koala wrote:Domnule, m-ai cucerit definitv cu faza aia ref. spartul planseului si cicaleala consoartei... ia sa pun si eu picioru'n prag

.
Succes si tine-te la curent! Este un proiect superb si care promite...
De mai bine de 4 luni discut cu ea despre acest proiect.
Nu prea am pus piciorul in prag, atat ca ceea ce am acum in acvariu este un dezastru ecologic, nu imi permit sa pun o poza.
Cu primul acvariu, incepand de la dimensiuni pana la retur, la pompe de recirculare la TOT am facut prostii.
Multumesc Gabriel, de luni sigur ma apuc de sapat.
Eu am si un controller GHL pe care inca nu il folosesc la capacitate maxima asa ca mai mult ca sigur ma vor ajuta forumurile lor.
stefanp wrote:Scuza-mi interventia off-topic, insa vreau si eu sa imi exprim uimirea fata de acest proiect superb.
Jos palaria pentru atentie/migaleala/munca/efort/pasiune/tehnica !
Iti multumesc Stefan de urari. Sa tot fie astfel de "off-topicuri"
Un singur lucru nu il recunosc pana acum, migaleala.
Cel putin ce e in Centrala(este camera unde am incalzirea centrala, centrala gaz, lemne, etc etc) e facut la urgenta, daca imi va permite timpul voi cosmetiza zona mai mult.
Munca... am spart doua zile cu picamerul iar azi de la ora 16:00 (de cand am venit acasa) si pana acum am facut curat

) era si cineva care imi spunea ce si cum sa fac
reefer wrote:Se anunta ceva frumos !!
Spor in continuare .
Salut Reefer.
Multumesc de urari, sper si eu ca o sa imi iasa ceea ce imi doresc.
Azi de dimineata a sosit sticla pentru acvariu.
Este cu 3 fete Ultraclare de 10 mm
Spatelete si fundul dublu din sticla float de 10 mm.
Greutatea totala a fost de aproximativ 120 kg(greutatea la curier)
Mai devreme am terminat de carat toata sticla din colet in casa, am niste maini de urangutan ca ma pot scarpina in talpa fara sa ma aplec.
Pentru ca am mai citit pe multe forumuri si am citit parerea multora despre diferenta dintre Ultraclare si float am sa atasez o poza si va voi lasa pe voi sa hotarati.
Poza este facuta la o lumina de neon(T8 fara reflector profi, cu balast magnetic si starter, tuburi de 1200 mmm de proasta calitate) cu telefonul mobil(e un s2 nu e telefonul fix

)
Nu intentionez sa precizez care este cea normala si care este cea ultra clara, eu sper ca se observa !
later edit: ma uit si eu la poza si e nasol, se reflecta(habar nu am ce camera in spectru verde am) lumina dintr-o coala in cealalta si sunt amandoua la fel de urate

)
kirucd wrote:Bravos nenea Adrian, eu sint ultimul care afla de proiect, direct de aici, ca eu nu citesc prin alte
parti, nu de alta dar poate mi se apleaca
Si nici nu mi-ai spus de ce vrei sa faci ultima data cand am vorbit la telefon.
Cateva comentarii mai ontopic sa zicem:
- buna alegerea cu Red Dragon, cu placere
- buna alegerea cu skimmerul, ma bate si pe mine gandul pentru un nou setup, la birou, dar deocamdata
e in standby din lipsa de fonduri si timp
- care este circuitul apei, e interesant ce ai facut tu acolo dar nu am inteles exact circuitul apei
- cand vei starta sistemul si ce sare vei folosi
Cam atat pentru moment, asteptam poze mai multe si updatarea acestui thread cat mai des, asa cum
am spus nu vizitez si "alte locuri" ca sa nu mi se aplece

mai ales ca se dezvolta si aici comunitatea
de saraturi.
O seara placuta,
Dragos
Buna seara Dragos,
Acum realizez ca asa este, cu tine nu am apucat sa discut despre acest "proiect" si chiar nu stiu de ce !!
Cand ti-am cerut sfatul despre pompa nu ti-am spus si ce vreau sa fac cu ea ?
Cand ne vedem imi voi spala pacatele, promit.
Sa iti povestesc pe scurc cum au decurs lucrurile cu designul.
Am hotarat ca trebuie sa imi schimb filtrarea din casa. Aveam loc in centrala, era ca dracu de greu sa trag tevi(singura solutie picamerul....)
Initial am vrut sa fac un fel de schimb la picatura cu doua pompe peristaltice legate fiecare la senzori de nivel(GROAZNIC

)
M-am hotarat sa mut doar refugiul, si atunci nu aveam nevoie de un debit foarte mare de transport al apei dar era o idee proasta.
Acum o saptamana m-am hotarat sa pun recirculanta in casa, intr-un sump, si sa imi trantesc si un beckett.
Tot acum o saptamana am dat comanda de pompa de la Chinezi(e confimata trebuie sa merg sa o iau Marti)
Ideea este ca daca am inceput cu ceva basic am tot schimbat de la o zi la alta.
Initial am spus ca las acvariul vechi, dar daca il las ce naiba fac ca am un flow prost in el din cauza setupului pietrelor si a celor doua coloane(oare sa nu il schimb

)
A auzit sotia, mi-am luat omorul, si apoi am primit cadou sticla pentru noul acvariu
Si uite asa de la doua pompe peristaltice care le am aruncate pe undeva am ajuns la o recirculare de 8000 l cu skimmer beckett, refugiu de 240 l , bazin de fraguri si schimb de apa ultra usor.
Si ca sa iti raspund la intrebare:
Intre display si sump(din casa) este recirculanta RD3 care plimba apa din display prin skimmer de aprox 15 ori pe ora(voi testa teoria ca prea multa skimmare nu strica, din ce spun greii acvaristicii strica doar aia prea putina)
Am uitat sa spun ca tot aici am compartimentul cu "ciorapii" pentru gazoabe si alte ganganii
Pe recirculanta am un Teu care imi va duce apa in centrala, jumatate in refugiu(500l /h) si jumatate in acvariul de fraguri.Aici mai mult ca sigur voi mai umbla, poate ca voi duce mai multa apa in centrala, nu stiu, voi vedea.
Acesti 1000 l/h se intorc inapoi in sump-ul din casa prin teava de fi 32.
Ideea acestui setup este ca daca va cadea curentul, recirculanta va plimba apa prin toate compartimentele si bazinasele sistemului. Lucru pe care l-am luat in calcul de la inceput.
V-am facut capul calendar, am scris ca parca imi dau licienta.
Va doresc o seara frumoasa tuturor si week-end placut.
Adi S.