Tovarasu' poti pune cate intaritoare vrei, in pozitia respectiva vor aparea bule pentru ca in momentul premergator lipirii, de-a durut lenea, si n-ai degresat bine sticla astfel incat siliconul nu a facut contact direct intre sticla/sticla ci intre sticla si diferite grasimi, chiar si lasate de pielea umana la o simpla atingere.
Desfa-l, estetic, cand te vei uita la bazin, orice ar fi in el, vei vedea prima data bulele In plus, riscul ca peste cativa ani sa te trezesti cu apa pe covor+tot muci (la propriu) = maxim
Ai cuvantul meu ca nu o forteaza nimeni, nici noi si nici invatatoarea, o face singura din proprie inititiva.
Si ciudat e ca la varsta ta sa nu umblii dupa gagici, acvaristica se face mai cu gust dupa ce te insori, intreaba alcoolicii de p`aci
koala wrote:
Asta-i societatea din ziua de azi... cine mai stie, astazi, cine-a fost Zaraza?
Daca-l intrebi pe Shubi, o sa-ti povesteasca de coniacu' ala de Murfatlar, cu-acelasi nume ...
Da bine bai betivule, deabea acu` am citit ce imagine incerci tu sa inoculezi populatiei forumiste despre personalitatea mea, ca n-am cultura generala.
Nu cred ca exista roman, pasionat sa nu stie cine-i Zaraza.
Si ca sa te cultivi si tu putin, ia asculta fetele astea din Timisoara, la un spritz, desigur
kirucd wrote:
Tocmai ce i-am comandat fetei mele, cea mare (aproape 9 ani), toata colectia Jules Verne
A mea, care are 10 ani impliniti, a citit deja toata colectia, fix p`aia pe care am citit-o si eu, colectie aparuta in urma cu 30 ani.
Filtru pe care il am acum este unul nou. Nu am pus pompa booster pe unul care nu avea initial deci cred ca e dimensionat corespunzator de catre fabricant. Nu pot schimba debitul, nu are nici un robinet de reglaj, il bagi in proza conectat si asta e.
Si la Shubi-i place lucrarea, inceput promitator.
Succes si nu uita de cele 3 Legi ale acvaristici marine:
1. Nu te grabi ! (Citeste cu atentie instructiunile produselor pe care urmeaza sa le folosesti)
2. Nu te agita ! (Cand vezi ceva - sau ti se pare - in neregula, nu lua actiuni bruste si rapide fara sa te informezi cat mai mult in prealabil)
3. Nu te precipita ! (Nu intreprinde mai mult de o modificare/aditie/actiune pe rand cand faci ceva, nu face fara teste acolo unde este posibil)
... Si sper ca ai aprins lumina doar la poza, pana se termina ciclarea sa fie inchisa ca altfel te umplii de alge.
Dragilor, veste trista, in 3 zile Dendronephthya mea s-a topit efectiv, de la cca. 10 cm cat a reusit sa atinga(plecata de la cca 3), din Neptun stie ce motive a regresat cu o viteza foarte mare astfel incat in 3 zile a ramas doar o pata de culoare pe o piatra.
Din motive de genul celor de mai sus voi evita sa mai bag in bazin corali pe care nu-s in stare sa-i duc.
Treaba e ca lumea nu citeste manualul, de lene presupun.
Uite ce spune despre ABC+ de exemplu:
Supplements should be added to the sump. If you do not have a sump, add the
supplements slowly to an area with high water flow to prevent direct contact with fish and corals.
Corect cele spuse despre Shubi doar ca ar mai fi 2 elemente care merita mentionate.
Exista inca 2 elemente care contribuie la suplimentare.
1. reactorul la picatura umplut cu spartura de coral, dizolva materia organica care ajunge in el iar aceasta produce aciditate, care la randul ei duce la topirea sparturii de coral, lichidul imbogatit ajungand in acvariu.
2. reactor ATO, un reactor umplut cu spartura de coral prin care apa de completare intra pe jos si iese pe sus. Apa proaspata de osmoza care are la mine un pH de 6.1 si intra in reactor, ramane acolo pana la urmatoarea autocompletare, la eliberare pH-ul ei urca preluand astfel parte din elementele dizolvate din spartura de coral.