[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: axethebad
Forum Index » Profile for axethebad » Messages posted by axethebad
ofer spre vanzare urmatoarele:
filtru tetratec ex 600, in stare excelenta, nu a facut probleme. are un sertar de siporax (1 l) - 200 lei;
Butelie CO2 nemteasca de 2 litri, necesita revizie, in stare excelenta - 200 lei;
controller ph JBl ProFlora, functioneaza 100%, sunt si solutiile de calibrare plus apa distilata pt curatare sonda, - lipsa sonda ph (cea existenta este uzata complet) - 380 lei;
reductor cu reglaj fin dennerle professional, functional 100% - 230 lei;
numarator bule jbl - 20 lei;
difuzor ceramic - 15 lei.
contact pm.

1. butelie co2 3 kg nemteasca, cu revizie pana in 2017 - 220 lei
2. reductor co2 JBL cu doua manometre, reglaj fin - 200 lei
3. difuzor ceramic pentru acvarii nano - 20 lei
4. difuzor ceramic cu spirala, pentru acvariile de peste 100 L - 15 lei
5. numarator bule din sticla - 15 lei

Predarea se face in Bucuresti, cartierul Rahova.

Detalii pe PM.
salut!
referitor la filtru, eu am un acvariu ca al tau, 54 litri brut si folosesc un Tetratec Ex600, cu mediile de filtrare originale, in afara de carbunele activ, plus un litru de siporax. nu am probleme cu debitul, desi daca ar fi prea mare l-as putea regla foarte simplu, vine cu robineti pe in si pe out.

Iti urez succes cu proiectul!
Salutare!
Trebuie sa recunosc ca nu am mai scris pe forum de ceva vreme, dar nu a trecut o zi sa nu citesc postarile noi . "Tehnica" din acvariul meu a suferit putine modificari si imbunatatiri.
Am adaugat un sistem de Co2 presurizat, dizolvarea Co2-ului in apa momentan o fac printr-un difuzor ceramic, dar nu-mi place ca sunt bule mici prin acvariu, plus ca nu arata prea bine furtune, chestii...si zilele urmatoare voi monta un reactor extern home-made , confectionat din filtru de apa.
Am adaugat un filtru extern Tetratec ex600, si cand se va cicla il voi scoate pe cel intern. Pentru moment am lasat mediile de filtrare originale, cu timpul o sa inlocuiesc un sertar cu siporax.
Am inceput sa fertilizez cu pps-pro si trace mix (micro si macro mai pe romaneste). Au aparut si ceva plante noi, ca de exemplu blyxa japonica si alte tipuri. Unele au mers, altele nu.. si totul din cauza luminii insuficiente...
In 2-3 saptamani intentionez sa cumpar o lampa suspendata 2x24, care se prinde de peretii acvariului si sa nu mai chinui plantele cu lumina slaba.
In alta ordine de idei, animalutele sunt bine. Ramirezii de cateva zile nu papa deloc, stau pe fundul acvariului(asta dupa ce au depus si ponta iar s-a disipat dupa o zi). In schimb astazi au parut interesati de mancare, desi nu au mancat. Si ca sa fiu mai explicit, alergau dupa mancare, dar parca nu-i interesa cand ajungeau langa ea. La a doua depunere am scos din acvariu cateva icre, nu mai mult de 10, si au eclozat vreo 6-7 alevini , iar acum am 3 pui maricei si sanatosi de ramirezi care au aproximativ doua luni.

Daca cineva se incumeta sa-mi dea un sfat in legatura cu ramirezii, il primesc cu deosebita placere.

O seara buna!
Bine ai venit!

Succes cu acvariul marin
Salut si bine ai venit (activ) alaturi de noi!
Foarte emotionanta povestea ta cu pestisorii! Iti urez numai bine si tie si pestilor!

Ape limpezi!
nu prea mai ai loc. din punctul de vedere al unui incepator, e loc berechet, dar vei avea probleme , eventual decese, plus ca nu se vor simti deloc bine.
neonii sunt pesti de banc(card), iti trebuie vreo 5-6. doneaza alta specie sau doneaza-i pe ei.

numai bine!

L.E. guppii se vor inmulti, daca ai femela si mascul, si nu vei sti ce sa faci cu ei. la fel si xipho.
Salutare
Cumpar butelie co2 intre 3 si 5 kg.
Astept pm.
Multumesc
Seara buna!
Dupa cum m-am asteptat, icrele ramirezilor au disparut ) am vazut un neon cu burta plina dand ture pe langa ponta.. apoi au dat "iama" cory.. si adios. Poate data viitoare...
In alta ordine de idei, am o rugaminte, in special fata de colegii din Bucuresti. As dori sa gasesc un centru de reincarcare butelii Co2, si din cate am inteles unele centre nu incarca butelii sub 5 kg. Stie cineva un centru unde pot incarca o butelie de 500 g(acea butelie de la JBL)? in cateva zile voi pune cap la cap un sistem si as vrea sa stiu unde sa ma indrept.
Multumesc!
nu stiu daca e rau ca schimbi apa... nu schimb apa des, 2 schimburi pe saptamana a cate 20-25%. cred ca plantelor nu le-a priit lumina, sau altceva, in nici un caz schimbul de apa, dar poate gresesc.
oferte ar putea sa-ti faca, dar nestiind exact ce-ti doresti, mai bine intri pe posturile lor, multi au si link-uri cu imaginea plantelor. Daca vrei un petshop cu mai multe plante, cauta in coralis(sper sa nu fie probleme, nu vreau sa fac reclama, chiar nu sunt multumit de calitatea de acolo), dar iarasi, de la alti acvaristi gasesti la un pret bun, calitate mai buna, ai doar avantaje.
Eu de exemplu am luat de la acvaristi de pe forum, si am fost foarte multumit.

Numai bine!
Salut si bine ai venit!
Plante poti sa gasesti la sectiunea "Vanzari" pe forum, la preturi mai bune decat prin petshop-uri, si de obicei de buna calitate.
Salutare din nou!
Aseara am avut parte de o surpriza din partea ramirezilor, au depus
Fiind prima depunere, nici nu m-am asteptat la altceva decat sa dispara usor-usor icrele...si asa s-a si intamplat, excesul de zel la curatare/"aerare", banuiesc ca au si papat ceva...
M-a bucurat mai mult faptul ca s-a format perechea... la inceput masculul, fiind mai mare, alerga femela... de multe ori o gaseam dupa filtru. Apropos de pereche, ramane formata doar in timpul depunerii, sau si ulterior?

Per total, n-am avut probleme, decat cu elodea care a inceput sa putrezeasca, din motive necunoscute mie. In viitorul apropiat voi achizitiona un sistem Co2, si nu voi mai avea probleme cu plantele.
Totusi, daca o sa vina aditia de co2, lumina si acum e slaba, dar pe viitor nu va face fata... 15 W(plus niste material reflectorizant, din fabrica) la 54 L, e foarte putin. Ma gandeam sa mai adaug un neon, doua.. dar chiar nu ma pricep absolut deloc la bricolaj

@viulian, am citit topicul tau despre bettanul tau bolnav, mi-a fost de ajutor. am citit tot ce era legat de bolile pestilor betta de pe acest forum si nu numai.
la asta ma gandeam si eu, recipiente multe, stres, unele exemplare nu sunt chiar asa frumoase, ce faci cu ele.... multe variabile.
in alta ordine de idei, pestele se simte mai bine, a deschis inotatoarele, nu sunt refacute complet, sunt un pic "ciufulite", dar cu timpul sper ca isi va veni in fire.
ma gandeam sa-i iau si eu cu timpul o fetita, mai ales ca din prima zi de cand l-am luat s-a apucat de facut cuib. dar ma gandesc ca mai trebuie un acvariu pentru femela, si acum....sunt si in sesiune si falit, ma apuc sa strang de un sistem co2 pentru acvariul mai mare...si nu e cea mai ieftina investitie...
Felicitari pentru nepotei
mutlumesc pentru sfaturi si ganduri bune!
se pare ca micutul meu betta a avut zile...cel putin asa arata evolutia lui.
Stiam ca nu e bine sa incepi tratamentul cu antibiotice, si apoi sa-l opresti brusc, inainte de termen.. asa ca am zis sa-i dau eritromicin macar 4 zile,daca tot incepusem. A doua zi am vazut aripioarele si coada mai desfacute, mai dezlipite, iar astazi ochiul mai e doar f. putin umflat. De mancat mananca bine, astazi i-am dat ceva artemia congelata, pe care a primit-o cu placere.
In consecinta, voi urma tratamentul pana nu vor mai fi semne vizibile ale bolii(orice ar fi fost).
salut! multumesc pentru sfat. ieri i-am aplicat o baie buna cu sare, intr-un vas separat, iar in acvariul mare am bagat un sfert de capsula de eritromicina(am gasit in mini farmacia mea eritromicina capsule, si am optat pentru ele, fiind sub forma de praf). zilele trecute nu manca deloc, desi ii dadeam tetra freshdelica, preferatele lui. astazi i-am dat vreo 4 granule tetramin, de proba, si le-a mancat pe toate. se plimba prin acvariu, desi, inotatoarele tot "lipite" sunt. Ochiul nu i s-a mai umflat, chiar tind sa cred ca s-a dat putin inapoi(sper sa nu fie doar imaginatia mea).
ce ziceti, il mai scot la o mica baie cu sare, sau il las doar cu eritromicina?
nu am vazut nici un fel de pata pe corp sau pe aripioare/coada... nu stiu daca o fi velvet...

multumesc tuturor pentru ajutor!
dap, se pare ca aceasta este cauza ochiului umflat.. multumesc frumos! voi urma intocmai indicatiile pentru tratament.
sunt curios ce anume l-a afectat cu privire la inotatoare....

multumesc inca odata!
un sfat, o idee va rog? chiar daca e long shot....
Buna seara,
Am un betta , mascul de vreo 4 zile, luat din petshop, aparent sanatos, voios si foarte activ. Dupa 2 zile am observat ca aripioarele si coada ii sunt cumva lipite, nu le mai tine desfacute. Stiam ca uneori devin apatici pentru ca nu au companie, asa ca i-am introdus o oglinda micuta, legata de o sfoara , spalate bine inainte, dar nu a avut nici o reactie. Tin sa precizez ca sta intr-un acvariu de 10 litri brut, cu substrat manado de 2-3 cm, in spate aproximativ 4 cm, o buturuga de mopan micutza, fiarta vreo 8 ore. pe buturuga am legat niste flame moss, plus o bucata de cabomba aquatica, elodeea si egeria tot cate un fir(inafara de moss celelalte nu sunt legate de buturuga). Temperatura apei este de 26 grade C, un filtru hang-on , chinezarie, prima zi a stat cu carbunele activ din dotare, dupa care l-am scos si am lasat doar buretele. Acvariul nu e ciclat, urmand a schimba zilnic cate 20-25% din apa, cu declorinata, statuta cel putin 24 H intr-un lighean. Azi dimineata am obervat ca are un ochi umflat, si o pata alba deasupra ochiului, inotatoarele la fel, parca sunt lipite. L-am scos si l-am pus intr-un vas cu 2 L apa declorinata, la care am adaugat sare, cam cat poti apuca de doua ori cu 3 degete. Ma poate ajuta cineva, s-a mai confruntat cineva cu astfel de probleme?
Multumesc frumos!

L.E. am uitat sa mentionez, a doua zi s-a dus in coltul cu incalzitorul, si a inceput sa faca bule de spuma, a lucrat la el pana s-a imbolnavit. Tind sa cred ca acele bule erau defapt initierea unui cuib (nesting bubbles).

Forum Index » Profile for axethebad » Messages posted by axethebad
Go to: