[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pushkatu
Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Testele individuale sunt mai precise decat testele 5 in 1.
Sustin parerea domnului Alber cu privire la poze. In rest ce sa zic, bine ai venit!
Alex, iti recomand sa deschizi cu incredere un alt topic la coltul incepatorului si sa discutam acolo problemele pe care le intampini. Te rog sa vi si cu detalii referitoare la acvariul tale, exacte si complete pentru a te putea ajuta in primul rand pe tine. Daca oferi detalii complete iti putem da si noi raspunsuri pe masura.

Eu iti recomand cu caldura sa citesti Ghidul incepatorului si sa iei la cunostiinta ce scrie acolo.

Bafta!
Revin cu noutati. Situatia s-a mai calmat intre timp. Strengarul nu mai face pe voinicul fata de ceilalti masculi. Tot gagicar a ramas, dar ii ignora complet acum. Avea dreptate colegul de mai sus si ma bucur ca a fost doar o faza trecatoare. Masculul cu coada galbena a supravietuit si incepe sa i se vindece codita, desi stiu ca va dura o vreme pana va reveni la forma de dinainte.
Arata incredibil de bine vecine, chiar si fara jungla ce o aveai inainte. Pesti superbi, apa cristal, plante superbe. Ma inclin. E super fundalul ala albastru, pentru ca creaza un efect de limpezime si de claritate. Exact asta imi trece prin minte cand ma uit la el. Desi e cam gol in materie de plante, mai mult ca sigur vei avea iar o mini jungla cand or sa creasca cele pe care le ai acum.
Bine ai venit Tidy. Ai procedat corect. Aici poti invata o multime de lucruri care o sa te indrepte spre drumul cel bun in ale acvaristicii.
Fa-ti un topic la coltul incepatorului si descrie cam ce ti-ai dori si sunt sigur ca vei primii sfaturile necesare pentru a face primii pasi in amenajarea acvariului pe care ti-l doresti. Multa bafta.

EDIT: Acum am observat ca ai deschis deja un topic acolo si la recomandarea unui alt coleg acvarist l-ai deschis pe asta.
Ai un mascul de guppy exact ca al meu(ala portocaliu). De betta nu-ti zic nimic ca ai zis ca ii muti, dar iti zic de neoni. Le place sa fie mai multicei, asa cam in jur de 6+. Vezi ce poti face in privinta asta.
djphazer wrote:@Ioan Corect. Nu ii starpeste. Dar de ce m-ar deranja melcii din filtre ?

Daca se aduna prea multi, scade eficienta aparatului, pot chiar sa il infunde, moment in care vei fi nevoit sa cureti si normal sa decilezi.
Daca ai introdus plante in acvariu, cel mai probabil ca asa l-ai "acaparat" si pe micut. Nu e mare bai daca sta si el pe acolo, nu face nici un rau, dar unde e unu, vor aparea cu siguranta mai multi. Trebuie doar sa ai grija sa ii ti sub control. Pot deveni o problema cand numarul lor creste semnificativ.
lazarginel wrote:Bine ai venit
Dar ...cristian si mai cum ?

Eram sigur!

Bine ai venit pe forum Cristiam Simaicum. Sincer iti apreciez eforturile si faptul ca te-ai documentat si apoi ai trecut la treaba, esti prin putinii care procedeaza asa. Bravo tie.

In alta oridine de idei, multa bafta cu noul setup si sper sa ne ti la curent cu evenimentele si eventual cateva poze, dar toate la timpul lor.

PS: ce smecher, si-a editat postul
Porcu wrote:Nu, Porcu nu se intoarce, nici in forta, nici altfel.

Nici nu are rost, oricum esti peste tot pe aici!
E bun!
Sa ne traiesti!
Sincer mie mi se pare slab. De obicei masculii de betta au un corp mai indesat. Incearca sa privesti lucrurile din ambele sensuri. Poate nu este hranit in exces, poate e pur si simplu slab din lipsa hranei sau a suferit de vreo boala cand era pui care evident a lasat ceva urme. Faptul ca are burtica pronuntata nu e chiar ok, dar comparata cu burtica unor alti masculi nu ai zice ca este asa de mare, poate faptul ca e slabit corpul scoate in evidenta burtica lui. E doar o parere, nu pot sa iti indic exact un tratament. Hraneste-l normal de 2-3 ori pe zi si lasa lucrurile sa mearga de la sine, daca vezi ca nu are alte probleme.
Te asigur ca nu e crowntail. Un crowntail arata cam asa:

image

Semne de boala nu vad, deci cel mai probabil asa este el. Si al meu are franjurii alungiti si nu de la lupte sau alte patanii, asa le ies in evidenta la unii masculi.
Mie sincer mi-ar surade un banc de neoni in acvariul ala+ un pleco( daca ai planuri pentru un acvariu mai mare pe viitor).
Banuiam. O sa vad ce pot face sa le reduc numarul. Sa ramana undeva in jur de 20+ 2 ramirezi. S-ar putea sa renunt de tot la guppy pana la urma, ca desi sunt pesti considerati easy, mai exact pentru incepatori, pot deveni o mare pacoste datorita faptului ca se reproduc asa de mult si de des. Mersi pentru sfaturi, o sa tin cont.
Acvariul e foarte frumos si estetic, sa te bucuri de el. Subliniez ce a spus Dolly mai sus, betta nu prea au ce cauta la un loc cu alti pesti. Eventual poti tine 2 femele, dar si aici pot aparea mai multe probleme.

1. Femela dominanta o va agresa mereu pe cealalta si credema intotdeauna o sa fie o femela dominanta in cazuri de genu asta.
2. O sa iti fugareasca alti pesti, cel mai probabil pe guppy, mai ales daca o sa ai masculi.
-Guppy: In jur de 10, dar o sa ramana 4 dupa ce dau din ei
-Zebre: 2, dar sunt pe lista de donatii cum spuneam
-SAE: 3 inca destul de mici, BIS zebre
-Corydoras albino: 5-6 nu mai stiu exact
-Pleco: 1
-Neoni: 14-15

In jur de vreo 25-26 de pestisori, fara cei care o sa ii donez.
E prea mult?
Ar fi o idee si asta sa sti. Oricum eu nu le-am scos din acvariu cand au nascut si pui tot am avut, desi se imputinau in prima saptamana de la nastere. Sincer, m-am gandit si eu la ramirezi, dar nu ca si "pradatori", mai degraba pentru culorile frumoase pe care le au.

As pune o pereche sa vad ce iese, dar oare am garantia ca nu ataca si adultii sau ceilalti pesti? Eu am doar pesti pasnici(inafara de golanasul de care am vorbit mai sus evident ).

Sunt compatibili ramirezii cu speciile astea:
-Guppy
-Zebre
-SAE
-Corydoras albino
-Pleco
-Neoni?

Nu am avut probleme majore cu pestii pana acuma si nici nu as vrea sa incep acum, de asta intreb. Oricum zebrele si SAE cam sunt pe lista de donatii, asta cand voi reusii sa ii prind.

Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Go to: