| Message |
|
|
Foarte frumos, felicitari si sa te bucuri cat mai mult de investitie!
|
 |
|
|
|
pH-ul ii ajuta sa aiba o cochilie sanatoasa si tare. Daca nivelul ph-ului e mic la tine in acvariu(undeva sub 7 desi nu ma pronunt decat cu jumatate de gura aici) atunci melcii cam au de suferit. Cochilia li se macina incet-incet pana mor. Daca ai in acvariu si melci mai mari(pomaceea spre exemplu) poti observa mai clar la ce ma refer. La mine cel putin nu le prea place la melci. Am avut de la inceput tot felul de melci, dar nu multi. Am si de acestia de care ai aratat tu in poze, dar nu s-au inmultit niciodata prea mult. Sa tot fie vreo 20-30 in tot acvariul mari si mici. Cred ca le mananca pestii icrele sau pur si simplu nu ies melcisorii din ele.
In schimb am un prieten ce are cateva sute intr-un acvariu de 40 de litri. I-am dus eu piestris de la mine si cred ca s-au nimerit si 2-3 melci prin pietris cu toate ca am spalat pietrisul de 2-3 ori si a trecut cam 3-4 zile pana l-am dus la el. Deci sunt rezistenti melcii astia. Chestia e ca la el, din 2-3, in 2 saptamani avea peste 100. Acum, 2 luni mai tarziu are sute!!
|
 |
|
|
Maniacule!  Arata super chiar si acuma, nu ma indoiesc ca va iesi ceva marfa buna din el! Multa bafta si te asteptam cu poze, claaaaar!!
|
 |
|
|
Niciodata nu trebuie sa iti fie rusine cu numele tau si Becali nu e un nume urat.
|
 |
|
|
Chestia cu numele de familie s-a mai discutat, dar e forumul lor, regulile lor. Pentru ajutorul pe care il primesti merita macar sa specifici numele intreg. Si eu am avut reticente la inceput, dar asta e.
In rest ce sa zic, bafta si sa ne auzim cu bine
|
 |
|
|
Bine ai venit Marius, nu fi asa de zgarcit la vorba si mai lasa si nou cateva cuvintele despre tine, ce ai, ce ti-ar place etc. Nu de alta dar ne-ai cam lasat in ceata. In rest, multa bafta sa ai, ape limpezi si sanatate!
|
 |
|
|
Bine ai venit pe forum, eu o sa fiu mai indulgent ca colegu' si o sa iti cer doar cateva poze cu acvariul, eventual un filmulet, doar daca vrei bineinteles.
|
 |
|
|
E si mai frumos ca inainte!! Imi place mai mult cum ai decorat acuma!
|
 |
|
|
|
Bine ai venit pe forum!
|
 |
|
|
Pomaceea mananca de obicei ce ramane de pe la pesti, dar daca vrei sa le pregatesti ceva mai special, o bucatica de castravete sau de morcov din cand in cand o sa le vina bine. Ai mei papa chiar si cate 2-3 bucati de morcov pe zi, sunt vreo 10 deci se descurca.
|
 |
|
|
Da nu sunt foarte bine ascunse o sa fie papate toate, ori de pesti ori ce ceilalti melci.
|
 |
|
|
Cu rabdare si multa grija. 
|
 |
|
|
lisandram wrote:
Radu.U wrote:"Neritina...."hiberneaza"? "
cum imi dau seama daca un melc moare?
Daca observi ca sta nemiscat intr-un loc si are o pozitie ciudata pentru un melc, adica e purtat de apa incolo si incoace, atunci treci la verificat. Daca emana un miros urat de.....melc mort, atunci o sa sti mai mult ca sigur ca ne-a parasit.
|
 |
|
|
Guzu wrote:M-am dus la shop si mi-am luat pestii urmatori : 3 gupi-un mascul si 2 femele;2 xipho sex diferit; 2 scalari; 2 neoni; 2 sanitari; si 2 zebre care ma cam enerveaza ca se alearga intre ele si mai alearga si ceilalti pesti. in afara de xipho,si oarecum gupii, restul sunt destul de mici, inca sunt pui.Nu stiu ce sa fac cu zebrele alea. Eu am citit lista de compatibilitati si l-am intrebat si pe tipul respectiv la magazin. i-am pus de azi de pe la 12 si astea 2 zebre se alearga continuu
Nu prea ai facut bine si iti spun si de ce. Scalarii nu au ce cauta in acvarii asa mici, poate acuma zici ca e ok, dar cand cresc o sa te convingi singur. Neonii sunt pesti de banc, deci un minim de 6 e recomandat ca sa se simta bine. O sa fie foarte stresati de zebre, respectiv de scalari. Pe urma sunt zebrele, care iara sunt pesti de banc si se simt bine de la 5-6 in sus+ ca streseaza ceilalti pesti asa cum bine ai observat. Eu zic sa renunti la zebre si la scalari si sa mai iei 4-5 neoni.
|
 |
|
|
|
Multa bafta cu noul setup!
|
 |
|
|
Citeste acest articol in intregime, o sa te ajute mult: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/3143.page
Bafta!
|
 |
|
|
Nici asa nu e bine. O sa ti se imbolnaveasca ori betta ori ei de la batai si o sa ai un deznodamant trist. Gaseste o modalitate si separai, mai mult ce sa zic, doar vezi si tu cat de bine se inteleg....
|
 |
|
|
|
Ce frumosi sunt!! Desi abea se vad, is foarte dragalasi. Sper sa te poti bucura de ei si ne ti la curent cu evolutia lor. Multa bafta!
|
 |
|
|
|
E mascul. Masculii de betta se tin de regula singuri, deoarece au o fire agresiva si pot rani sau chiar provoca moartea altor pesti. Nu iti recomand sa il ti cu nici un alt peste.
|
 |
|
|
|
Betta mascul sau femela?
|
 |
|
|