[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pushkatu
Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Pestele bolnav se separa intr-un acvariu de carantina, in care sa aiba parametrii apei asemanatori cu cea din acvariul din care l-ai scos. Pe urma iei frumos la puricat un site precum http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2 si daca identifici boala, aplici tratamentul recomandat acolo. Multa bafta!
O poza face cat o mie de cuvinte, daca ne ajuti cu 1-2 ar fi ideal. Sunt sigur ca ar ajuta la formarea unei pareri mai sigure. Desi din cele spuse de tine, puii au acces si in compartimentul parintilor, sau mai bine zis parintii au acces la pui. Cauta o maternitate pentru cei prea mici.....tinei macar 2-3 saptamani acolo, pana cresc destul de mult cat sa nu mai incapa in gura adultilor. Bafta!
Bine ai venit. Bucurane cu cateva pozuci cu acvariul daca nu cer prea mult!
Daca mergi tot pe drumul asta(cel bun) ai sanse foarte mari sa te bucuri cu adevarat de ceea ce faci. Nu or fi guppy discusi da nici discusii nu is guppy. Fiecare etapa cu farmecul ei. Multa bafta si astept sa vad si ceva poze cand e cazul.
La bucata nu sunt, cel putin in oras la mine nu am gasit. Sunt alea 5 in 1 care costa in jur de 40-50 de lei, 20 de bucati. Poate te ajuta vreun coleg forumist cu un betisor de ala si o cutie sa compari ce si cum, in rest sincer nu stiu sa se dea la bucata, poate ma insel.
Bine ai venit prietene! Vad ca se aduna si "gasca" din Bistrita asa incet-incet.
Mai mult ca sigur ca se va atinge de ele, dar daca nu ma crezi te las sa te convingi singur.
Cand incep sa inoate singuri, muti masculul in alt recipient, dar nu cu femelele, pentru ca o sa le cam faca praf. Puietul se lasa de regula in acvariul in care a eclozat. Nu te sfatuiesc sa incerci sa ii muti, mai mult ca sigur o sa ai neplaceri daca ii iei de acolo. Lasa-i unde sunt ca bine stau. Asigura-le doar hrana adecvata odata ce incep sa inoate.

PS: Daca ai posibilitatea, pune niste poze cu ei.
Un acvariu foarte frumos, muncit si intretinut ca la carte, ca deh...merita! E modelul "salbatec" care ma incanta cel mai mult. Cand o sa cresc si eu mai mare(la 100 de litri brut nu-si prea are rostul investitia), exact asa ceva vreau sa am. Imi place sincer cel mai mult, dintre toate tipurile de setupuri. Salbaticie curata, sa fi sanatos si sa te bucuri cat mai mult de coltisorul asta frumos de natura. Bravo!
Am inteles. Astazi am observat ca iar a expulzat cateva icre. Nu la fel de multe ca si inainte, cel putin nu am vazut eu atatea. E bine de stiut, mersi de raspuns.
INMULTIREA

Inainte de inmultire este bine ca Betta s., atit masculul cit si femela, sa fie bine hraniti iar apa sa fie foarte curata. Este de preferat ca cca 2 saptamini perechea de Betta pe care vreti sa o puneti la inmultit sa aiba mincare de buna calitate, tubi si in general mincarea vie este preferata de catre acesti pesti, artemia, larve de tintari , larve de libelule si fulgi
vitaminizati, aceste feluri de mincare sint foarte hranitoare si fac ca pesti sa fie predispusi la imperechere.

Un Betta s. matur si sanatos este intotdeauna gata de imperechere. Femela poate fi identificata dupa burta umflata si ovipositor-ul care este mai evident si incepe sa semene cu un tub mic.

Acvariul in care vreti sa puneti pesti la reprodus trebuie si el amenajat. Este bine ca acvariul sa nu fie foarte mic (1-3l), cel mai des se foloseste un acvariu de 20-30L, filtru nu este neaparat necesar, temperatura apei trebuie sa fie de 28-30'C si foarte important este sa aveti plante de suprafata sau ceva care sa pluteasca pentru ca masculul sa aiba de ce
sa-si "ancoreze" cuibul de spuma.

Dupa ce totul este gata, masculul este introdus in noua lui casa. Se lasa citeva ore pentru ca masculul sa se linisteasca si sa inceapa sa lucreze la cuib. Dupa aceea femela intr-o punga cu putina apa este introdusa in acvariul in care masculul a inceput contruirea cuibului. Acest lucru face ca amindoi parteneri sa fie interesati de reproducere iar masculul foarte

interesat de femela va termina cuibul in scurt timp. Este important ca acvariul de reproducere sa aiba capac pentru a se pastra o temperatura constanta si la suprafata apei.
Odata ce femela este eliberata, reproducerea incepe.

Masculul v-a "imbratisa" femela care elibereaza citeva oua, intre 5-30+, depinde de femela. Masculul fertilizeaza ouale, le aduna unul cite unul si le duce un cuib, in acest moment, femela ramine plutind la suprafata pentru putin timp dupa care incepe si ea sa caute oua pe fundul acvariului . Citeodata se intimpla ca ea sa manince ouale sau, din contra, sa ajute masculul cu plasarea acestora in cuib. Citeodata, mai ales daca este incepator si masculul va minca din oua dar in timp v-a realiza ce se intimpla si va incepe sa le duca in cuibul de spuma. Aceasta operatiune are loc de citeva sute de ori pina in momentul in care femela a eliberat toate ouale. Masculul va incerca sa o tina cit mai departe de cuib,acesta este cel mai bun moment pentru a scoate femela din acvariu si sa lasam masculul sa aiba grija de restul. El va readuce inapoi in cuib ouale care cad pe fundul acvariului si le va pazi tot timpul.

Viitorul tata ramine in acvariu timp de 1-3 zile de la reproducere, in acest timp nu trebuie sa-l hraniti, oricum nu va da nici o atentie mincarii. Ouale eclozeaza in 24-36 de ore. Odata eclozate ouale, masculul mai poate fi lasat 1-3 zile in acelasi bazin pentru a avea grija de alevini. Citeodata se intimpla ca alevinii sa cada din cuib, masculul ii va aduce inapoi. El v-a continua sa-i ridice de pe fundul acvariului pina ce alevinii vor putea sa inoate singuri.

Daca observati ca masculul nu poate face fata si sint prea multi alevini la cazuti din cuib, puteti, foarte usor, sa scoateti din apa din acvariu. In acest fel, distanta dintre cuib si alevini va fi mult mai mica si atunci masculul pute face totul mai repede si mai bine.
Daca el incepe sa manince alevinii, indepartati-l imediat si lasati nivelul apei foarte mic, de cca 5 cm. Indepartarea lui insa poate fi fatala alevinilor care fara el sint practic neajutorati.
Odata ce puii au inceput sa inoate, tatal poate fii indepartat.

Bafta!

Pune ceva poze daca reusesti sa faci ceva cu ei.
Bine ai (re)venit! O gramada de ani!!
Bine ai venit pe forum!
Ok, multumiri pentru raspunsuri. O zi buna sa ai!
Folosesc fertilizare micro si macro + easy carbo. Pestii se simt foarte bine, apa e cristal, doar ca sunt cam multi momentan. O sa mai dau din guppy pe la prieteni. La capitolul lumina stau cam slab, doar 40 de w. Am un t8 sera plant color 18w + inca un neon cam anonim. Plantele par sa o duca bine mai ales ca m-am axat doar pe plante cu pretentii reduse. Mersi mult pt raspuns alber.

Inafara de os de sepie, se mai poate face ceva pentru a creste putin pH-ul, fara a cumpara alte produse de marca? Ma refer la metode traditionale, mai la indemana?! Nu de alta dar am avut 2 decese in randul melciilor si imi pare rau de ei. Cu fondurile stau cam prost momentan.
Salutare tuturor.

As dori niste simple pareri de la cei mai experimentati. Am achizitionat un pachet de teste 5 in 1 de la sera si am dori sa stiu daca valorile care mi le-a afisat sunt ok dupa voi. Mentionez ca sunt la prima incercare de acest gen, acvariul are un setup inceput cam de 3 luni, destul de bine plantat, 100 litri brut. Pesti: neoni, guppy, SAE, corydoras+ cativa pomaceea.

Daca ar fi sa ma iau dupa teste valorile ar fi urmatoarele.

NO3: 25-30 (cred ca e cam mare, am inteles ca este recomandat ca valoarea sa fie cat mai aproape de zero)
NO2: 0-5 (nu sa colorat deloc)
CH: > 6d
KH: intre 0 si 3
pH: 6.4- 6.5

Cam acestea ar fi valorile aproximativ. Probleme cu pestii nu am avut mai deloc, poate doar cu melcii pomaceea carora li s-a cam cojit carapacea, dar am pus cateva bucatele de os de sepie la recomandarea unor prieteni acvaristi. Astept pareri si sugestii si ma puteti eventual si certa. Daca mai aveti nevoie de detalii suplimentare, va ofer cu placere, doar mentionati ce anume ati dori sa stiti.

Multumesc anticipat.
Ce-mi place cel mai mult la forumul asta e faptul ca se discuta cel mai mult si mai INTENS despre lucruri si fiinte abea vizibile cu ochiul liber. Imi cer si eu sincer scuze pentru ca postez asa fara nici un rost, dar am urmarit din culise discutia si nu m-am putut abtine sa nu zambesc putin dupa fiecare replica data de voi. Scuze inca odata si mai ales scuze coana_andreea pentru ca nu am avut nimic cu ce sa te ajut.

Sanatate!
Sigur e ban"k"er tipu ala, s-au a dat cel putin o spargere pe undeva.(nu va recomand ) Acvariul e mai mult decat "beton", dar si mie imi surade mai mult ideea propusa de albert. Pestii mici au si ei farmecul lor, mai ales cand te poti gandi la cateva sute, poate chiar mii, in loc de cateva zeci. Acuma sa nu judecam gusturile omului, mai ales ca a realizat asa ceva si vorba unui coleg de mai sus, oricand poti apela la acvariu ca la o piscina interioara.
In primul rand bine ai venit pe forum, in al doilea rand ar trebui sa te gandesti mai serios care pesti doresti sa ii ti, deoarece doar aia 5 scalari sunt prea mult pentru acvariul tau, unde mai pui ca si restu sunt pesti de talie destul de mare. Poate inca sunt puiuti si nu sunt prea mari, dar cand o sa creasca o sa aiba mari probleme cu spatiul.

Ce ai zice de 2-3 poze cu acvariul tau? Sa ne dam si noi cu parerea mai bine si sa te putem ajuta cat mai mult. Multa bafta!
Bine ai venit pe forum, ai nimerit bine.

Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Go to: