| Message |
|
|
HumanFace wrote:Multumesc de sfaturi si aprecieri!
Antoniot: Ai o poza cu acel background?  Daca ai, te-asi ruga sa o pui.
Din pacate nu mai am, dar te asigur ca daca combini scoarta de copac cu spuma , vopsea sprey si rasina exposidica de calitate alimentara iese un decor 3d destul de profesionist, trebuie sa ai doar timp si rabdare.
|
 |
|
|
|
A doua alga trebuie s o indepartezi mecanic, incearca cu o periuta de dinti si cu multi creveti amano infometati.
|
 |
|
|
|
cu siguranta voi continua sa ma documentez si probabil la anu voi incepe macar sa construiesc acvariul.
Stiam ca le trebuie spatiu si am facut loc pt un bazin.
Mai mult ma intereseaza sa gasesc pe cineva care deja detine acesti pesti sa pot cunoaste inainte eventualele probleme de care ma pot lovi.
|
 |
|
|
|
Ma intereseaza sa mi fac un acvariu pentru acest peste.
Mai are cineva?
Cam cat de pretentiosi ar fii...si ce conditii optime vor.
|
 |
|
|
|
scoarta de copac foti folosi linistit de salcam, dupa ce o usuci la soare si o tii cateva saptamani in apa.
Eu am avut un decor 3d de scoarta si m a tinut ani buni...pana am renuntat la el.
Pe mine m a ajutat un cismar sa iau scoarta, se culege verde de pe crengi primavara, el o folosea intr un fel la cismarie, da un aspect foarte frumos in acvariu.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Ma bucur ca va place:
in poza 2 cred ca este plagiomnium affine
in poza 3 este sigur Fissidens fontanus
desigur ca BBA as vrea sa dispara definitiv...
|
 |
|
|
|
pe mine ma intereseaza Nymphaea Stelata!
Se poate trimite in bucuresti!
|
 |
|
|
Uploaded with ImageShack.us
|
 |
|
|
|
cum ai facut efectul de raze sa bata intr o parte?
|
 |
|
|
|
Mai are cineva Cardinia gracilirostris, as vrea si eu mai multe detalii despre ei.
Se pot imultii usor, sunt rezistenti???Ce mancare prefera pe langa alge?
Pe net am gasit putine detalii....
Multumesc anticipat!
|
 |
|
|
|
un filtru hang on silentios fata de cel de la aquatic nature este filtrul de la hailea sl 106, la pret nu depaseste 20 ron.
|
 |
|
|
Ca sa intelegi ce inseamna stiinta si pasiunea in acvaristica te poti uita in link ul de mai jos....daca iti place ce vezi trebuie sa stii ca sunt dotate cu sisteme de co2 , lumina si fertilizare de calitate.
Cu un neon chior si pamant de flori nu ai astfel de rezultate indiferent de cata stiinta si pasiune folosesti.
http://en.iaplc.com/about/gp_works.html
|
 |
|
|
ai mei deja au 4-5 cm, sper ca deabea au ajuns la maturitate, alti mai mici nu am gasit!
Multumesc pentru link, pe acesta l am citit...
fertilizes cu formula completa de la jbl, cantitatea recomandata de producator.....am si mediile filtrante de la jbl recomandate pentru pestii de amazon...bucati de turba si granule etc..
temperatura intre 23,8 - 24 grade
pun si eu un link care pare interesant, sunt prezentati mai multi creveti si melci, printre care si amano
http://theextrememakeover180.blogspot.com/
|
 |
|
|
lazarginel wrote:Deci eu am avut aceasta alga de adunam cite o mina saptaminal
am bagat 30 de Amano si au rezolvat-o
Incearca si cu Easy carbo ,ajuta mult
Nu fertiliza o peroada de timp
Apare la un dezechilibru intre CO2 si lumina
Un articol interesant aici
http://www.drpez.net/panel/showthread.php?t=154436
a ti avut dreptate! Bun sfat!
Am luat doar 8 creveti amano si deja au halit din alge, din cele verzi care erau crescute pe anubias, le au taiat cu clesti din fata si au papat cuminti tot.
Daca stiam treaba asta pana acum adunam si eu 30 de creveti.
Cam cat traiesc amano, daca stiti un site bun despre ei in engleza sau italiana ar fii super.
Multumesc! 
|
 |
|
|
HumanFace wrote:M-am uitat repede peste un atlas botanic si este una dintre aceste specii(cred):Fossombroina pussila,marchantia polymorpha,pellia epiphyla.in atlas scria ca stau in locuri, umede, inundabile, mlastini, pe langa lacuri. La mine in curte erau langa un minim pond, si langa o feriga.
Nu este nici unul din muschii pe care i ai enumerat tu, tot i ai amintit, iti spun sigur ca nici unul nu merge intr un bazin, spun diin experienta.
|
 |
|
|
HumanFace wrote:Acest muschi poate fi crescut si emers? Ca seamana foarte bin cu un mushi de la mine din gradina....Sau o fi cu totul altceva...?
daca seamana probabil acela o fii.
Si cel din acvariul meu este luat din natura! nu am reusit sa il identific,
Nu este fissidens sigur, acela este mult mai subtire, am si din acesta pe piciorul de pe creanga mare, dar nu se vede bine.
|
 |
|
|
|
 |
|
|
|
Nu mai am momentan, mi am pastrat doar un pui micut.
Pana va creste si sa faca pui va dura ceva timp.
|
 |
|
|
razvan2008 wrote:OK. Deci ramane e1500 - e undeva pana in 6 mil.
Eu l-am gasit la reef.ro, e la reducere acum. Pe ce alte siteuri "serioase" din romania m-as mai putea uita ?
Cat despre Eheim - mi-a fost recomandat un Eheim 2073 - ar fi o varianta, dar am mai multe temeri legate de comandatul "din afara":
- cum fac cu garantia, in cazul in care e defect sau imi lipseste vreo piese
- cat ma costa transportul pana aici
- cum sunt sigur ca nu se sparge ceva inauntru (exista piese care se pot sparge la acest filtru extern?!)
- de pe ce siteuri "sigure" as putea sa comanda care trimit in romania, in conditii optime, si preturi rezonabile ?
Astept raspunsurile voastre si multumesc anticipat tuturor !
Eu iti recomand jbl e 1500, chiar daca nu are un debit mare, in realitate are undela la 800 litri pe ora.
La acvariul tau este foarte bun.
|
 |
|
|