| Message |
|
|
|
amandoi au folosit distantierele pentru a pozitiona sticla. Dupa fixarea ei betisoarele au fost scoase si apoi s-a trecut la lipire, s-a umplut locul cu silicon cap-coada. Cristi a lasat betisoarele doar sus unde nu mai conta si in felul asta s-a asigurat ca ramane distanta corecta intre geamuri. Deci niciunul din ei nu aturnat silicon peste bete ca pe urma sa scoata betele si locul sa-l umple cu silicon. Noi folosim guta ca distantier deoarece exista tendinta de a presa foarte tare geamurile si a elimina siliconul dintre ele. Aici apare pericolul ca la un geam care nu este cantuit sa faci atingere sticla pe sticla si sa-l crapi la diverse tensiuni care pot apare chiar in timpul umplerii cu apa. Grosimea siliconului este ca rostul la gresie, are rol de a prelua miscarea casei la cutremur si ea sa nu se sparga. Daca tu folosesti guta si o lasi acolo nu e nicio problema ca si guta are un coeficient mare de elasticitate. Pe urma tai capetele cu o lama si asta e.
|
 |
|
|
|
acum am vazut: NU PUI SCOBITORI, se pune fir de guta, dar repet, chiar daca platesti ia pe cineva care se pricepe
|
 |
|
|
|
distantierele nu se scot, se taie si raman acolo. Ia alt prieten la lipit
|
 |
|
|
|
vrei sa dormi linistit sau nu? Bulele alea arata ca te-ai jucat cu el in timpul aranjarii. De aceea e bine sa te secondeze cineva cand ai un acvariu mare de lipit. Unul din secretele lipirii este sa nu il mai misti odata ce ai pus geamul pe pozitie. Sau mai bine zis sa il indrepti putin, dar foarte putin. Bulele de regula apar cand nu ti-a iesit pozitia si ai tras de el sa il repozitionezi. Bulele alea iti vor crea probleme mai tarziu, pentru ca in lipitura a patruns aer si acolo au loc alte reactii. Parerea mea e ferma: relipeste acvariul si cheama pe cineva sa te ajute macar sa iti tina de geam
|
 |
|
|
|
cred ca te-ai jucat prea mult cu el. Sfatul meu este sa o iei de la cap. Bulele de aer arata niste viitoare probleme. La capacitatea acvariului risti sa te trezesti cu o mare balta
|
 |
|
|
|
mai poti pune ultima piesa direct un tubul care vine de sus de la filtru. Va fi ca un L in stanga cam asa _I
|
 |
|
|
ai aici o lista cu lungimea neoanelor si puterea lor http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2163.page
|
 |
|
|
|
o sa ai o ciorba acolo. Daca se amesteca manado cu pietrisul pe care il vad mai sus va arata naspa. E imposibil sa nu mai scoti din plante sa le inlocuiesti in timp si cand vei scoate plantele din radacina o sa vezi dezastrul. Manado nu lucreaza, e substrat inert
|
 |
|
|
|
ia de cat gasesti si taie-le cu o foarfeca de tabla. Pe urma in functie de sistemul lor dai gaura pentru clema. E mai greu sa gasesti reflectoare exact dimensiunea ta. Altii au luat cate 2 si le-au prelungit. Solutii se gasesc daca intrebi
|
 |
|
|
|
folia aia se vede urat si se va vedea si mai urat cand cresc plantele. Gasesti folie autocolant negra, opaca, si alte culori la marea majoritate a magazinelor de bricolaj
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
eu iti recomand Staurogyne repens. E o planta de mijloc, fara mari pretentii la crestere. Crevetii se ascund bine in ea in caz de pericol, iar pestilor le este greu sa intre dupa ei acolo. In plus verdele ei da bine pe substratul tau alb
|
 |
|
|
|
TOATE valorile sunt mari
|
 |
|
|
|
tu masoara ce ai tu acolo unde vrei sa inlocuiesti. Iti spuneam ca daca nu ai locul format poti pune ce vrei tu la ce lungime vrei. Daca ai locul format obligatoriu masoara. Oricum chiar daca lungimea e buna gandeste-te la proprietatile a ceea ce vrei sa cumperi, si nu uita ca totul e pe banii tai
|
 |
|
|
|
cam multe neclaritati pe acolo, inclusiv lungimea de 45cm care nu e reala pentru un tub t8. Ar fi trebuit sa fie 438 mm ca sa se potriveasca pe un suport gata facut. Daca vrei sa montezi tu separat soclurile se poate folosi. Dar datele celelalte inclusiv calitatea lui asupra plantelor sunt discutabile
|
 |
|
|
|
incearca cu o lama de ras
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
ba sa stii ca am dat la pace, stie miscarea. Nu puteam sa ma misc fara sa-i spun ca altfel
|
 |
|
|