| Message |
|
|
Un acvariu la munca va fi mereu un prilej pentru o "mica pauza de relaxare"  .
|
 |
|
|
Pai primavara a cam venit  Anuntati si voi. Poate mai sunt si altii interesati
|
 |
|
|
Eventual o comparatie in imagini intre stadiul actual si imediat dupa modificari. Asta daca te horarasti sa faci modificari
|
 |
|
|
Eu va caut cel mai bun pret
|
 |
|
|
koala wrote:Eu sunt interesat.Thanks!
Mda. Voiam sa zic inca de la primele posturi. Da' nu ma pot abtine
CINEVA SE DOCUMENTEAZA. Si inca la greu  Si o mai face si pe nevinovatu'.
|
 |
|
|
Unul pe care il citesc destul de frecvent in ultima vreme in special pe la sectiunea producatorilor.
http://www.meerwasserforum.info/index.php?showcat=112
Mai am inca vreo doua. Le caut prin bookmark-urile browserului si ti le dau.
|
 |
|
|
Ricardo,
O pompa buna pentru o astfel de aplicatie este asta.
Merge cu orice tensiune de la 3 la 12v si poate urca apa pana la 3.6m [la 12v probabil]. Cred ca o gasesti/gasiti si mai ieftin decat in link-ul dat de mine.
|
 |
|
|
AdrianS wrote:
Inca nu stiam ce fel de filtrare sa folosesc, citeam pe forumuri din america si vedeam ca nu se potriveste nimic cu ce e in Europa.
Adrian,
La aceeasi concluzie am ajuns si eu  . Nu am mai citit pe reefcentral decat accidental [pe la chimia apei si pe la sectiunile sponsorilor].
Am citit in schimb pe ultimatereef - englezi - fac ceva oarecum mai apropiat de ceea ce facem noi [desi se situeaza cumva cam la mijloc, atat geografic cat si ca metode  , intre americani si nemti].
Insa cea mai mare placere imi face sa citesc in ultima vreme pe forumuri germane. Am invatat de pe acolo cat nu am invatat in ani de citit pe reefcentral. Iar discutiile dintre ei se poarta la un cu totul alt nivel. Plus ca avem acces la toate solutiile lor de filtrare.
Stiam de faza cu spartul placii de beton pentru ca mai arunc un ochi si prin alta parte  si trebuie sa-ti spun ca ai avut un mare curaj si ca esti un norocos sa ai o asemenea sotie intelegatoare.
Cat despre pompa de retur nici ca putea sa faci o alegere mai buna. Red Dragon uber alles ar zice baietii de pe reefcentral
|
 |
|
|
Salut Adrian si bine ai [re]venit
Iti multumesc sincer ca ai ales sa ne prezinti si noua proiectul tau.
Am sa-l urmaresc cu foarte mare interes deoarece se vede cat de elaborat este si cata pasiune pui in acest hobby.
O zi buna
Gabriel
|
 |
|
|
|
Domnilor,
Doi colegi din Constanta [dintre care unul, din pacate, nu activeaza pe niciun forum] au creat si ei un paludariu ce merita mentionat aici.
Am sa vorbesc maine cu ei sa vad daca putem posta niste fortografii.
|
 |
|
|
|
Arata intr-un mare fel.
Un motiv pentru care am evitat sa-mi bricolez echipamentele este tocmai acesta. Nu reusesc niciodata sa lucrez atat de ingrijit incat sa arate bine.
Nota 10+ pentru executie.
|
 |
|
|
Domnilor trebuie sa recunosc.
Oliver Knott nu inceteaza a ma uimi [uneori placut  ]
|
 |
|
|
Arata foarte fain lampa pusa pe acvariu dar mi se pare incorect fata de cumparator sa o livrezi cu un suport instabil care mai este si inutilizabil fara adaptari. Deh.
Tocmai efectul acela de lumini si umbre de pe substrat/rockscape [pe care T5-urile sau PC-urile nu-l pot face] a fost unul din motivele pentru care iluminarea cu LED a avut succes printre acvaristii cu bazine marine care veneau de la halide.
Si eu am privit in prima lampa [ardeam de nerabdare sa vad ce lumina face  ] si am vazut in ceata o seara intreaga
Succes in continuare.
|
 |
|
|
Ce sa-i faci mai dom' Ricardo.
Noi astia din provincie [adicatelea mai de la marginea galaxiei  ] nu avem un limbaj atat de ielevat ca voi ashtia de la capetala.
