[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Daca ai luat filtru extern nu inseamna ca nu poti pune si intern.
Ala extern il poti umple doar cu material bio si cel intern il folosesti exclusiv pentru filtrare mecanica.
Vezi daca in buletin e data si duritatea dar nu cred sa fie diferita fata de Cluj, unde e 2.
Poti face aditii cu bicarbonat de sodiu pt KH si PH si sare amara (Epsom) pentru GH.
La schimbul saptamanal dozezi in functie de apa schimbata.
Daca faci schimb la picatura si pui 2 filtre interne capabile nu mai ai nevoie de nici o aspirare.
Eu nu aspir veci si nu am niciodata mizerie pe nisip. E drept ca saptamanal curat filtrele interne.
Deci ai rezolvat problema cu completarea cu apa rece. Adica nu o mai faci.
Legat de aditii pentru duritate si PH, le faci degeaba. Schimbul la picatura iti va aduce apa incet incet la parametrii de pe retea.
Doar daca faci aditii zilnic in concordanta cu apa pe care o schimbi zilnic, ceea ce zic eu ca e complicat.
De cand am schimb la picatura eu am renuntat la aditii.
Parca vazusem pe forum o descriere mai amanuntita. Sau ma insel?
Nea Koala, fa bine si da-mi un link cu filtrul ala al tau prin care treci apa de retea.
Vreau sa-mi fac si eu unu si sa nu stau sa ling tot forumul.
Bine ai venit in randul ciclidarilor.
O sa vezi ca nu neaparat calitatea apei de retea ii va deranja ci duritatea extrem de mica.
Dar asta e apa de Cluj, nu avem ce-i face.
Iti recomand si eu sa scoti de pe lista Sprengerae dar nu din cauza ca ar avea culoare neatragatoare. Mie chiar imi place coloritul lor.
Dar nu sunt ok in combinatie cu Hongi. Femelele si subdominantii de Hongi nu prea stau colorati si atunci culoarea lor e foarte asemanatoare cu Sprengerae.
Pe de o parte vor iesi scantei, pe de alta parte vei avea 2 specii foarte asemanatoare in bazin.
Haplo se vor face mari dar daca nu exagerezi cu numarul lor nu cred sa fie probleme.
Asteptam poze cu lansarea la apa.

LE: Era sa uit. In Cluj gasesti ciclide la Jucu (asa si asa, cum ti-e norocul), nevertebrate.ro (doar pe comanda, nu poti alege tu pestii) sau pe la colegi de pe forum.
Ti-as recomanda si ciclide-arad.ro, Florin e un tip serios si are multe specii.
Fara sa le fac antireclama dar la ultimul import si eu am avut niste pesti comandati la ei si au venit alt cod, o marime mai mica.
I-am luat asa dar am avut emotii cand i-am varat in bazin. Pana la urma nu am pierdut niciunul.
Probabil ar trebui sa aiba o discutie cu furnizorii, cam multe erori.
Banuiam un acvariu suprapopulat dar nu e cazul. Posibil sa fi fost vreo boala.
Cum au zis si colegii mei cel mai sanatos e sa o iei de la capat dar de data asta sa faci totul ca la carte.
Nu e placut sa te uiti 3 saptamani la un acvariu gol dar te scuteste de batai de cap mai tarziu.
Daca ne spui si ce fauna ai in acvariu ne facem o idee clara daca filtrarea face fata sau nu.
Nu zice nimeni ca Aquaball 180 nu e un filtru bun, e chiar foarte bun, am si eu unul.
Eu il folosesc doar pentru filtrare mecanica dar in cazul as recomanda sa il umpli doar cu medii de filtrare biologice.
Oricum buretii cu care vine sunt grosieri si nu fac mare lucru dpdv mecanic.
Fara sa dai niste detalii esentiale nu cred ca te poate ajuta cineva. Ce acvariu ai, ce ai in acvariu, ce schimburi de apa faci?
Degeaba sterilizezi un acvariu suprapopulat si slab filtrat, vei ajunge in aceeasi situatie.
Ziaru de azi l-ai cumparat?
Pestii aia se misca vreodata? Sunt in aceeasi pozitie in toate pozele
Daca filtrarea e insuficienta atunci merita si un test de amoniac sau nitriti.
Si cam e insuficienta zic eu.
Mai poate exista un tip de miros si anume cel de mucegai.
Daca acvariul are capac si nu exista ventilator care sa puna aerul in miscare, din cauza condensului se va face mucegai.
Daniel1402 wrote:Exprima-te liber fara nici o problema, orice idee este bine venita

Cred ca Dan ar fi vrut sa mai zica ceva de plantele, lemnele si Hemichromis-ii care misuna pe acolo
Incercam si pe asta
Se pare ca nu am avut dreptate cu piatra ponce.
De 1 luna am in sump roca vulcanica ciclata in prealabil si apa tot are o tenta albicioasa cand ma uit in lungimea acvariului.
Schimb la picatura aprox. 75% din volumul acvariului zilnic deci nu se pune problema de filtrare defectuoasa/deciclare.
Cu atata apa aschimbata si nitratii sunt zero, nu mai vorbesc de amoniac si nitriti.
Deci nu macinarea pietrei ponce e problema, s-ar parea ca apa de retea contine ceva care da aceasta tenta albicioasa.
Nu te mai orienta dupa debit ca nu e important.
Conteaza foarte mult si cati pesti vei avea, respectiv cantitatea de hrana.
Vei vedea daca filtrul face fata sau nu. Daca va fi cazul vei mai lua unul.
Diferenta aia de bani se amortizeaza intr-un an si ceva doar din consumul de curent.
Eu as fi mers pe Eheim.
20 euro/1l? Tiganie.
Mersi de intentie oricum.
dan.pavelescu wrote:lukitza - sa-mi bag picioarele daca nu-mi storceam creierii si ma gandeam la sera siporax si alte nebunii (plus ca nu-mi aduceam aminte cui i-am promis). noroc cu tine

Siporaxu nu merita bataia de cap cu caratu de acolo, Eheimu e alta "mancare de peste" Parerea mea.

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: