| Message |
|
|
|
Da, alber, stiu ca e mai simplu, dar iar pesti si plante in cada, iar pusa aceeasi apa peste... Ceva nu le merge plantelor astora, se vede si din pozele mele, oricat de meserias le-as face, nu creste mai nimic, au contraire. Mi-e greu sa cred ca avand substratul+easy carbo plus ferropol 24 zilnic + bomba CO2, imi lipsesc inca 2 neoane si... buuuuum, in 2 saptamani plante frumoase si sanatoase si in crestere. Inclin sa cred ca poate mai e ceva pe langa. Dar o sa vad, mai e pana la viitorul substrat.
|
 |
|
|
Alber, nu mi-ai zis daca te-am lamurit cu acvariile si nu mi-ai spus ce "imi scapa"
|
 |
|
|
Pune niste poze, vor ajuta mult sa vedem care e treaba acolo cu pestiucii matale 
|
 |
|
|
|
Masculii Molly, Platy au un fel de teapa care creste intre aripioare. Masculul de Xifo are o prelungire a cozii, in partea de jos.
|
 |
|
|
Te iubesc, ca esti taticul lor  Glumeam. Pestilor oricat le-ai da, cand te fatai pe langa acvariu ei considera ca vine papa, asa ca sunt calare pe tine. Eu cand bag mana prin acvariu, vin tetrazonii si ma ciupesc de mana, crezand ca e de papa, desi abia au mancat. Sau poate ma iubesc si ei pe mine...
|
 |
|
|
Substratul ADA care este momentan in acvariu se vinde separat de acvariu? Este acelasi ADA din postarea anterioara care era 60 de lei? Sau acvariul il dai doar cu capac si atat? TI-am lasat PM. Scuza-ma daca te bat la cap, dar vreau sa te scap de acvariul ala care te incurca. Decat sa il tii tu in curte, mai bine il vezi la mine acasa frumos populat , la loc de cinste
|
 |
|
|
|
Inca o intrebare, ca ma seaca de ceva zile: butasul de vita-de-vie care se vede in poze e cumparat de la Horn, de la raionul Terarii, deci are o placa, un fel de sist care o tine la fund. Unu la mana, fieratania respectiva e posibil sa aiba niscai impact negativ asupra substratului/apei/ecosistemului in vreun fel? Si doi la mana, in jurul buturugii, din cauza acestui soclu sa ii zicem, nu pot planta nimic. Acu intrebarea este: Sa il scot din suruburile alea si sa proptesc altcumva, poate in alta pozitie, butasul? Eventual culcat? Pareri, sfaturi, critici... binevenite.
|
 |
|
|
P.S. Viata m-a invatat ca nu trebuie sa iti faci prieteni mai putin isteti, ca te vor aduce pas cu pas la nivelul lor. Faptul ca sunt activ aici nu inseamna decat ca va consider pe toti niste oameni ale caror spuse si scrise sunt demne de a fi luate in considerare, deci "isteti"  Gata, presa se culca.
|
 |
|
|
|
Alber, mut acvariul din sufragerie, unde sta aproape de geam, sau relativ aproape, in fine, are multa lumina solara. Il mut pe hol, unde nu patrunde soarele. Asa vreau si asa pare mult mai ok, mai ales pentru plante. Iar la noul setup nu vreau sa repet ultima schimbare. La care am tinut plantele in cada o zi intreaga si apa 90% a fost tot apa din acvariu. Reamintesc, acest nou setup l-am facut cand am bagat substrat Aquabasis de la JBL. Noul setup de luna viitoare il vreau cu toti pasii ca la carte, adica nou substrat, neoane ca lumea, CO2-ul il am, vreau ciclare de 2-3-4 saptamani. Deoarece atunci cand am schimbat setupul si am pastrat apa, doar ca aveam nou substrat, rezultatele la plante au fost nule. Adica degeaba am pus substrat si CO2, anubias a murit, echinodorusul e exact cum l-am cumparat, bacopa idem, valisneria se maroneste la varfuri fara alte rezultate, cabomba creste, dar cu stemuri rarite, cryptocorinele si mossul si microsorumul, pauza, nici o schimbare in bine.
Astfel incat noul setup, recte cel din octombrie sa zicem, va fi pas cu pas, de la inceput. Deci, sa revenim la problema, ca vorbesc prea mult, imi trebuie un acvariu in care sa tin pestii mei (descrisi in topic) pe timpul ciclarii. Plantele vor intra imediat in noul setup, deci raman pestii. Stiu ca imi trebuie plante pentru noul setup care sa ajute la stabilizare, nu mai cumpar anubiasi si moss, pentru ca nu dau rezultate deocamdata. Chiar daca acum am acvariul stabilizat si ca valori si ca limpezime si ca pesti, care se simt foarte bine, ceva nu e in regula. Probabil, zic eu, e lumina, care e deficitara. Deci alber sper ca am fost explicit, desi scriu prea mult. Multumiri maxime, se stie, pentru ajutorul si atentia acordate. Vreau ca viitorul setup sa fie facut chiar cu cap, cu lumina, cu ape limpezi si cu locatari si locatare fericiti. Noapte lina.
|
 |
|
|
Apropo de plante, stratiotes cele doua pe care le am de la jupanul Antoniot e posibil sa aiba un rol important in acvariu la mine ca plante submerse? Adica puii lor, nu gigantica planta insasi. Sau e ok sa ii tin puii doar ca planta de suprafata datatoare de oxigen? Intreb pentru ca nu prea am vazut pe la nimeni planta cu pricina si am si citit ca e planta preponderent de pond.
P.S. Antoniot, nici prin cap sa nu iti treaca gandul ca vreau sa renunt la ea sau ii fac critici  Vreau doar sa fiu informat din mai multe surse (defect profesional. mdeh). Seara frumoasa tuturor.
|
 |
|
|
Sarumana, alber. Lectia e invatata, ca ziceam acu 2 luni cand am intrat aici ca tre sa fii "tampit" sa retii atatea denumiri. E, iata ca am devenit un mare "tampit" ca deja dupa asa putina vreme stiu o gramada. Vreau sa il plantez cat de cat, dar nu ma arunc, intrucat, cum ziceam, peste cam o luna schimb locatia si implicit setupul. Daca era sa il plantez la greu, luam toti anubiasii rebellei si mossul lui humbert de la vanzari. Dar nu vreau sa dau chix. Vreau de data asta sa am si substrat, si CO2 si mai ales, lumina. O sa cumpar ce gasesc, in special de-astea mai simple. Sa imi fac mana pe ele, cum se zice. Bomba asta m-a tinut suficient, zic eu, cu metoda Dalles in combinatie cu ambitia lui kmol de a ma face sa imi fac singur bombita.
Pentru noul setup si implicit ciclarea de 2-3 saptamani, credeti ca un acvariu pe care sper sa il cumpar second-hand de 40-50 litri imi ajunge? In sensul de a tine plantele pe care le am (sau le voi mai avea peste o luna) si pestiucii.
P.S. Logic ca acel mic acvariu nu va disparea dupa noul setup, ci va deveni al doilea acvariu  . Shhhh, sa nu auda dusmanu'
|
 |
|
|
Of, ce le-as cumpara, dar deocamdata mi-au murit anubiasii, ceva nu le prieste. Si ma pregatesc de inca un nou setup. Fii sigura ca devin client sigur cand totul e in regula la mine in coltisorul de paradis.
|
 |
|
|
Cu capac zic eu... Stai sa se trezeasca ”profii de bombe” si ne mai dau ei cu linia la palma daca gresim...
|
 |
|
|
|
Alexa, bomba si eu cred ca mai bag una pe sambata. Nu ca nu mai merge, dar e cam pe terminate, la mine fiind si mutata, ras-mutata, ras-lipita, s-a cam dus prin sufragerie mult CO2. Mai da 3-4 bule o data la 10-15 secunde. Deci s-a rarit. In rest merge bine. Spor la confectionare. Sa nu o lasi la frigider excesiv de mult, adica gen 24-36 de ore. O ia apoi greu din loc cand pui drojdia deasupra, chiar daca pui apa calda odata cu ea. Parerea mea.
|
 |
|
|
|
Nu criticati chelia de plante, promit ca sambata dimineata sunt la 10 in Obor cu niscai 50, poate 100 de Ronei, sa fac achizitii de plante, intrucat Valisneria, anubiasul si cryptocorinele, la cate mutari si setari si razboaie au dus, nu prea mai pot tine pasul, din pacate.
|
 |
|
|
Hai sa mai scriu si eu ca pierd dexteritatea si nu e bine (parca nu scriu destul 10 ore pe zi la munca  ). Schimbari majore nu avem, in sensul de achizitii. Exceptand cele doua foarte frumoase exemplare de Stratiotes Aloides (multumesc pe aceasta cale "vecinului" Antoniot) care plutesc asteptand puii care se vor a fi plantati, spre satisfactia subsemnatului.
Azi am schimbat apa dupa zece zile, in speta 30 de litri apa declorinata 3 zile, am curatat constiincios geamurile (mazga a scazut considerabil), am tuns cabomba, am replantat 4 varfuri... Nu am mai facut nimic in acvariu la sfatul pretios (multumesc din nou) domnului Faraon, care mi-a zis sa las acvariul cumintel ca se stabilizeaza el. Mare om, mare dreptate a avut. Apa era considerabil mai limpede inainte de schimbarea apei, spre fericirea mea si a nevestei (dorm amandoua mititelele, si ea si fi-mea  ) si a ramas limpede si la 3 ore dupa "barbotare". Ceea ce ma face sa ma simt al naibii de bine, la stadiul de incepator, normal.
Am facut si niste noi masuratori cu testele mele Tetra 6 in 1. Pana la noi ordine, a se citi finante, mergem pe astea, bune sau mai putin... Testele arata cam asa:
NO3, cam 10, spre 25 (nuanta alb-rozalie)
NO2 - 0, alba ca laptele nuanta
GH - 16, neschimbat de acum 3 saptamani, din cate am citit e o duritate medie, deci OK
KH - 3-6, conform culorilor
PH - 7-7,2 constant
CL - 0
Cam atat despre mine si microbul aferent. Atasez o poza, cea mai buna (parerea mea) din cele cinci facute cu acelasi jaf de fuji dijital, am incercat toate variantele... Astept, ca de obicei, nu laude, ca nu am de ce sa primesc, ci critici, sfaturi, idei, sau simple salutari. Acelasi extrem de ambitios, rabdator, cuminte si ascultator dar si al naibii de recalcitrant viitor acvarist profesionist. O noapte buna tuturor.
|
 |
|
|
Salut. Este un barbus tetrazona, sau tetrazon mai pe limbaj normal. Mai ia-i macar 2-3 companioni, este peste de card, sa vezi ce ”grup” de jandarmi cuminti vei avea.  Eu am patru si nu am avut nicio problema.
|
 |
|
|
Salut si bine ai venit in randul nostru  Spor la viitorul acvariu, poate cei mai vechi pe-aici te ajuta cu niste sfaturi si il scoti la mai putin de 1500 RON  Lasa pestii morti, mai bine sa crestem pesti vii si colorati. Toate bune.
|
 |
|
|
|
Stratiotes-ele au ajuns la mine, mi-au umplut acvariul, mersi, astept sa faca puii si le plantez.
|
 |
|
|
Pretene kmol, spic cu spic se face-al patriei snop. Pasi marunti si desi, apoi jogging, apoi alergam... Ajungem noi la creveti, sanatosi sa fim
|
 |
|
|
|
|