La noi mielu'i miel
Nah ca acum am ridicat mingea la fileu mai multora
|
 |
|
|
Frate. Ce mai aventura. Eu m-as fi enervat de mult si i-as fi trimis undeva.
Si franarii astia ne arata cu degetul si se uita in jos la noi.
Ah ... domnu Iulian ... pregateste un miel te rog pentru mandea.
Acum nu promit ca-mi schimb si in buletin numele da' mielu'... mielu' tot il iau
|
 |
|
|
|
Faina rau lampa. Sa o stapanesti sanatos.
Aspectul bazinului se va schimba complet. Ia-o incetisor cu intensitatea ca sa le dai coralilor sansa sa se acomodeze cu noua lumina. Cel mai important este sa nu te lasi pacalit de faptul ca lumina nu pare foarte intensa si sa duci lampa in 100% intr-un timp scurt. Eu am facut asta si am reusit performanta de a albi toti coralii duri. Cel mai bine este sa cresti intensitatea la intervale de minim o saptamana [doua este ideal] si sa observi coralii. Daca dau semne de stres ori ii muti mai jos [desi nu e ok asa] ori revii la setarea anterioara [eu le-am incercat pe ambele si doar a doua varianta a fost ok].
Pune te rog si o poza doua cu lampa montata si aprinsa.
O zi buna iti doresc.
|
 |
|
|
Incepe sa capete contur Mosh.
Cu atat ajutor nu se poate sa iasa altfel decat ... foarte bine
|
 |
|
|
Seba, sincer, sunt un pic socat sa aud o asemenea veste.
Si eu am fost nevoit sa renunt intr-un anumit moment al vietii [colegii de aici o stiu  ] asa ca sentimentul imi este cunoscut. Pasiunea insa nu a disparut.
Cu acvariu sau nu esti binevenit aici oricand. Nu cred ca mai era nevoie sa o spun.
Si sper in adancul sufletului ca vei reveni curand.
|
 |
|
|
Dragos,
Exceptional thread. L-am deovrat pur si simplu. Mai am de citit link-urile date de Big E. Multumesc foarte mult.
Interesant este ca se aduce in discutie si tipul/brand-ul kit-urilor cu care s-au efectuat masuratorile. Mai toti cei de pe forumul zeovit masoara cu Salifert atat nitratii cat si fosfatii. Cei care folosesc minicolorimetru [si specifica ca el este pentru ULN - Fosfor] raporteaza valori usor diferite de zero iar cei care folosesc minicolorimetru [fara sa specifice ca este pentru Fosfor - deci putem presupune ca este pentru Fosfat] raporteaza zero. Cert este ca toate au/dau erori iar fosfatii din bazinul meu/lor/tau pot fi diferiti de valoarea indicata de test/minicolorimetru.
Eu am o solutie standard [de test] pentru minicolorimetru ce ar trebui sa afiseze fix 100 cand aceasta solutie este folosita. Din pacate imi afiseaza orice intre 100 si 114 in mai multe
masuratori consecutive. In ppb [parts per billion] diferenta este mica dar nu stiu cum sa o interpretez. 14% eroare maxima la fiecare masuratoare? sau 14ppb? sau eroarea creste cu valoarea masurata/afisata?. Ca sa nu ma complic atunci cand fac testele apei din bazin efectuez trei masuratori consecutive cu acelasi plic de reactiv/apa/fiole si fac o medie [fara sa tin cont de eroarea de mai sus] apoi imi notez valoarea medie si cateva observatii despre corali. Stiu ca suna aiurea dar numai asa pot cumva corela valorile [Ca, kH, NO3 si PO4] cu observatiile.
Nu am ajuns pana acolo [ar mai fi cateva sute de schimburi de apa  ] incat sa pot interpreta - cum zice cineva in acelasi thread - semnele coralilor si sa stiu ce am de facut fara sa testez. Ceea ce am descris mai sus sunt doar notitele mele iar valorile masurate de mine pot fi [foarte] departe de adevar.
|
 |
|
|
|
Sunt vreo 5 magazine online din Germania si unul in Austria ce trimit in RO fara probleme.
Ideal ar fi sa mai cumperi si altceva pentru ca transportul te costa 15-25Euro [functie de magazin] bani in care poti transporta mai multe kilograme [pana la 31kg cand platesti 25 euro - exceptie facand desigur echipamente lungi/voluminoase etc].
Eu il vad cam cu 107/108 euro - fara transport pe site-urile astea.
Am avut un skimmer Tunze din clasa asta compacta Comline si pot sa-ti spun ca este excelent [din toate punctele de vedere inclusiv pret/calitate].
|
 |
|
|