[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pete maronii pe sticla  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor!
Am inceput de vreo 2 saptamani un nou proiect si, din pacate, am deja niste probleme. E vorba de un nano de 23 l - pachetul complet Fluval Edge I. Am inceput, dupa cum ziceam, proiectul cu aprox. 2 sapt. in urma. Fara substrat - nu am intentia sa cultiv plante - nisip alb granulatie marunta, 3 bucati lemn fosilizat pe care am fixat ceva moos si Anubias. Am lasat acvariul la ciclat dupa ce am turnat inauntru o fiola cu bacterii de activare filtru - deasemenea inclusa in pachet. Am monitorizat indeaproape nivelul nitritilor din acvariu - teste de nitrat nu am facut, recunosc, dar stiam din experienta ca atat timp cat nitritul e ridicat masurarea nitratilor nu e asa importanta. Ei....nitritii au tot crescut - azi am o valoare de 0,6 mg/l - deci, acvariul nu e inca ciclat. Apa e cristal de curata, plantele cresc frumos, moos-ul deasemenea insa de vreo 4-5 zile a aparut o problema. La inceput am vazut niste punctisoare maronii pe nisip - fiind alb se vede orice punct - ca si cum o pulbere caramizie ar fi fost aruncata in acvariu. Apoi in doar cateva zile am vazut ca punctele s-au marit si a mai aparut si unul verde. In plus, pe geamul din spate - dar numai pe acela in mod curios - au aparut niste pete circulare maronii - diametrul 0,5-0,7 mm. Am bagat un spalator de geamuri in acavariu si am curatat sticla acum vreo 2-3 zile insa azi am vazzut ca s-au refacut ba sunt prezente si pe cateva frunzulite de la Anubias. In plus din punctul ala verde s-a dezvoltat o retea ca un mucegai pe nisip cu un diam de aprox. 1 cm si, intre timp au mai aparut inca doua. E posibil sa mai fie inca o zona de-asta pe una din pietre.....Ce sa fie astea? Alge....ciuperci??!! Si de ce au aparut? Acvariul e situat pe un hol in care nu patrunde nici un pic de lumina solara - loc special ales. Sa aiba legatura cu faptul ca in prima saptamana pentru a stimula dezvoltarea plantelor am lasat cateva zile lumina aprinsa continuu? Insa apoi am trecut la un program zi-noapte....Nu stiu ce sa fac....Are cineva un sfat pentru mine? As pune o poza insa nu stiu cum sa fac asta....

This message was edited 1 time. Last update was at 22/05/2016 21:00:27

You don't have to be good all the time. Only when it matters...
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

Referitor la filtru - am 3 compartimente: burete, carbune si filtrare biologica

moisei
Member
[Avatar]

IP:

Am avut si eu aproape de sartul acvariului..e vorba de surplus de nutrienti plantele neconsumand suficient favorizeaza algele...pentru inceput poti scadea durata de iluminare si schimburi mai dese...daro sa dureze pa acvariul obtine acel echilibru...eu iti recomand niste plante cu crestere rapida care sa consume nutrienti si tot odat aajuta la ciclare...poti sa le numesti calatoare...cumperi cateva apoi le donezi nici nu trebuie plantate le poti pune in niste ghivecee(sa ma corecteze cineva daca gresesc..

Cat despre cum scapi de petele maro...doar mecanic dar de pe substrat asteapta pana se echilibreaza altfel reapar

Apa inseamna viata
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cu siguranta ce ai tu acolo sunt alge maro care sunt foarte comune la acvariile proaspat startate.
Ti-as sugera sa renunti la carbune, nu-si are rostul in filtrul tau.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Diatomee... s-a discutat de mai multe ori, cauta pe forum.
Caracteristice acvariilor noi, dispar in timp.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc tuturor...

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: