[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
axethebad
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut! cum am promis, au venit si pozele

desi am intrebat diverse lucruri aici, nu am primit raspuns, am realizat ca intrebarile mele sunt puerile, si am cautat mai cu spor. acum totusi as dori sa-mi raspunda cineva, chiar am o mare nedumerire... ieri a fost oprita lumina cam o ora si jumatate, iar testele astazi imi indicau un numar foarte mic de nitriti in comparatie cu zilele trecute, iar nitratii sunt la acelasi nivel(sincer testele de la sera sunt cam... ambigue, daca pot sa spun asta) aproximativ 20 mg per litru, oare s-o fi intrerupt ciclarea, sau s-a terminat?

LE: vad ca nimeni nu se incumeta sa-mi dea un raspuns. oricum, va multumesc pentru timpul pierdut cat ati citit postul meu.
[Thumb - poz?(2).JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 21/04/2012 01:34:17

stefanp
Moderator

IP:

Nu cred ca interuperea luminii pt o ora si jumatate a influentat cu ceva ciclarea.
Ciclarea se termina cand nh4, no2 = 0 iar no3 cat mai mic. Cand se intampla asta, un schimb de apa si bagi o parte din pestisori.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
axethebad
Junior member
[Avatar]

IP:

stefanp, multumesc pentru raspuns. se pare ca totusi s-a ciclat, nitriti 0, nitrati 10 mg/L. testele pe care le am nu-mi arata nivelul amoniacului. pentru ca se intrerupsese energia electrica, imi faceam griji ca au murit bacteriile din filtru, etc.

multumesc tuturor pentru raspunsuri!
stefanp
Moderator

IP:

Aaaa, cand ai zis ca a fost intrerupta lumina am crezut ca te-ai referit la iluminare, nu la curent, scuzele mele
Daca testele iti arata asa, inseamna ca bazinul e ciclat. Eventual repeta-le si peste o zi, doua ca sa fii sigur.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
axethebad
Junior member
[Avatar]

IP:

tocmai pentru ca mi-am dat seama ca se intelege gresit "lumina" astazi am specificat ca e vorba de energie electrica mi se pare curios ca valorile la nitriti si respectiv nitrati nu au fost prea mari... eu tind sa cred ca plantele au "papat" excesul, e posibil?

poze:
http://imageshack.us/photo/my-images/88/poz3.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/688/poz3x.jpg/

This message was edited 1 time. Last update was at 21/04/2012 15:46:18

HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Plantele consuma mai ales nitrati. Nu stiu daca consuma si nitriti, dar unele isi pot lua N si din amoniac.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
axethebad
Junior member
[Avatar]

IP:

salut din nou! intradevar, acvariul e ciclat(sau cel putin asa cred). no2=0, no3=0. in schimb a aparut o pelicula albicioasa la suprafata, care daca schimb 20-30% din apa, parca mai dispare putin.
pestii sunt in regula, am luat si un ramirez, care e in regula( daca e ok si in urmatoarele zile, ii voi lua si o pereche). ce pot face in privinta "peliculei"? precizez ca apa pentru schimb nu o tratez cu nimic, o las minim 24 de ore intr-un vas cu deschidere mare.

stefanp
Moderator

IP:

Probabil e biofilm. In principiu va trece in timp, dar daca vrei sa grabesti procesul poti sa valuresti un pic mai tare apa la suprafata ca sa spargi filmul si sa il cureti din cand in cand cu servetele (vezi sa nu fie de alea parfumate ).
O alta varianta ar fi un surface skimmer, daca ai niste banuti. Insa la mine a disparut si fara.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
axethebad
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare din nou!
Aseara am avut parte de o surpriza din partea ramirezilor, au depus
Fiind prima depunere, nici nu m-am asteptat la altceva decat sa dispara usor-usor icrele...si asa s-a si intamplat, excesul de zel la curatare/"aerare", banuiesc ca au si papat ceva...
M-a bucurat mai mult faptul ca s-a format perechea... la inceput masculul, fiind mai mare, alerga femela... de multe ori o gaseam dupa filtru. Apropos de pereche, ramane formata doar in timpul depunerii, sau si ulterior?

Per total, n-am avut probleme, decat cu elodea care a inceput sa putrezeasca, din motive necunoscute mie. In viitorul apropiat voi achizitiona un sistem Co2, si nu voi mai avea probleme cu plantele.
Totusi, daca o sa vina aditia de co2, lumina si acum e slaba, dar pe viitor nu va face fata... 15 W(plus niste material reflectorizant, din fabrica) la 54 L, e foarte putin. Ma gandeam sa mai adaug un neon, doua.. dar chiar nu ma pricep absolut deloc la bricolaj

daedal
Junior member
[Avatar]

IP:

salut!
cred ca schimbi apa cam prea des, ca doar nu ai discusi...
nu prea cred ca apa de la robinet sa aiba nitrati, dar cine stie ...
asteptam poze

ce a fost mai inainte? pestii sau acvariul?
[WWW] [Yahoo!]
axethebad
Junior member
[Avatar]

IP:

nu stiu daca e rau ca schimbi apa... nu schimb apa des, 2 schimburi pe saptamana a cate 20-25%. cred ca plantelor nu le-a priit lumina, sau altceva, in nici un caz schimbul de apa, dar poate gresesc.
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

E ok schimbul de apa de 20% de doua ori pe spatamana.
la acvariile mici (sub 60L)cu cat sunt mai dese schimburile de apa (si mai mici, daca schimbi zilnic cam 5-10% e perfect) cu atat mai bine. La acvariile de dimensiuni medii (60-300L) e ok un schimb de 50% pe saptamana.
La plantele pe care le ai e ok 30W, daca pui si o bomba si ceva feropol e perfect.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
daedal
Junior member
[Avatar]

IP:

cred ca am raspuns din greseala mai sus la un post mai vechi de al tau.
cat despre ramirezi am avut si eu o pereche acum cateva luni... dupa ce au depus icrele si pareau parinti grijulii, masculul le-a papat. apoi s-a apucat de fugarit femela care s-a ascuns intr-un colt al acvariului de unde nu s-a mai miscat. dupa cateva zile a murit. ulterior masculul a cazut si el in letargie, incet incet i s-au distrus aripioarele si coada, apoi a decedat si el. sunt convins ca au murit din cauze...psihologice, nu din cauze de chimie a acvariului.
sper sa le mearga mai bine ramirezilor tai.

This message was edited 2 times. Last update was at 27/05/2012 21:10:23

ce a fost mai inainte? pestii sau acvariul?
[WWW] [Yahoo!]
axethebad
Junior member
[Avatar]

IP:

Seara buna!
Dupa cum m-am asteptat, icrele ramirezilor au disparut ) am vazut un neon cu burta plina dand ture pe langa ponta.. apoi au dat "iama" cory.. si adios. Poate data viitoare...
In alta ordine de idei, am o rugaminte, in special fata de colegii din Bucuresti. As dori sa gasesc un centru de reincarcare butelii Co2, si din cate am inteles unele centre nu incarca butelii sub 5 kg. Stie cineva un centru unde pot incarca o butelie de 500 g(acea butelie de la JBL)? in cateva zile voi pune cap la cap un sistem si as vrea sa stiu unde sa ma indrept.
Multumesc!
axethebad
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare!
Trebuie sa recunosc ca nu am mai scris pe forum de ceva vreme, dar nu a trecut o zi sa nu citesc postarile noi . "Tehnica" din acvariul meu a suferit putine modificari si imbunatatiri.
Am adaugat un sistem de Co2 presurizat, dizolvarea Co2-ului in apa momentan o fac printr-un difuzor ceramic, dar nu-mi place ca sunt bule mici prin acvariu, plus ca nu arata prea bine furtune, chestii...si zilele urmatoare voi monta un reactor extern home-made , confectionat din filtru de apa.
Am adaugat un filtru extern Tetratec ex600, si cand se va cicla il voi scoate pe cel intern. Pentru moment am lasat mediile de filtrare originale, cu timpul o sa inlocuiesc un sertar cu siporax.
Am inceput sa fertilizez cu pps-pro si trace mix (micro si macro mai pe romaneste). Au aparut si ceva plante noi, ca de exemplu blyxa japonica si alte tipuri. Unele au mers, altele nu.. si totul din cauza luminii insuficiente...
In 2-3 saptamani intentionez sa cumpar o lampa suspendata 2x24, care se prinde de peretii acvariului si sa nu mai chinui plantele cu lumina slaba.
In alta ordine de idei, animalutele sunt bine. Ramirezii de cateva zile nu papa deloc, stau pe fundul acvariului(asta dupa ce au depus si ponta iar s-a disipat dupa o zi). In schimb astazi au parut interesati de mancare, desi nu au mancat. Si ca sa fiu mai explicit, alergau dupa mancare, dar parca nu-i interesa cand ajungeau langa ea. La a doua depunere am scos din acvariu cateva icre, nu mai mult de 10, si au eclozat vreo 6-7 alevini , iar acum am 3 pui maricei si sanatosi de ramirezi care au aproximativ doua luni.

Daca cineva se incumeta sa-mi dea un sfat in legatura cu ramirezii, il primesc cu deosebita placere.

O seara buna!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: