[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
betta splendens halfmoon bolnav  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
axethebad
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna seara,
Am un betta , mascul de vreo 4 zile, luat din petshop, aparent sanatos, voios si foarte activ. Dupa 2 zile am observat ca aripioarele si coada ii sunt cumva lipite, nu le mai tine desfacute. Stiam ca uneori devin apatici pentru ca nu au companie, asa ca i-am introdus o oglinda micuta, legata de o sfoara , spalate bine inainte, dar nu a avut nici o reactie. Tin sa precizez ca sta intr-un acvariu de 10 litri brut, cu substrat manado de 2-3 cm, in spate aproximativ 4 cm, o buturuga de mopan micutza, fiarta vreo 8 ore. pe buturuga am legat niste flame moss, plus o bucata de cabomba aquatica, elodeea si egeria tot cate un fir(inafara de moss celelalte nu sunt legate de buturuga). Temperatura apei este de 26 grade C, un filtru hang-on , chinezarie, prima zi a stat cu carbunele activ din dotare, dupa care l-am scos si am lasat doar buretele. Acvariul nu e ciclat, urmand a schimba zilnic cate 20-25% din apa, cu declorinata, statuta cel putin 24 H intr-un lighean. Azi dimineata am obervat ca are un ochi umflat, si o pata alba deasupra ochiului, inotatoarele la fel, parca sunt lipite. L-am scos si l-am pus intr-un vas cu 2 L apa declorinata, la care am adaugat sare, cam cat poti apuca de doua ori cu 3 degete. Ma poate ajuta cineva, s-a mai confruntat cineva cu astfel de probleme?
Multumesc frumos!

L.E. am uitat sa mentionez, a doua zi s-a dus in coltul cu incalzitorul, si a inceput sa faca bule de spuma, a lucrat la el pana s-a imbolnavit. Tind sa cred ca acele bule erau defapt initierea unui cuib (nesting bubbles).

This message was edited 1 time. Last update was at 24/05/2012 21:40:03

axethebad
Junior member
[Avatar]

IP:

un sfat, o idee va rog? chiar daca e long shot....
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma incumet eu sa iti spun cate ceva:
- betta (cel putin ce se gaseste pe la noi) e cam sensibil la conditiile apei si nu as recomada sa fie introdus intr-un acvariu neciclat.
- daca ochiul e umflat e pop-eye si gasesti multe explicatii despre asta pe google daca cauti "pop-eye fish" - nu e o boala in sine ci e un semn ca sunt alte probleme in interior: infectie bacteriana, calitate proasta a apei, carente de vitamina A in alimentatie, etc.

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
axethebad
Junior member
[Avatar]

IP:

dap, se pare ca aceasta este cauza ochiului umflat.. multumesc frumos! voi urma intocmai indicatiile pentru tratament.
sunt curios ce anume l-a afectat cu privire la inotatoare....

multumesc inca odata!
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca continua sa aibe inotatoarele lipite, cu o substanta ca un fel de mucus pe ele, e posibil sa fie finroot sau o alta boala asemanatoare. Exista fel de fel de tratamente. Poti sa cauti si pe JBL online hospital. Compari pozele de acolo cu cele ale pestelui tau. Tot acolo iti spune si ce fel de tratament sa aplici.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
stefanp
Moderator

IP:

Ia uita-te pe net dupa velvet. Am trecut recent cu al meu prin asa ceva. Inotatoarele lipite si cu un fel de mucus sa-i zicem pe el.
Tratament cu sare vreo 5 zile si l-am scapat. Da click pe link ul din semnatura mea (Borcanu' lu' Grigore) si vezi in ultimele pagini ce si cum.

Tratamentul cu sare fa-l separat. Plantele nu prea agreaza sarea.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
axethebad
Junior member
[Avatar]

IP:

salut! multumesc pentru sfat. ieri i-am aplicat o baie buna cu sare, intr-un vas separat, iar in acvariul mare am bagat un sfert de capsula de eritromicina(am gasit in mini farmacia mea eritromicina capsule, si am optat pentru ele, fiind sub forma de praf). zilele trecute nu manca deloc, desi ii dadeam tetra freshdelica, preferatele lui. astazi i-am dat vreo 4 granule tetramin, de proba, si le-a mancat pe toate. se plimba prin acvariu, desi, inotatoarele tot "lipite" sunt. Ochiul nu i s-a mai umflat, chiar tind sa cred ca s-a dat putin inapoi(sper sa nu fie doar imaginatia mea).
ce ziceti, il mai scot la o mica baie cu sare, sau il las doar cu eritromicina?
nu am vazut nici un fel de pata pe corp sau pe aripioare/coada... nu stiu daca o fi velvet...

multumesc tuturor pentru ajutor!

