[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Unde gresesc?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
faragesturi
Junior member

IP:

Salutare! Nu am mai scris de ceva vreme pe forum! Am si eu o problema! De ceva vreme mi-am facut un acvariu mai micut(50 litri) pe care il pot compartimenta in 1-2-3-4 compartimente dupa bunul plac. Ideea e ca puii se pot plimba dintr-un compartiment in altul din cauza ca geamgiul nu mia taiat bine sticla. L-am conceput dupa nevoie si anume pentru a avea o maternitate pentru pesti! Am avut vreo trei femele care mi-au nascut pui(xifo,guppy,molly). Am numarat vreo 50 de pui. Problema ii ca dupa ceva timp numai sunt nici macar 30. Pana acum cateva zile aveam substrat ceea ce nui bine pentru alevini si am scos substratul dar pestii se imputineaza? Din ce cauza? Apropo am si melci micuti in acvariu. Acestia ii pot afecta? Si puii sunt toti laolalta, nu sunt separati pe specii. E vreo problema asta? Care ar putea fi problema? Va rog un raspuns se poate? Unde gresesc?
[Email]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Parintii sunt si ei in acelasi acvariu ? Ai mai multe generatii de pui ?

.
[Email] [Yahoo!]
faragesturi
Junior member

IP:

ideea e ca alevinii pot trece dintr-un compartiment in altul deci sunt mai multe generatii de pui si ajung si in contact si cu parintii lor. Si daca am mai multe generatii sau specii intru singur compartiment e problema? Alte cauze ar putea fi? pana acuma ii hraneam odata pe zi(dimineata) dar acuma ii hranesc de doua trei ori pe zi.
[Email]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca ajung si la parinti, mai ales ca sunt si specii diferite, cei mai probabil puii lipsa devin mic dejun respectiv pranz sau cina...

.
[Email] [Yahoo!]
faragesturi
Junior member

IP:

Dar daca pun mai multe generatii de pui: De exemplu pun xifo care au 2 saptamani cu guppy care au o saptamana? e vreo problema? Si in privinta hranirii puilor. Ii oke daca ii hranesc de 3 ori pe zi? sau de cate ori e cel mai recomandat?
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Este bine ca puii sa fie hraniti de mai multe ori pe zi, dar trebuie sa ai grija sa aspiri resturile de mincare neconsumata si dejectiile. Trebuie sa mentii o igiena stricta pentru ca sistemul lor imunitar nu este inca bine dezvoltat si sunt mult mai sensibili decit adultii.
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

O poza face cat o mie de cuvinte, daca ne ajuti cu 1-2 ar fi ideal. Sunt sigur ca ar ajuta la formarea unei pareri mai sigure. Desi din cele spuse de tine, puii au acces si in compartimentul parintilor, sau mai bine zis parintii au acces la pui. Cauta o maternitate pentru cei prea mici.....tinei macar 2-3 saptamani acolo, pana cresc destul de mult cat sa nu mai incapa in gura adultilor. Bafta!

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
faragesturi
Junior member

IP:

Multumesc mult de sfaturi!. Am scos toti puii din maternitate inclusiv adulti. Adultii i-am pus in acvariul mare iar puii intru-un borcan de vreo 20 litri pana "renovez" maternitatea(am facut compartimentele fixe pentru a nu se putea circula dintr-unul in altul si astfel voi evita situatii neplacute). Poze va voi face dupa ce ii maternitatea gata adica dupa ce se usuca siliconul(vreo 2 zile). Multumesc mult
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: