| Message |
|
|
Mai ales la capitolul reproducere. Eu sunt chiar bucuros cand pot sa dau din ei.
|
 |
|
|
Sincer nici 2-3 red cherry nu e prea ok, deoarece si crevetilor le cam place sa fie mai multi. Se observa un comportament mult mai activ la ei cand sunt multi, daca sunt putini stau ascunsi si nu prea incanta ochiul, parerea mea.
|
 |
|
|
Acvariul are 100 de litri brut, plantat moderat si femele are berechet vreo 5+ vreo 2-3 mai tinere, care inca sunt inocente, cred. Nu stiam sincer ca sunt asa poznasi.  Sper doar sa nu moara masculul imperial care e si el foarte frumos, colorat cu galben si verde metalizat cu puncte negre. Avea o codita super, inainte sa il ia asta la bataie. Mai aveam un mascul imperial albastru cu negru care a disparut subit, imediat dupa ce l-am bagat pe asta in acvariu, dar nu credeam atunci ca el este de vina, mai ales ca era nou in acvariu si nu dadea semne de agresivitate. Il mai las asa cam o saptamana, daca nu se face baiat cuminte, gasesc eu ac de cojocul lui, desi mi-e drag.
PS: se poate vedea acvariul in filmuletul din semnatura mea, dar e de calitate slaba imaginea(webcam...cahhh). Cred ca se vede si masculul agresat in el, pe atunci inca avea codita intacta.
|
 |
|
|
|
Salutare
Am luat de vreo luna 1 mascul de guppy foarte frumos, culorat in fel si chip si am fost foarte bucuros de achizitie. Chiar am enervat-o pe domnisoara de la magazin cu insistenta mea de a-l prinde exact pe el din multimea ce isi facea veacul in acvariul respectiv. La inceput era foarte "timid", cam o saptamana statea mai retras, venea doar la mancare, in rest era ok. De vreo 2 saptamani, a cam pus stapanire pe imperiul guppyzilor din acvariu, el fiind printre putinii guppy pe care ii am din magazin, restu fiind din productie proprie.(sunt la a 8 generatie si a 9 e pe drum, daca nu cumva a venit deja, o sa vad maine cand ajung acasa) Ei bine, smecherul, s-a colorat si mai frumos intre timp, e foarte activ din toate punctele de vedere si "e mare gagicar". Am observat ca nu-i prea lasa in pace pe ceilalti masculi de guppy, pe care ii ciupeste ori de cate ori are ocazia. Am si un guppy imperial foarte frumos, la care i-a facut ferfenita podoaba dorsala generoasa si a ramas saracul aproape chel.
Ce sa fac cu strengarul asta? Mai am 2 acvarii, unde nu prea are ce cauta, intr-unul fiind un mascul de betta, iar in altul creveti red cherry. Nu da semne ca s-ar cuminti, dimpotriva. Propuneri?
Multumesc anticipat,
Marius
|
 |
|
|
Dupa ce a dat atatia bani pe pesti si acvariu, nu cred ca i-au mai ramas bani si de undite.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit pe forum. Ai cam fusarit primele posturi, banuiesc ca ai fost cam emotionat sau stiu eu....In fine, din ce am inteles ai un acvairu de 20 de litri, pe care vrei sa il populezi cu ceva pesti. Ia aminte la ce ti-a spus flyer01, citeste atent articolele mentionate de el, pentru ca o sa iti largeasca orizontul in ale acvaristicii. Cateva plante poti cumpara ca nu strica, dar pesti, doar dupa ce ai ciclat frumos acvariul. Personal iti recomand un betta, guppy o sa aiba nevoie de spatiu mai mult pe parcurs, dupa ce o sa apara si puiutii. Eventual poti lua doar masculi, dar nu prea are farmec asa, parerea mea. Betta in schimb e un peste cu personalitate si o sa te bucuri de el, daca il ingrijesti cum trebuie.
Bafta!
|
 |
|
|
Foarte frumos, sa te bucuri de el si de ei!
|
 |
|
|
|
Bine ai venit pe forum Marius!
|
 |
|
|
Sunt incredibil de draguti dracusorii aia mici!! Mai ca i-as pupa daca as fi sigur ca nu sare ariciul ala tepos la mine. Ce s-au mai repezit la mancare, m-a bufnit rasul.  Numai minunatii ai pe acolo, dar din pacate pe mine ma depasesc, cel putin acum. In rest ce sa zic, multa bafta si sa te bucuri de ei cat mai mult!
|
 |
|
|
|
Ai modificat ceva recent in acvariu? Ai introdus plante, creveti sau alte decoruri noi? Orice modificare poate provoca un dezechilibru daca nu esti atent. Poate s-a deciclat acvariul in urma unei interventii mai putin reusite din partea ta(schimb de apa, decor, etc). Neonii aia probabil stau asa fiindca sunt prea putini. Din ce au recomandat alti colegi pe forum am inteles ca neonii se tin minim 6. Fiind pesti de banc le place un colectiv mai numeros. Cand sunt multi devin mult mai jucausi, mai activi si arata si mult mai bine in acvariu, iti spun din propria experienta, asta daca nu cumva nu sunt bolnavi.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit pe forum Ionut. Sincer ai prea multi pesti pentru volumul acvariului tau si prea amestecati. La 140-150 de litri poti tine destui pesti cat sa iti bucuri ochii, dar ce ai tu acolo e un fel de ciorbita cu solzi, fara suparare. Multi dintre pestii pe care i-ai pomenit cresc peste 10 cm si vor avea probleme cu spatiul. Eu zic sa te orientezi pe o specie/pereche principala si sa mai completezi cu un banc dintr-o specie mai micuta daca vrei mai mult diversitate. Melcii nu sunt o problema, dar sunt si ei de luat in calcul.
Eu zic sa te documentezi un pic mai bine si sa incepi prin a citi link-urile utile. Le poti accesa urmand link-ul din partea stanga de sub poza cu "acvariu" albastra.
Multa bafta!
|
 |
|
|
|
Trece, trece, doar rabdare sa ai. Bine ai venit pe forum si asteptam cu nerabdare pozele. Mai poti adauga totusi cateva informatii cu privire la ce mai ai pe acolo, nu ne suparam. (echipamente, plante, pesti daca te-ai gandit deja cam ce anume ti-ai dori etc.)
Ape limpezi!
|
 |
|
|
|
Bine ai venit Stefan. Ai facut primul pas si cel mai important cand tiai facut cont aici, de aici incolo depinde numai de tine. Bafta cu acvariul si sa ne auzim cu bine!
|
 |
|
|
La betta e indicat sa ai o temperatura medie de 25 de grade Celsius, deci cel mai important e incalzitorul cu termostat. Filtru sau o pompa cu burete poti lua si pe parcurs. In rest ce sa zic, nu repet ce au zis colegii mai sus, dar iti recomand si eu sa vizitezi subforumul cu Anabantidae, o sa te ajute!
|
 |
|
|
|
Corydorasi ajung la 5 cm lejer. A tai sunt cel mai probabil pui inca. Daca ai si plante in acvariu, sanse sunt ca unii pui sa supravietuiasca. Sfatul meu este sa NU mai adaugi alti pesti acolo, doar daca nu ai de ales, chiar si asa doar temporar, altfel mai mult ca sigur o sa intampini probleme pe viitor.
|
 |
|
|
|
Cred ca deja sunt cam multi. De adaugat alti pesti nici vorba, poate doar temporar daca e urgent si nu ai unde sa ii pui pe poment. Oricum aia 5 guppy, daca sunt de ambele sexe nu vor ramane mult timp doar 5.
|
 |
|
|
Bine ai venit, pentru ati fi mai de folos fati un topic la coltul incepatorului, iar asta va fi doar pentru urari de bun venit.
Ape limpezi!
|
 |
|
|
|
Bine ai venit pe forum Claudia, asteptam pozele cu nerabdare. Sigur o sa fie mult mai bucuros pestisorul, bolurile nefiind medii prea bune pentru a tine pesti.
|
 |
|
|
Bine ai venit pe forum. Frumoasa povestea ta. Pune si ceva poze cu ei, eventual un filmulet, daca se poate.
Ape limpezi si numai bine!
|
 |
|
|
Pe tine nu te-a prins virusul, ati devenit una si aceasi persoana!!
Ce sa zic, sanatate, bine ai venit pe forum suna cam aiurea, fiindca esti aici dinaintea mea si daca nu te incomodeaza prea mult pune si tu cateva poze cu ce ai! Suntem cam curiosi unii!
|
 |
|
|