This message was edited 1 time. Last update was at 25/05/2012 17:09:34

stefanp
Moderator

IP:

Eu in principiu nu sunt adeptul tratamentului cu antibiotice daca nu stii sigur ca e o infectie ce raspunde la respectivul antibiotic.
De altfel, antibioticele folosite "dupa ureche" pot face mai mult rau decat bine.

Daca ar fi al meu, l-as pune deocamdata doar la bai cu sare, de jumatate de zi, dupa care pauza. Pauza inlocuind apa integral cu una curata, dar in acelasi bazin de tratament.
Mancarica buna, eventual si niste vitamine lichide.
Daca nu da semne in 2-3 zile sa-si revina, incearca cu antibiotice. Totusi cauta pe net sa vezi exact ce are. Desi eritromicina are un spectru larg de actiune, e mai bine sa stii care-i baiul.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
axethebad
Junior member
[Avatar]

IP:

se pare ca micutul meu betta a avut zile...cel putin asa arata evolutia lui.
Stiam ca nu e bine sa incepi tratamentul cu antibiotice, si apoi sa-l opresti brusc, inainte de termen.. asa ca am zis sa-i dau eritromicin macar 4 zile,daca tot incepusem. A doua zi am vazut aripioarele si coada mai desfacute, mai dezlipite, iar astazi ochiul mai e doar f. putin umflat. De mancat mananca bine, astazi i-am dat ceva artemia congelata, pe care a primit-o cu placere.
In consecinta, voi urma tratamentul pana nu vor mai fi semne vizibile ale bolii(orice ar fi fost).
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma bucur sa aud ca se face bine. Sa te bucuri mult timp de compania lui, sunt niste pesti tare simpatici. Al meu a devenit tatic azi dimineata, e tare ocupat cu grija puilor.

[Yahoo!] [MSN]
axethebad
Junior member
[Avatar]

IP:

ma gandeam sa-i iau si eu cu timpul o fetita, mai ales ca din prima zi de cand l-am luat s-a apucat de facut cuib. dar ma gandesc ca mai trebuie un acvariu pentru femela, si acum....sunt si in sesiune si falit, ma apuc sa strang de un sistem co2 pentru acvariul mai mare...si nu e cea mai ieftina investitie...
Felicitari pentru nepotei
mutlumesc pentru sfaturi si ganduri bune!

This message was edited 1 time. Last update was at 26/05/2012 19:13:25

viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am avut si eu un topic cu un betta bolnav - dar orice i-am facut ochiul nu s-a retras. E cronic si batran si nu mai face cuib chiar daca fetita e in apa si mai e si vargata.

Bun. Problema e asa:

Daca ai pui si vrei sa-i cresti, a pastra separati puiutii masculi devine o mare problema foarte repede si o sa te chinui cu paharele multe si e o poveste lunga pana ii dai caci ...
Asa ca ma bucur ca al meu e batran.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
axethebad
Junior member
[Avatar]

IP:

@viulian, am citit topicul tau despre bettanul tau bolnav, mi-a fost de ajutor. am citit tot ce era legat de bolile pestilor betta de pe acest forum si nu numai.
la asta ma gandeam si eu, recipiente multe, stres, unele exemplare nu sunt chiar asa frumoase, ce faci cu ele.... multe variabile.
in alta ordine de idei, pestele se simte mai bine, a deschis inotatoarele, nu sunt refacute complet, sunt un pic "ciufulite", dar cu timpul sper ca isi va veni in fire.
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

La mine pot zice ca a fost o intamplare. Am cumparat o femela si am adus-o acasa seara. Cand am bagat-o in acvariu era inchisa lumina si am zis ca o las acolo pana a 2 zi, pe urma o mut in acvariul carantina, pe care urma sa il pregatesc. A 2 zi erau deja zeci de icre sub cuibul de spuma, iar femela era mult mai supla. Nu cred ca sunt mai mult de 20 de alevini , masculul e la prima lui tura de pui, a mai mancat din icre. Stiu ce ma asteapta, chiar daca ar trai numai 10-15 pui tot o sa fie mare nebunie. Norocul meu ca pot sa ii vand la magazin, cand au peste 2-3 cm.

[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Anabantidae
Go to: