[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Buna !  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
FlorinJ
Junior member
[Avatar]

IP:

image

Buna !

Ma numesc Florin June, am 37 de ani, locuiesc in Rapolt - Hunedoara si sant o persoana cu handicap.
Sant indragostit de pestii de acvariu de pe la varsta de 12 ani cand am primit cadou de ziua mea un Xifo rosu pudrat din belsug cu negru si cu o coada cu sageata superba...
A trait pana spre toamna singur intru-n borcan de muraturi de 5 litri pana intr-o zi cand l-am gasit uscat sub masa ... sarise din borcan pe jos

Cand am crescut mai mare am mers cu un vecin la un medic la Timisoara si acolo la piatza am vazut prima data un peste Betta Splendens...
am fost atat de impresionat de frumusetea lui incat l-am visat zi si noapte crad ca mai bine de un an...
dupa luni de zile de strans bani am reusit in sfarsit sa-mi cumpar unul… si eu si mi-a trait 3 zile…

Cred ca a fost prima vietate din viata mea dupa care am plans, l-am iubit tare mult… din pacate nu am stiut sa-l ingrijesc… ca sa-ti moara un Betta dupa 3 zile trebuie sa fi varza deoarece este un peste destul de rezistent...asa ca am hotarat sa nu-mi mai cumpar altul… am facut acvariul cadou (dupa ce am pus ban pe ban vre-o 5 luni sa-l pot cumpara )… Dupa vre-o 2 ani, intimplator am vazut un episod din Teleenciclopedia despre pestii Betta in care se spunea ca fiecare e unicat, ca sant luptatori si ca in multe tari exista campionate de lupte intre pestii Betta… etc incat acel documentar mi-a sucit mintile si iar mi-am cumparat unul… Acvariul l-am luat de la anunturi din ziar …. l-am amenajat am lasat apa sa se matureze, plantele sa creasca apoi am plecat dupa peste…

Am ajuns cu pestele acasa…. l-am pus in acvariu si peste noapte am avut o colica renala, (imi plecase o piatra din rinichi ) si a trebuit musai sa chem salvarea sa ma duca la spital….

Dupa o saptamana cand am venit eu de la spital….splendidul meu Betta Splendens era mort….asa ca, iar am dat gratis acvariul, iar am plans dupa peste … si mi-am promis sa nu mai cumpar niciodata pesti de acvariu….

dar nu dupa mult timp am luat un acvariu cu Xifo-ri si Guppi de la un consatean care a plecat din localitate in alta tara si dupa ce si-a vandut acvariile a ramas cu unul pe care nu l-a vrut nimeni, era plin cu Guppy si Xifo, m-a intrebat si pe mine daca nu-l vreau gratis ... si dupa ce am chibzuit indelung l-am primit. Am crescut acei pestisori cam 3 ani … si toti copii din satul meu primeau gratis pui de Guppy mai ales ca aveam mereu o multime, iar lor nu le rezistau mai mult de cateva zile pestii deoarece nu prea erau atenti si nu ascultau indicatiile mele pana cand una dintre fostele mele prietene mi-a zis ca ea se muta la mine doar daca scap de pesti ca ei ii este urat de “lighioanele alea “…. atunci am cautat si eu pe cineva prin ziar si am dat si eu acvariul mai departe…. dar din mintea si sufletul meu pestii de acvariu si mai ales pestisorii Betta Splendens nu au disparut niciodata.

Acum cateva zile am primit un acvariu cadou de la un prieten bun din Iasi, am ramas impresionat ca a rezistat pe drum din Iasi pana in Hunedoara si acvariul si o pereche de Guppy si 8 creveti Red Cherry...
Cand am deschis pungile dupa ce au facut 3 zile aproape pe drum si am vazut ca traiesc si sant ok nu mi-a venit sa cred.

Am primit si niste icre de Killi si din ele au iesit 3 pui... din pacate nu am avut cu ce-i hranii decit cu ou fiert si acu doua zile am observat ca doi sant morti si astazi a murit si ultimul...
Inca nu stiu daca voi merge inainte cu un Betta ori o sa incerc sa-mi cumpar o pereche de Killi, dar stiu ca nu as vrea sa cresc Guppy.

Forumul al citesc de mai bine de un an... din cand in cand dar nu m-am inscris ca nu aveam despre ce vorbi...

Imi cer scuze pentru gramatica folosita dar din cauza handicapului nu am putut merge la scoala si am invatat doar acasa sa scriu si sa citesc ori pe la spital de la binevoitori...
daca supar pe cineva o sa incerc sa scriu cat mai rar, din cauza gramaticii am fost dat afara de pe un alt forum asa ca stiu cum sta treaba ..

Acesta e acvariul meu actual... are cam 15 litri si cam putine plante, dar o sa incerc sa mai cumpar citeva cu timpul

image

This message was edited 1 time. Last update was at 26/06/2012 00:39:27

http://www.youtube.com/watch?v=tDR_9ejUajA&
[Email] [WWW]
axethebad
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit (activ) alaturi de noi!
Foarte emotionanta povestea ta cu pestisorii! Iti urez numai bine si tie si pestilor!

Ape limpezi!
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Bun venit pe forum, Florin!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
stefanp
Moderator

IP:

Bine ai venit!
Te asteptam si la "Coltul incepatorilor" cu un jurnal al acvariului tau si eventualele intrebari daca vei avea.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
FlorinJ
Junior member
[Avatar]

IP:

Va multumesc mult !

Daca o sa incep sa cresc Betta ori Killi probabil o sa am foarte mare nevoie de ajutor...
Cu viviparii ma descurc dar nu-mi plac foarte tare, daca as gasi cred ca as tine 4 Heterandria Formosa
ca mai multi nu au spatiu in 15 litri de apa... dar nu cred ca am sanse la asa ceva asa ca probabil
voi merge pe Betta Splendens !

This message was edited 1 time. Last update was at 26/06/2012 01:31:18

[Email] [WWW]
SunshIne
Member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit Florin!

Nimic nu e intamplator!
[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut Florin si bine ai venit.
[ICQ]
Pretorians
Membru de baza

IP:

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Bine ai venit Florin! Gramatica ta este foarte buna si imi doresc, ca multi dintre cei care au "scoala"sa scrie la fel de bine ca tine. Tin sa iti spun ca la noi pe forum gramatica in care se vorbeste e gramatica pestilor, care se invata de regula in timp. Nu conteaza cum arati si ce faci in viata ta particulara. Cea mai importanta este dragostea pentru domeniul asta numit acvaristica. De aceea chiar daca suntem mai intransigenti cateodata este doar din dorinta ca cei care au nevoie de ajutorul nostru sa invete cat mai multe si cat mai bine. Asa ca bine ai venit printre noi si da-i bataie inainte!

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna Florin,

Cu aceasta ocazie iti doresc si eu Bun venit!
imi place cum ai descris mica istorie iar in privinta acvaristicii invatam impreuna multe lucruri. Foarte frumos gestul prietenului tau din Iasi ( o fi Viorel Cantea,Ovidiu Crap ori Dan Munteanu )

ape lipmezi

fostul user ozy
[WWW]
Black
Member
[Avatar]

IP:

Frumoasa poveste ! cu totii le avem doar ca putini scriu in detaliu ! Felicitari pentru asta !
Cat despre pesti,acvariul este o pasiune fragila,daca nu esti atent risti sa pierzi repede si mult.Important este sa nu te descurajezi,sa inveti din greseli,sa fi pregatit din timp in lupta cu eventualele probleme ce pot sa apara si sa incepi mereu de la capat daca este nevoie.Fiecare setup are farmecul lui,odata pierdut in locul lui trebuia sa apara altul,o noua bucurie,emotie,greseli,experiente,etc.
Sfatul meu,daca iti plac pestii betta achizitioneaza mai multi din locuri diferite,vezi care sunt mai rezistenti si inmulteste-i ! pastreaza-i mereu pe cei rezistenti si bucura-te de frumusetea lor !
Succes !

http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page
[WWW]
FlorinJ
Junior member
[Avatar]

IP:

Va multumesc mult de tot pentru primirea calduroasa,
imi place tare mult sa citesc ce e scris si cam zilnic citind ma indragostesc de o specie noua
de pestisori ...

Vereb, prietenul meu care mi-a daruit acvariul se numeste Luis Alberto Diaz
si are un mic magazin de acvaristica in Iasi http://aquariumhouse.me/magazin/

[Email] [WWW]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

imi cer scuze, l-am omis pe Luis sa il trec in lista .
Imi aduc aminte ca am facut anul trecut cu el un acvariu la cineva, e super tare in aranjament dar a invatat si el de la un mare acvarist , stim de la cine si in ce tara

fostul user ozy
[WWW]
radu_dragan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut
Esti unul dintre putinii oameni care recunoasti ca din cauza ta au murit pesti(de admirat curajul tau)
Decat sa ai mai multe acvarii si sa nu fie nici unul complet echipat mai bine cumperi un acvariu de 20-30 l,filtru,incalzitor,substrat,plante,etc si un superb Betta care este mai usor de ingrijit(dar nu lasat de izbeliste),frumos,poti privi comportamentul lui de luptator,etc
Stima
[Yahoo!]
FlorinJ
Junior member
[Avatar]

IP:

b37dra wrote:Salut
Esti unul dintre putinii oameni care recunoasti ca din cauza ta au murit pesti(de admirat curajul tau)
Decat sa ai mai multe acvarii si sa nu fie nici unul complet echipat mai bine cumperi un acvariu de 20-30 l,filtru,incalzitor,substrat,plante,etc si un superb Betta care este mai usor de ingrijit(dar nu lasat de izbeliste),frumos,poti privi comportamentul lui de luptator,etc
Stima

Buna b37dra !
Pai eu asa am fost crescut de bunicul meu sa nu-mi fie rusine sa recunosc daca gresesc ori sant de vina !
Problema este ca am tot incercat sa-mi cumpar un acvariu dar nu am reusit sa strang banii deloc... pentru el
de aceea prietenul meu Luis a hotarat sa-mi faca unul cadou ca a vazut ca altfel nu se poate )
Eu am si nenorocul sa locuiesc singur (doar cu catelul meu Frodo si cu 3 pisici asa ca sant nevoit sa traiesc doar din pensie
si daca nu m-ar ajuta cateodata colegii de Blog ar fi o problema sa strang banii chiar si pentru lemnele de foc care imi sant necesare iarna

This message was edited 1 time. Last update was at 27/06/2012 23:02:39

[Email] [WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Este pacat ca trebuie sa treci prin asemenea situatie, e bine insa ca ai prieteni care sa te ajute.
Daca doresti, la prima tunsoare pe care o fac in acvariu iti pot trimite cateva fire ca sa plantezi in acvariu. Daca vrei, lasa-mi un mesaj pe privat cu adresa ta si la sfarsitul saptamanii viitoare ti le trimit prin posta.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
FlorinJ
Junior member
[Avatar]

IP:

Am trimis PM multumesc mult !

[Email] [WWW]
tizzle
Member
[Avatar]

IP:

Bun venit!
[Email] [Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Bine ai venit si ape limpezi iti doresc!
Si cand ai nevoie de ajutor sintem aici

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
FlorinJ
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna Dragos !

Multumesc mult de tot !

Acum ma uit la acvariul tau si nu-mi vine sa cred
am mai vazut asa ceva pe Ustream aici :
http://www.ustream.tv/discovery/live/animals-fish

dar nu credeam sa avem si noi in RO asa ceva.
Toata stima !... Este superb de tot !

Of Doamne, sa fie si aproape de mine un maestru in acvaristica cu care sa ma pot
sfatui la fata locului as avea si eu un acvariu care sa arate a acvariu ..

This message was edited 2 times. Last update was at 28/06/2012 10:57:30

[Email] [WWW]

Forum Index » Despre noi
Go to: