[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antoniot
Forum Index » Profile for Antoniot » Messages posted by Antoniot
Ce moss este cel pe care poposeste crevetele.

Foarte frumos!
vereb wrote:@antoniot

se vede super fain ,iese in valoare salcia,vazusi si plantele altfel aranjate,
bravo,felicitari

Multumesc!

Am rearanjat un pic cu ocazia curatarii periodice a acvariului si a camerei, regret caam facut acvariul descoperit.Am fost invadat de mucegai.
La vara scap de lampa si revin la acvariu acoperit, mult mai sanatos.

vlad.a wrote:Foarte frumos, crengaraia aia e vita de vie?

nu, sunt crengi de salcie "creata"
vedere din laterala acvariului

image

Uploaded with ImageShack.us

image

din luciul alei

image

Triops cancriformis vor fii, nu stiam de 2 varietati.
De fapt noul acvariu va fii un fel de paludariu.
Sper sa reusesc sa mi gasesc tot ce mi trebuie pentru el.
Asa i cand l am pus acolo nu avea frunzele asa dese in zona aia.
Oricum o sal mut in alt acvariu si in locul lui vreau sa pun un o tufa de echinodorus pitica.

Am in plan un acvariu populat cu triopsi.Un coleg m a ajutat cu niste oua, sunt nerabdator sa dau drumul la proiect astept doar vacanta de iarna sa am timp.
Venind dinspre Bucuresti treci de Otopeni si cand ajungi la indicatorul spre Corbeanca te inscri sa faci la stanga in intersectie, nu o iei la stanga ci intoarci spre Bucuresti. La 20-30 metri de intersectie pe dreapta este firma cu pricina, intrare direct din DN1, au o curte mare cu tot felul de pietre printre care si roca vulcanica la 3,5 ron kg
un kg de roca vulcanica se vinde cu 3,5 ron
alber wrote:Na ca mai carcotesc si eu putin
Daca ai muta Bolbitis-ul mai in spate si te-ai juca un pic cu niste Blyxa in locul lui, cum ar fi?

Blyxa ar arata frumos intradevar dar nu am avut noroc cu ea, am vazut la cineva cu boboci si floricele mici albe mi a placut foarte mult, de mine nu s a prins, cred ca nu i a placut temperatura rece???

Da, asa salbatic imi place, la inceput am vrut doar muschiul de fantana sa am pe roci dar neavand suficient nu am avut rabdare si am achizitionat flame.
In primele 2 poze este Fontinalis antipyretica culesa din natura tunsa si crescuta in acvariu, in a 3 poza este Fontinalis crescuta pe roci in afara apei iar in acvariu s a adaptat si dezvoltat frumusel, m am atasat de acest muschi, sper sa ii mearga in continuare bine, de la un timp creste rapid.

Rocile din lateral sunt neacoperite, doar frontal vreau sa fie acoperit complet.

Ma bucur ca va place si voua.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

tetra in1000: destul de slab , dimensiunile prea mari in raport cu buretelul lui.
Mare si foarte slab la performanta.

Eheim Aquaball 2212: un filtru acceptabil, dar nu m a multumit am renuntat repede la el.
Nu facea fata, ultimii bureti erau practic neutilizati.
Aquael fan 2,3,4, cele verzi de forma patrata, modelul vechi care se gasea prin 1998-2000 filtreaza exceptional.
Modelele noi aparute cele existente acum chiar nu merita sa le ai.
Pe mine m au dezamagit.
Zgomotoase, nu filtreaza bine.
Fluval plus2,3 sau 4: cel mai bun filtru intern, nu are nici un minus, doar calitati.
Filtrarea mecanica ireprosabila
Cel mai silentios, am unul din 2006 si inca nu se aude nici de la 1 mm distanta.
Cand vine momentul sa fie curatat, te anunta prin butonul galben, mazga practic este ca un namol adunata in bureti.
Antoniot wrote:eheim 2228
Plusuri-solid, filtrare mecanica si biologica buna.
-circularea apei in filtru perfecta

minusuri-furtunele cand le vream sa le desfac eram pus in situatia sa le tai capetele fiind foarte greu sa le scot
-nu era foarte silentios pe cat aveam eu nevoie.
-tevile nu mi au placut.

Scuze am vrut sa fac edit!
e1500
e700

Plusuri:-ambele filtre perfect silentioase, singurele care mi au sadisfacut nevoia de liniste totala pe timpul noptii.
-pretul bun
-tevile si ventuzele pe placul meu
-volum bunicel pt materiale filtrante

Minusuri-filtrare mecanica la pamant
-consum mare de energie
-reducerea debitului cu 70% la ambele dupa montarea unor aparate externe:reactor extern, chiller, lampa uv-c, etc.
-circularea apei in filtru prost gandita
-
eheim 2228
Plusuri-solid, filtrare mecanica si biologica buna.

minusuri-furtunele cand le vream sa le desfac eram pus in situatia sa le tai capetele fiind foarte greu sa le scot
-nu era foarte silentios pe cat aveam eu nevoie.
-tevile nu mi au placut.
fluval 304, a fost al doilea filtru extern pe care l am avut.
Plusuri:- filtrare mecanica excelenta, ce a mai buna.
-Sistemul de tevi foarte bun
-Furtunul foarte bun, nu se colmata chiar daca multi zic ca au avut probleme in privinta asta.
-amorsarea usor de facut

Minusuri- nu puteam monta un uv-c sau reactor extern din cauza furtunelor specific acestui filtru
-nu era suficient de silentios pentru mine
-cutiile pt filtrarea biologica nu mi se pareau foarte generoase.
Atentie este plin de "matasea broastei", trebuie sa ai rabdare sa alegi fir cu fir cu ajutorul unei pensete.

vreau si eu una la 15 ron
imi poti da un nr de contact

Forum Index » Profile for Antoniot » Messages posted by Antoniot
Go to: