[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pushkatu
Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Plantele, ca sa formulez cat mai simplu desi nu stiu cat de mult ai sa intelegi de ce, se aranjeaza de regula dupa forma, inaltime si specie. Plantele mai inalte se aseaza in spate, iar pe masura ce te apropii de partea din fata a acvariului sa pui doar plante din ce in ce mai mici ca si inaltime. Asta nu inseamna ca trebuie sa umpli acvariul pana la refuz de plante, trebuie sa lasi loc pestilor sa inoate. Dolly ti-a recomandat sa mai adaugi putin relief si bine a zis. Variante sunt multe, de la o simpla radacina, la nuci de cocos etc.

As mai vrea sa adaug, poate ma insel, dar am observat ca este cam mare curentul la tine in acvariul, unii pesti se cam chinuiau sa stea intr-un loc, in special guppy care erau printre cei mai mici. Incearca sa reduci curentul daca se poate, daca ma insel, imi cer scuze. Cat despre pesti, sincer nici eu nu prea sunt in masura sa iti dau sfaturi ample, dar ce pot sa zic, este ca iai cam amestecat acolo.
djphazer wrote:Bine ai venit !
Daca te prinde din nou acvaristica, pariezi ca vei gasi loc pentru unul mai mare ?

Omule tu chiar vrei sa-i prostesti pe oameni, asa pe fata? Trebuie sa fi chiar inconstient sa faci asemenea pariuri!

Apropo, bine ai venit pe forum, sanatate!
As trai fericit la tine in acvariu daca as fi peste. Daca as fi peste salbatic, probabil m-as lasa prins doar ca sa ajung acolo. E chiar frumos!
E superb acvariul. Incerc sentimente de invidie, dar si de admiratie. Sa te bucuri cat mai mult de el.
Mie imi plac jucariile, inca sunt tot in mintea copiilor.
Bine ai venit, ai inceput mai in forta ca majoritatea incepatorilor. Ai aparatura destul de buna, cel putin pe mine mai depasit. Ape limpezi sa ai si cum le zic tuturor, astept cateva poze, ca sa ma delectez si eu cu ceva frumos, asa macar din poze.
Bine ai venit. Distantele sunt mult mai mici aici pe forum, unde mai pui ca, comunicam si pe gratis. Ne-ar bucura sa vedem si noi cateva poze cu ce ai tu pe acolo daca se poate.
Bine ai venit Gabriela! Ai nimerit bine.

Ce as dori sa iti recomand, ar fi sa incerci sa muti masculul de betta intr-un alt acvariu, deoarece betta si guppy nu prea se inteleg(masculii de betta sunt tinuti in general singuri, fiind pesti cu o agresivitate ridicata). La volumul acvariului tau ai mai putea lua cativa pestisori. Daca sanitarii pe care ii ai sunt corydoras/corydoras albino(aia micuti albi sau maro patati cu puncte negre) mai poti linistita sa cumperi inca 3-4 bucati. Fiind pesti de card o sa se simta mult mai bine. La fel si cu molly, daca ai doar un mascul si o femela(banuiesc) mai poti lua linistita inca 2 femele. Cat despre guppy, nu iti face probleme o sa apara mai multi pe parcurs, daca le oferi conditii cat de cat bune. In rest ce sa zic, ape limpezi si asteptam cu drag ceva poze sa vedem si noi mai pe viu cum sta situatia. Numai bine!

Bine ai venit, ape limpezi, sanatate si toate cele bune!
E superb bettanul, sa iti traiasca!
Daca voi ziceti!
Bine ai venit sefu! Nici aici nu scapi de mine!
Bine ai venit! Ape limpezi sa ai. Delecteaza-ne si pe noi cu niscaiva poze cu setupul tau daca binevoiesti, ca nu ne suparam.
Salutari oameni buni si la multi ani!

Am si eu cateva intrebari la care as dori cate o mica lamurire daca se poate. Am o femela de betta pe care o tin intr-un acvariu comun de 100 de litri, destul de bine plantat zic eu. Recent am mai achizitionat un acvariu de 15-20 litri, unde vreau sa inmultesc betta. Intamplarea a facut ca la scurt timp dupa ce am luat acvariul sa vad cum femela a "expulzat" o multime de icre in apa, pe care mai apoi le-a mancat, impreuna ca ceilalti colocatari care s-au bucurat de o masa copioasa. Asta s-a intamplat cam acum o saptamana. Cam cat timp trebuie sa astept pana va fi pregatita din nou de reprodus, sau se poate sa mai aiba icre? Burta nu pare sa i se fi dezumflat prea mult. Oricum din acvariul in care este, are contact vizual zilnic cu masculul cu care vreau sa incerc reproducerea, acvariile lor fiind alaturate. Oricum nu se vad nonstop, doar cand sunt prin aceeasi zona, moment in care masculul isi incepe parada, pacat ca ii desparte sticla.

Multumesc anticipat!
La masculi se poate observa un colorit sters inca din primele saptamani. Pe masura ce cresc se accentueaza culoarea, dar depinde si de genele pe care le-au mostenit, unii sunt colorati mai intens, alti mai sters. Sunt si femele care au cateva nuante de culoare pe cozi, dar desigur mult mai putin vizibile. Ai mei, cei mai mari au trecut de 1 luna si inca nu sunt colorati complet. Li s-au accentuat bine culorile, dar bunuiesc ca inca mai au de crescut pana sa devina ca si masculii adulti.
Felicitari, in primul rand, in al doilea, cum au zis si colegii mai sus, puiutii au nevoie de hrana cat mai maruntita in primele 2 saptamani. Este hrana de specialitate la petshop.
Deci nu pot sa cred ce tocmai am vazut. Am dat de mancare la pestisori si cand ia venit randul la masculul de betta din acvariul in care am vazut larva(acuma am doi masculi de betta, nu ma pot opri tinuti separat evident) ce credeti ca vad? Larva s-a transformat intr-o libelula in toata regula, care poate din lipsa de hrana, poate ca sa inecat, deoarece am gasit-o moarta chiar langa coconul de unde a iesit, pluting la suprafata. Am luat-o in mana si am trecut-o prin apa pe langa betta care i-a smuls capul cu totul, dar la scuipat afara. In orice caz, e ceva ce nu o sa uit veci, o experienta cel putin ciudata pentru mine.
Cred ca el doreste sa avem un astfel de topic aici, nu?
O parere pur simpla din partea mea. Acvariul arata chiar frumos. Mai este de lucru, evident, dar ai inceput bine.
Bine ai venit, ai nimerit bine aici.

Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Go to: