Desi sunt constient ca al meu acvariu nu se preteaza acestei sectiuni, si mai am multe paini de mancat pana va iesi aquascaping din "cazmalele" mele, m-am gandit ca ar fi frumos sa-mi prezint si eu recipientul cu apa, plante si pesti

.
Pentru inceput, cateva detalii:
Acareturi:
-Bazin : 182L open-top 90x45x45 10mm - overflow
-Filtrare : Sump 64L wet (bureti, ceramica poroasa, zeolit, bureti de vase din plasa <cine stie cunoaste>) + dry 10L (burete grosier spalabil

, ceramica, bioballs)
-Iluminare : Lampa hang-on AquaZonic 4x39w T5 (2x osram 865 39w , 1x no-name daylight 21w , 1x AquaZonic TropicalPink 39w) - 11 ore/zi fara pauza. Moonlight home-made (banda LED 15 led-uri multichip <3 chip-uri/led>)
-UV-C : AquaZonic - 11w pe care nu l-am folosit, dar il tin pt orice eventualitate.
-CO2 : Butelie 1,5KG reductor, numarator JBL, difuzor ceramic mini de la colegul pc.ciprian (simt nevoia sa ii laud marfa

) 5bule/sec zi si noapte
-Fertilizare : Substrat AquaBasis plus, Ferropol 24 doza dubla (dimineata), EasyCarbo doza tripla (dupa-masa) PPS-Pro doza dubla (dupa-amiaza-seara).
Fauna:
Pesti
12x Hemigrammus rhodostomus
4x Paracheirodon axelrodi
2x Crossochelius siamensis
2x Pterophyllum scalare (da ciprian, tot la mine au ajuns

)
1x Ancistrus dolichopterus
Nevertebrate
?x Neocaridina heteropoda
?x Melci comunitari
2x Pomacea bridgesi
Flora:
Plante
-Hygrophila polysperma
-Hygrophila corymbosa
-Hygrophila sp.
-Cryptocoryne balansae
-Alteranthera liliacina
-Rotala rotundifolia
-Cabomba furcata
-Anubias barteri var. nana
-Anubias barteri
-Eustralis stellata
-Marsilea hirsuta
-Ceratopteris cornuta
-Pistia stratiotes
-Ludwigia arcuata
-Hemianthus micranthemoides
-Bacopa caroliniana
-Bacopa monieri
-Blyxa japonica
-Sagittaria sagitifolia
-Echinodorus ozelot
-Echinodorus bleheri
-Echinodorus sp.
+3-4 specii a caror nume nu l-am retinut
(mentionez ca la fertilizarea/iluminarea de mai sus, singurele plante cu probleme sunt E. stellata si A. liliacina, dar compenseaza faptul ca nu am alge nici macar de samanta

)
Muschi, ferigi, alge:
- Vesicularia montagnei (christmas moss)
- Taxiphyllum sp. (flame moss)
- Vesicularia reticulata (erect moss)
-Microsorum pteropus
-Cladophora aegagropila
Si acum cateva poze (scuzati calitatea, dar telefonul meu are nevoie de o cantitate nesimtita de lumina pentru a face o poza calumea) :
Vedere generala:
Top view :
Filtrare:
O cireasa in copac : (cu acelasi telefon, care de data asta a avut lumina

)
Astept pareri, dar mai ales critici, ca doar din ele se invata

. Ape limpezi tuturor.
P.S. pozele au cateva zile bune, deci adaugati vreo 10% la dimensiunile plantelor (+ 70% la Marsilea ca am mai adaugat), 30% la dimensiunea covorului de moss, si o pereche de scalari maturi prin peisaj

.