Message |
|
dan.pavelescu wrote:Bossule, in 10 minute plec catre Fressnapf. Vrei sa ma uit dupa o mancare anume pentru pejti?
Sefu, daca prin absurd mai este Eheim Substrate Pro 2L cu 9,99 € ia si mie 4-5 cutii ca e pacat de el la banii astia.
|
 |
|
Foarte bine, scoate usi, parchet, geamuri, soacra. Important e sa intre acvariul.
|
 |
|
Nu. Rezistenta sticlei e raportata la inaltimea coloanei de apa.
|
 |
|
Site-ul respectiv face o aproximare, nu e neaparat litera de lege. Nu ma pricep la creveti dar daca discutam de pesti treaba e in felul urmator.
Chiar daca asiguri o filtrare buna si schimburi de apa, pestii au nevoie si de spatiu vital.
O usoara aglomerare nu va cauza probleme daca filtrarea e buna. Problema e cand se exagereaza.
Conteaza si volumul acvariului, nu e totuna sa aglomerezi un acvariu de 30l sau de 300l.
|
 |
|
Urca putin apertura, zona mai indepartata e iesita din focus. Un F11 cred ca ar fi suficient.
|
 |
|
Nu trebuie sa bagi becul in spatele acvariului ci doar sa-l directionezi astfel incat sa lumineze peretele din spate.
|
 |
|
opincarul wrote:Ciclul azotului se face in mediul filtrant. Asta inseamna ca o vei lua de la capat, vrei nu vrei.
Pai daca nu umbla la mediile de filtrare de ce sa o ia de la capat?
Mediile alea sunt colonizate deja si vor ramane asa chiar daca schimba toata apa din acvariu.
|
 |
|
Si in completare la ce a zis Porcu as sugera sa strecori o lumina in spate care sa ilumineze peretele. Un bec banal e suficient.
Poti acoperi becul cu diverse "accesorii" de culori diferite. Eu zic ca va iesi ceva fain.
Parca Hadul a facut ceva de genul in topicul lui cu niste banale capace de plastic.
|
 |
|
Poti goli acvariul daca nu umbli la mediile de filtrare.
Oare am inteles eu bine, filtrarea ta consta doar in bureti?
|
 |
|
Din cate vad ai multi caeruleus, deci o lumina mai calda va pune in evidenta culoarea galbena a pestilor.
O lumina rece avantajeaza pestii albastri.
La 6000K cred ca pestii tai vor arata bine.
|
 |
|
Alege ceva ce-ti place tie, pestilor le e indiferent.
In general la africani se prefera o lumina rece, 8-10.000K
|
 |
|
Dany333 wrote:apa este usor gri/alba
Poate fi si din cauza filtrarii insuficiente.
|
 |
|
Cu siguranta ce ai tu acolo sunt alge maro care sunt foarte comune la acvariile proaspat startate.
Ti-as sugera sa renunti la carbune, nu-si are rostul in filtrul tau.
|
 |
|
UV-ul nu prea isi are rostul in mod uzual intr-un acvariu de ciclide.
Doar in cazuri de apa verde, infuzori e util.
|
 |
|
Nu cantui decat laturile care raman in exterior si se vad.
Ca sa citez din cei mai cu experienta intr-ale lipiturilor (a se citi Porcu), lipitura prinde mai bine pe sticla necantuita.
Nu mai vorbesc ca faci o economie substantiala la bani.
|
 |
|
Pana la urma siguranta se rezuma la o foaie cu care sa dublezi fundul si la niste intaritoare. Totul iese sub 1mp de sticla.
1mp de sticla de 10 e undeva la 100 lei. Nu cred ca merita sa te uiti la banii astia, mai bine dormi linistita noaptea.
|
 |
|
In principiu atelierele mai mari care taie sticla au masina care livreaza contra cost.
|
 |
|
Pterophyllum wrote:Acvariul va fi facut la comanda si este foarte costisitor...
De ce nu iti comanzi tu sticla si sa apelezi la un mester pentru lipire? Cu siguranta gasesti oameni priceputi in Bucuresti.
Fara indoiala ca vei iesi mult mai ieftin.
|
 |
|
Ce bagi in el?
|
 |
|
Vand aproximativ 40l piatra ponce. Cam 10l dimensiune 10-20mm, 30l dimensiune 20-40mm.
Piatra a stat la mine in sump 1 an, a fost scoasa si spalata si acuma sta degeaba.
Pret 150 lei pentru toata cantitatea. Pretul pietei e 12-13 lei/l.
Nu vand decat toata cantitatea.
|
 |
|