Eu am pus preturile efective, exact cat am platit eu pe ele, le am pe toate 3. Ma intereseaza cat scot din buzunar, nu pret de lista.
Normal, daca iei 20, transportul se imparte la 20....
Blue, pentru tine tot 450 RON ramane, ca sa simti daca-l arzi
Acu` eu zic sa fim realisti si ca sa va spun de ce spun ca spun asta...
StormX este dotat cu un procesor Atmega328, procesor capabil sa scoata 6 canale PWM. CU acelasi procesor este dotat si Arduino Nano 3.0 de exemplu, mult mai ieftin.
Va intrebati...si atunci cum poate StormX sa scoata 16 canale PWM, pai simplu, este ajutat de un procesor PCA9685, un I²C-bus controller care are iesire pentru 16 canale PWM.
In practica StormX este compus din urmatoarele elemente:
Arduino Nano = 30 RON
PCA9685 = 10 RON
DS1307(ceas timp real)= 15 RON
display LCD 16x2 = 15 RON
Encoder rotativ cu pushbutton = 5 RON
Total = 75 RON
La cele de mai sus se adauga programul (si ala costa bani sau timp daca esti programator)
Storm X are toate chestiunile lipite pe o singura placa (arhitectura proprie, sa-i spunem) si are pretul de 95$
Arduino Mega este mult mai puternic decat UNO/Nano, are din start 16 canale PWM fara sa contina PCA9685. Arduino mega2560 R3, ultima versiune = 80 RON
S-atunci, sunt constient de faptul ca toti avem impulsul ala, de a cumpara la electronice intotdeauna ce-i mai bun, mai tare, ca cine stie ce vremuri vin, si-ti trebuie un bitt in plus.
Dar aici chiar n-avem nevoie, pentru ca face dimming si salutare s-atunci, chestiunea sta in felul urmator:
Nucleo = 77 RON
Nano= 30 RON + PCA9685 = 10 RON = 40 RON
Mega2560=80 RON
Strict pentru acest proiect Nano + PCA9685 e ultra suficient, daca este sa ne luam dupa costuri/necesar de putere.
Si, ai nevoie de PCA9685 doar daca vrei mai mult de 6 canale, insemnand un total de 2x6x14=164 Leduri
Da sa ne certi Edi, nu asa Mi-am luat si eu sculele recomandate de Radu, si pe langa ele un Arduino Mega 2560, poate-i iau fata intunecatului, m-am apucat de citit
Fain ca ai scapat cu doar atat !
Primii 20 litrii de apa sa-i arunci, se curata de impuritati, dupa ce-si intra in paine va mai scadea.
Ti-as recomanda sa schimbi si Cartus PP 5 microni(treapta1) si cartus Carbune Activ (treapta 2), nu sti in ce stare sunt si ele protejeaza membrana, daca-s consumate vei distruge foarte rapid membrana.
Era culmea sa nu-ti placa ca doar tu l-ai proiectat, eu doar l-am "printat".
E banca vintigi a lu` mama soacra Legat de vin, betivilor, cand primeste omu` coletul de la mine va avea adresa pe el, cica astia de la Fan oficial nu cara lichide, de-ar sti ei cata apa sarata au carat numai de pe forumu` asta , te mai uiti la un vin....
In schimbarea conditiilor si stresul cauzat de transport care predispune coralul la infectii.
Daca coralul, chiar si mic fiind, a fost sectionat, lipit si mentinut in acvariul mama pentru vindecare....nu vad nici o problema.
N-am auzit pana acum un reefer de renume cu rezultate sa spuna ca-i obligatorie achizitionarea de acropore doar de dimensiuni considerabila si baza solida ci doar ca in cazul fragmentelor mici cresterea este pe masura (cu o mortalitate mai ridicata in cazul muterii din bazinul mama si predispus la infectii in cazul in care nu are loc o dezinfectare a regiunii ranite). Cu o pregatire corecta este posibila inmultirea coloniilor plecandu-se si de la un singur polip, vezi ce face Machado de Sousa (un nume in propagare) in link-ul de mai jos: