| Message |
|
|
|
Cu aproximatie, in romana "loach" inseamna "tipar" (Misgurnus fossilis).
In ihtiologie "loach" este sinonim cu familia Cobitidae, care cuprinde speciile Botia, Pangio, Cobitis,...
Un index mai stufos al lor gasesti la www.loaches.com
|
 |
|
|
cdemici wrote:404 probabil ca este cu 500k mai mult...
Ba chiar cu 1,5 milioane mai mult!
Uite preturile practicate in Bucuresti, prin februarie 2004:
Fluval 104 - 2,350 mil. lei
Fluval 204 - 2,675 mil. lei
Fluval 304 - 3,450 mil. lei
Fluval 404 - 5,150 mil. lei
Sunt luate dintr-un post de-al meu, de pe oldforum.
|
 |
|
|
wolfy wrote:degeaba imi spuneti de CO2 ca nu am!
N-ar fi mai bine daca le-ai da si CO2? Decat sa le pui mai mult fertilizant, mai bine le completezi paleta de cerinte.
Nici eu nu eram prea convins de efectele CO2-ului asupra plantelor, dar am zis ca merita sa incerc. Acum, dupa atata vreme de dat plante in stanga si-n dreapta (din cauza ca imi ies din acvariu), stiu cat de important este acest CO2.
|
 |
|
|
Chestia asta cu apa calda revine periodic in discutie. Si eu sunt de parere ca nu e buna.
Citeste si aici, pe oldforum: http://oldforum.acvariu.ro/viewtopic.php?t=1904
|
 |
|
|
Iulian99 wrote:...da' daca mananca plantele... adio 
Iar Atyopsis moluccensis mananca resturile din apa.
|
 |
|
|
fr0ggy wrote:azi am tras o sperietura ... holbandu-ma ca de obicei in acvariu, am vazut un crevete mort...
He-he, nu esti primul care se inseala! Pe oldforum mai sunt cateva relatari asemanatoare. 
|
 |
|
|
Bine ai venit.
FLORI AN wrote:...o zebra (pesti, logic)
Pfiu, bine ca ai precizat despre ce e vorba. Eu ma gandisem ca ai in acvariu o trecere de pietoni.  (ca tot ai dat tonul la glume)
FLORI AN wrote:1. Pe geam, la suprafata, (la limita dintre medii) se face o dunga de spuma alba de cam 2-3 mm grosime.
E mizerie formata din resturi organice. Are cam aceeasi origine ca spuma ce se formeaza cand fierbi supa. Trebuie sa indesesti schimburile de apa, sau sa mai scapi din pesti.
FLORI AN wrote:2. Obiectele din acvariu (furtun, termometru, etc.) devin FOARTE alunecoase.
Bioderma. In general, nepericuloasa. Contine bacterii care fac parte din filtrul biologic.
FLORI AN wrote:3. La mine corydorasii (aia de la magazin zic ca-s paleatus)mor in cel mult o luna... in prima faza sunt activi, dar le cam trece in 2 saptamani si nu mai misca, stau asa pe fundu acvariului nemiscati pana-i ating cu minciogu' (sa-i scot, crezand ca-s morti), apoi inoata haotic si isi dau drumu' pana jos.
Dau semne de intoxicare. Probabil cu nitrati rezultati din fecalele pestilor prea multi si din resturile de hrana de la mesele prea imbelsugate.
|
 |
|
|
Dark4ce wrote:deci vreau sa zic ca am ramas pur si simplu uimit...am stat un pic si am obs comportamentul parintilo..cand le dau mincare,nu se duc amindoi la mincare,unul dintre ei sta in permanenta cu icrele sa le apere de ceilalti....sunt chiar incredibili pestisorii astia....
Da, scalarul e un peste fenomenal din punctul asta de vedere. Eu sunt fascinat de el. De opt ani e specia mea favorita si inca nu m-am saturat de spectacolul pe care mi-l ofera in fiecare zi.
Dark4ce wrote:parintii vor fi la fel de protectori si dupa ce ies din "ou" ?
Teoretic, ar trebui sa fie la fel de protectori. Daca sunt la primele depuneri, s-ar putea sa fie cam lipsiti de experienta.
adi_ci23 wrote:am citit si eu o serie de articole, care ziceau ca icrele sa nu fie scoase din apa, dar nici un articol nu dadea si explicatia. stie cineva? de ce?
E vorba de un secret foarte bine pazit si incredibil de greu de descoperit, dar ti-l spun eu: socul termic. Sau, mai popular spus, se racesc icrele. La fel ca ouale dintr-un cuibar parasit.
|
 |
|
|
Dark4ce wrote:...daca pina acum,adica de aprox 24h nu s-au albit ,de acum incolo exista sanse sa se mai intample vreo tragedie?
Bineinteles. Mai e timp berechet.
Iar daca depunerea a avut loc in acvariul comun, sunt sanse maxime. De obicei, parintii isi mananca icrele din cauza stresului indus de prezenta celorlalti "locatari".
O solutie ar fi sa separi in alt acvariu frunza cu icre (nu trebuie scoase in aer), dar nu o sa mai aiba cine sa se ingrijeasca de ele asa cum o faceau parintii insisi.
