| Message |
|
|
|
daca vrei te ajut. Te costa benzina si faci tu o cinste
|
 |
|
|
|
de asta le spun tuturor: postati pe forum toate problemele si intrebarile voastre. Daca vorbesti pe PM vorvesti doar cu un om, daca pui in topic vorbesti cu toti cei care citesc topicul. Lampile alea par a fi foarte misto. Cat sunt de bune ramane sa vedem. Ma intereseaza si pe mine niste lampi nano, asa ca daca ai niste link-uri chiar vreau sa le vad. Multumesc
|
 |
|
|
|
Sa ai bafta!
|
 |
|
|
uite am vazut aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/39005.page un acvariu ilumimat cu lampa Aquael si pare ok. Mai cauta si tu in zona asta a nevertebratelor, acvarii mici
|
 |
|
|
am vazut, multumesc. Tot asa sunt in dilema. La acvariile nano nu am prea multa experienta. Dar uita-te si aici http://www.petbazar.ro/Lampi-Acvaristica/p/146/p-1,s-2/ , citeste comentariile acolo unde sunt, si incerca sa iei o decizie corecta pentru tine. Incearca sa gasesti pe forum acvarii nano si vezi ce lumina folosesc. Acolo ai cele mai bune pareri ca vezi ce se petrece in ele, asta dincolo de orice marketing de vanzari
|
 |
|
|
|
Joky noi (cei mai multi de aici) vedem acvariul ca un colt de natura. Sau ca sa iti imaginezi un pic, e ca si cand ma duc la un lac mare, imi pun ochelarii de scafandru, bag capul in apa, si ceea ce vad acolo vreau sa am si eu in casa: plante verzi curate, pesti, radacini , copaci, pietre, etc. La tine in acvariu daca ma uit e ca si cand ma duc la munte, bag capul in apa si ce vad: peturi, cutii de bere, cate un bocanc, sticle sparte, etc. In afara de pesti si apa tu ai acolo numai plastice si bombonele. Cum vrei sa supravietuiasca pestii in conditiile alea? Normal ca mor si ii mananca ceilalti. Daca vrei sa ai un acvariu trebuie sa asiguri nisip-pietris, plante adevarate, pesti si lumina. Sfatul meu este sa deschizi rubrica speciala destinata incepatorilor si citeste tot ce poti de acolo. Pe masura ce avansezi in cunostinte si ai nevoie de ajutorul nostru iti stam la dispozitie cu placere
|
 |
|
|
|
da-mi te rog si mie un link de unde ai luat ca sa citesc ceva de ele
|
 |
|
|
|
Stai ca iti traduc eu: are neoni, carasi, 1 cory. Intrebarea lui este daca pestii sunt kamikaze sau ii gateste pe ascuns soacra-sa pe cei care nu ii plac si ii gaseste in ciorba
|
 |
|
|
Florin82 wrote:Pentru inceput citeste Inceputul-primul acvariu de aici din forum. Te va ajuta sa eviti unele greseli de incepator (eu deja le-am facut  ) ).
 Cel mai bun sfat. Nimeni nu poate sa citeasca pentru tine
|
 |
|
|
|
spune clar ce lampi sunt. Nu ma intereseaza sa facem reclama nimanui, vreau doar sa stiu despre ce vorbesc. Oricum in principiu la 8500k lumina de apropie de lumina necesara la acvariile sarate(lumina marina). Acvariile dulci au 6500, 6000 de regula combinate cu 3000-4000 chiar 2700k. Exista si firmele dedicate care un un spectru care cuprinde tot ce iti trebuie. Ca sa folosesti 8500k trebuie sa cunosti foarte bine atat plantele cat si pestii pe care ii vrei
|
 |
|
|
descarca programul asta https://microsoft-powertoys-image-resizer.en.softonic.com/ in PC. E gratuit, e simplu si te ajuta sa micsorezi pozele fara ca ele sa-si piarda calitatea. Pe urma da toate amanuntele posibile despre acvariul tau, dar tot ce faci pentru el. Cu cat ne spui mai multe cu atat sfaturile sunt mai bune
|
 |
|
|
|
imi e greu sa te sfatuiesc. Daca problema era asa simpla toti aveau led in casa. La fel si becurile economice. De ce nu iei o lampa dedicata decat sa te chinui cu tot felul de incercari. O lampa la acvariul tau e sub 100 lei. Discutia lumen, k, CRI, w/l e foarte sensibila si sunt multe variabile. Eu nu m-as complica atat
|
 |
|
|
|
Greu de spus, dar se tinde catre 1w/l .Insa nu neaparat lumina puternica te ajuta ci spectrul ei
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit. Daca ai nevoie de ajutor fizic trebuie sa stim de unde esti si pentru asta completeaza locatia ta in rubrica My Profile pe care o gasesti mai sus in titlu. Daca vrei sa atasezi poze le mesajul tau in stanga jos ai un postreplay. Dai clic pe el si poti scrie ce vrei, si dupa ce ai scris in partea de jos a ecranului apare cu albastru Attachments. Dai clic pe el si atasezi poze din PC. Ai grija la dimensiunea pozelor, si ai grija ca poti pune doar 5
|
 |
|
|
|
daca iti plac scalarii poti face asa ceva. Crezi ca merge cu plante de plastic?
|
 |
|
|
|
daca nu pui plante , ce pesti vrei sa ai? Ciclide?
|
 |
|
|
|
vrei nu vrei el vine cu filtru intern in dotare, filtru care este cred lipit in interior(nu sunt sigur ca e lipit). Parerea mea este ca ai nevoie si de filtru extern. Aici trebuie sa vezi exact dimensiunile filtrului extern pentru ca locasul prevazut in masuta pentru filtru e destul de ingust, si s-ar putea sa intre intr-o parte nu cu fata asa cum trebuie
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
pune o poza mai de departe ca nu imi dau seama cum este
|
 |
|
|
|
as face si eu o masuratoare daca nu e cu suparare. 0722 67 28 68 Bogdan si daca sunt ultimul pe lista il duc eu la Dragos. Multumesc
|
 |
|
|