume, dar s-au recunoscut, sa nu se supere, ca nu mai suntem copii, cel putin unii dintre noi. Mie nu mi-e frica sa spun lucrurilor pe nume, astfel incat le spun. Si inca o data, scuze domnu' faraon, daca sunt un tip care se enerveaza mai usor decat altii si care le zice pe bune, stiu ca ies din tiparul dorit pe site, dar asa sunt, e unul din defectele mele.
|
 |
|
|
|
Teste, alber, am tot facut publice, nu am primit cine stie ce feed-back. Pajero, daca nici la 60 de ron nu sunt exacte, atunci de ce se mai vand? Trebuie sa dau 2-3 milioane ca sa aflu chestii despre care acum 10 ani nu se stia, si totusi se facea acvaristica? Si inca 1-2 milioane pe nspe solutii colorate, safe, easy etc... NU voi da atatia bani pe teste profesioniste cat timp nu imi fac o meserie din a creste 3 fate de pesti si 5 plante. CO2 da fix 60-65 bule pe minut. Iar pestii stateau dinainte de bomba tot sus. Valurire exista. Probabil ca voi pune piatra in coltul opus CO2-ului, ca sa le mai bag niste oxigen. De ciclat, iar nu cred. La schimbarea de setup am folosit cam toata apa din fostul setup, deloc apa de la robinet. Iar alge vizibile, negre, gri, verzi sau ce-o fi, nici de-alea nu am. Asa ca nu mai stiu. Oricum, m-a suparat faptul ca am aflat din mai multe surse ca ceva oameni de pe aici activeaza regulat si pe alt site de profil. Astfel m-am chinuit degeaba sa incerc sa achizitionez niste chestii. Poate ca sunt nou si nu stiu mersul pe aici, dar m-a dezamagit chestia asta. Plus ca la un anume mare magazin de profil acvarist la care se face imens tam-tam, nu ii voi da numele, am fost de trei ori in diferite zile si am gasit fix "resturi de plante", nimic sa iti taie rasuflarea. Probabil ca cei vechi se stiu intre ei si se anunta cand apar prospaturi. Faraoane, sa imi scuzi pesimismul, nu cred ca o sa se omoare nimeni ca nu imi iese mie acvariul si nici daca dispar de pe forum o perioada, dar am trecut de ceva ani de varsta pasiunii facute pe banii parintilor sau de amorul artei. Scuze din nou daca v-am suparat, sunt un tip mai cerebral, poate prea ambitios sau poate prea realist. E clar ca nu imi iese si pace. Din punctul meu de vedere, topicul se poate inchide. Cine crede ca are ceva folositor de invatat, poate sa il vada in arhiva. Am sa imi opresc elucubratiile aici. Si am sa pun si punct, deocamdata.
|
 |
|
|
|
Cum zice vorba aia "Alta-n cu... popii" sau babei. Cei doi anubiasi mi-au putrezit brusc, de fapt rizomul. Alaltaieri o frunza la suprafata, azi la fel, azi am pus mana pe el si am ramas cu restul frunzelor in mana, iar rizomul s-a "dezintegrat" printre firele de guta cu care era ancorat. Cel mic de pe mopan nu a putrezit total, doar jumatate de rizom. L-am scos, curatat si pus la loc, poate s-o mai fi salvat ceva. Oare din ce cauza? Chiar spre fundul apei nu mai am oxigen deloc? Din cauza asta nici macar cory nu mai stau pe fund, ci zburda aproape de suprafata?
|
 |
|
|
Aprecieri si critici ca aprecieri si critici, dar unii dintre noi, nu spui cine..., am putea fi gelosi ca oamenii nu mai trec si pe la noi pe topicuri sa ne critice
|
 |
|
|
Clopotel, nu e vorba de critici. Normal ca toti apreciem ce faci, ca dovada ca oamenii iti scriu si iti dau sfaturi. Daca nu apreciau cum avansezi, te lasa lumea in plata domnului si nu mai scria nimeni. Criticile intotdeauna sunt mult mai bune decat aprecierile. Ele te fac sa vrei sa ai un acvariu cat mai frumos si sanatos. Tine-o tot asa
|
 |
|
|
|
KITSCH, kitschuri (pronuntie ”chici”) - Termen folosit pentru a determina un obiect decorativ de prost gust.
|
 |
|
|
|
|