Pe urma, dupa ecloziune, sunt mari sanse sa pierzi puii din cauza ca nu ai hrana adecvata pentru ei, in speta nauplii de artemia.
Iar peste cateva saptamani se poate sa-i decimeze vreo molima sau vreun dezechilibru chimic, daca acvariul in care ii tii nu e suficient de mare.
|
 |
|
|
Dark4ce wrote:...cam cat dureaza pina am sa vad micii scalarei
In maxim 3 zile ar trebui sa le iasa coditele. Dupa o saptamana de la depunere ar trebui sa iasa la inot.
Dark4ce wrote:...si daca dintr-o frunza de dimensiuni 15cm lungime si 2 latime plina cu icre,am sanse sa iasa vreun pui
Daca icrele nu s-au albit... ai sanse. Icra fecundata, cu embrion viu, are aspect roz si translucid. Cam ca unghia... ca sa folosesc o asemanare mai fortata.
|
 |
|
|
Hyphessobrycon callistus -->
|
 |
|
|
|
...Rasbora...
|
 |
|
|
|
Daca stau numai cu cei de felul lor, e OK.
Daca ii pui cu scalarii, acestuia din urma vor fi ciupiti de inotatoare pana la desfigurare. Am vazut bazine in care scalarii ramasesera doar cu niste cotoare. Cred ca, daca ar fi fost oameni, ar fi innebunit de durere in urma unei astfel de torturi.
|
 |
|
|
|
Eu am avut F2Plus, deci modelul ceva mai mic.
Zgomot zero, performante asa s-asa (bureti prea porosi?), intretinere saptamanala.
|
 |
|
|
In completarea titlului de mai sus recomand un articol - e drept, in engleza! - dar care contine fotografii ce ajuta mult posesorul unei astfel de crevete: Breeding Caridina japonica.
|
 |
|
|
borisan wrote:...Pentru imbogatirea apei din acvariu cu minerale si de ce nu cu CO2 nu ar fi bine de completat cu apa minerala...
In nici un caz. S-a mai discutat si pe forumul vechi. Citeste si la linkurile de mai jos:
LINK1
LINK2
LINK3
|
 |
|
|
Dolly wrote:...Acvaristica inseamna in primul rind rabdare. Gindeste-te numai cit dureaza ciclarea unui bazin... :sic:
...Sau carantina unui peste, sau activarea unei sticle de CO2, sau dezinfectarea unei noi plante... :o
|
 |
|
|
De furie, cum s-a racit apa am aruncat cele doua bucati pe fereastra cat am putut de departe. Pe vremea aia stateam intr-un bloc cu vedere la un parculet si, in plus, era 1 noaptea. Deci n-am lovit pe nimeni sau, cel putin, n-am auzit nici un vaiet razbind dintre felinare.
De atunci s-au scurs vreo sapte anisori si am vazut ca si parculetul a trecut prin clasica reamenajare de ochii lumii inainte de alegerile locale. Asa ca... slabe sperante sa mai gasesc ceva pe acolo.
Chiar uitasem de neplacuta patanie, pana cand a deschis ibis acest topic. 
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:Sau/si arunci pe ea o oala de apa oparita (daca nu incape in oala s-o fierbi)...
He-he, atentie mare la faza asta, cu fiertu' pietrelor, ca eu am patit-o!
Am gasit acu' cativa ani, intr-un rau de munte, un bolovan rotunjit de o forma aparte. Mi-amintesc ca m-am jucat cu el toata saptamana cat am stat in concediu, experimentand diverse unghiuri de asezare. Avea un aspect frumos, indiferent de pozitia in care il puneam.
L-am adus acasa impachetat cu grija si cu precautii uriase (eram cu trenul).
Pentru ca nu stiam de dezinfectia cu inalbitor (nici nu se gaseau atatea dracovenii, ca astazi) l-am fiert, bineinteles. Dupa 15 minute de la primul clocot s-a spart fix in doua, de m-a secat la ficati de ciuda!
Asa ca, repet, atentie! Daca piatra are vreo crapatura ascunsa, are 90% sanse sa se sparga.
|
 |
|
|
Uite cum poate fi amenajat totusi un acvariu de dimensiuni apropiate cu al tau.
Insa, daca vezi cum e intretinut (incalzitor, fertilizant, CO2) in nici un caz nu se aseamana cu experimentul pe care vrei sa-l faci tu.
Dimensions: 64x30x25 cm
Lights: 2x18W Philips TLD 965 (9.5 hrs/day)
Filtration: AquaClear 150
CO2 injection: 5kg bottle 1-1.5bps
Parameters: KH 3, GH 4, pH 6.7, NO3 0-3, PO4 0.2-0.5
Fertilisation: 100% RO + Planta Gainer PRO: Hydro, Micro, Ferro, KNO3, K2SO4, K2HPO4
Water change: 10-13l past 4day
Water temp: 24C
Plants: Taxiphyllum sp. (Taiwan moss), Rotala sp. "green"
Bioload: shrimps, ottos
Poza de mai jos am pus-o ca sa dau o idee despre scara de marime a acvariului. Pietrele si plantele sunt alese atat de bine iar aranjamentul e asa de armonios facut incat prima poza inseala ochiul.

|
 |
|
|