[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Shubi
Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Robinetul ala de care spui tu nu-i acelasi de care vorbim noi.
Este o constructie simpla, o prisma si o grila, daca unul dintre cele 2elemente nu-i fixat calumea, sanse mai mari o are grila, atunci face joc, misti refractometrul, se misca si grila.
Da, asta corect, exact asta spuneam si eu.
Eu in locul intunecatului as pune o electrovalva, in cazul ca nu-i, cu un arduino care sa o deschida 5 minute o data la 2 -3 ore, prelungeste foarte mult viata membranei.
Aia-i o valva sau electrovalva care se deschide periodic pentru a permite elementelor maricele de natura anorganica/organica din cartusul de osmoza si care nu pot trece (raman acumulate acolo) sa fie impinse de presiunea de apa afara si ejectate, o curatare a membranei in practica. Cum folosesti treaba: o deschizi si lasi sa curga cativa litrii de apa (moment in care se opreste apa osmozata sa curga pe furtunas (masura de control), dupa care inchizi robinetul si....petrecerea continua
In acelasi timp, cand deschizi vaneta de curatare, se inchide circuitul de presiune ca apa deja osmozata sa nu o ia inapoi, impinsa din presiunea existenta recipientul de acumulare.
PLM, eu nu m-as juca in locul tau, mi-as lua direct dinasta:

http://www.ebay.com/itm/Hanna-HI83200-44-Parameter-ISM-Water-Meter-HI-83200-/390092534972?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5ad353b4bc

Vei fi ultra invidiat si e un fel de Mertan SLK intre Loganuri, pacat ca are Ca pana la 400....
koala wrote:+1 pentru opinia lui Dragos (kirucd)... + sa-ti faci backround din piatra uscata + un fishonly + una bucata Suri

Asa trebuia
Rectific, Pavelescu nu vrea nimic dar vede din prima scump
Pavelescu vrea scump da la Anglia, ia tata direct de la ma-sa ca-i mai heftin

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=refractometer&_from=R40&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xrefractometer+Milwaukee.TRS0&_nkw=refractometer+Milwaukee&ghostText=&_sacat=0
Ar fi bine sa bagi toata piatra de acum pentru ca ciclezi impreuna tot, dupa, in cazul in care piatra va fi uscata ori vie cu multe mortaciuni prin ea poti avea probleme mari in cazul in care ai apucat sa bagi stoc viu.
De obicei cantitatea mare de piatra, indiferent de natura se baga de la inceput.
Milwaukee este o firma care se respecta, am refractometrul de la ei si-ti pot spune ca merge impecabil, l-am calibrat acu` 3 ani si n-a mai fost necesara reglare nici macar o singura data.
Din punctul meu de vedere poti sa-l iei cu incredere. Daca n-as avea refractometul asta pe care ma pot baza si eu l-as cumpara imediat.
Si Ph-ul e mai mult decat ok, sa-ti faci probleme cand scade sub 7.8.
Succes si apa limpede !
Bah, plm, eu trimit 2 sticle identice, sa descopere el cu refractometru` ala smecher care-i sticla aia buna
Daca trimite provincia o proba-n sticla sariti in ajutor domnu` Kiru ?
Sunt si mai ieftine, speciale pentru apa sarata, la 105$

image

http://www.amazon.com/Milwaukee-MA887-Refractometer-Temperature-Compensation/dp/B007Z4ITWU
Nu cred ca vine pentru ca trebuie sa-si schimbe poza de profil, sa fie fara verdeata
Corect, pe vremuri cand nu aveam pompa booster la mine dura o noapte pana faceam 20 litrii iarna, cu pompa dureaza un pic peste o ora.
sa in.... ce ?
Frumos, curat si albastru, pe gustul meu
Bine ai venit !
Oooooooooo, domnu` Pavelescu, si dumneavoastra tot JBL
Blue, iti recomand sa iei legatura cu un coleg d`aci care are un refractometru` da firma si sa-l rogi sa-ti spuna cat ai in bazin, faci comparatia si ne spui dupa care-i problema
Daca vrei, poti sa imi trimiti si mie intr-o sticla, te ajut cu cea mai mare placere, am d`ala cu blazon
Nici o problema, foloseste link-ul de mai jos
http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/34.page
...dupa care mergi la acvaristica marina, categoria bazine mici ori mari...in functie de litraj aproximativ, iti spun de pe acum "Bine ai venit !"

Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Go to: