Asa, iata ca nu am avut astampar si acum cateva zile, m-am mai jucat putin cu piatra vie in acvariu.
Intrucat aranjamentul facut de mine initial mi se parea ca arata ca un bolovan tocit, m-am hotarat sa mai sucesc putin pietrele intre ele, folosind si cateva bucati mai mici, luate ulterior.
Forma finala este
aceasta, cu precizarea ca
pietrele incercuite nu sunt fixate, ci doar asezate pe nisip. Intentionez ca din ele sa desprind bucati mici, pe care in timp voi lipi polipi sau fraguri.
Au aparut si
primele alge, nu doar pe acea piatra, dar acolo am putut face cea mai elocventa poza. Mai am un neam, mai dese si mai subtiri, dar imposibil de facut zoom pe ele.
Pe acest varf de piatra au aparut
bazaconii, habar n-am ce sunt, dar care par a fi vii, mandoua strangandu-se la o usoara atingere. Nu sunt mari, de dimensiunea unei gamalii de bat de chibrit.
Si ultima descoperire pe care am reusit s-o pozez, este
aceasta. Initial s-a prezentat ca un mic burete de padure , cu o suprafata foarte fina, asemanatoare cu catifeaua. Dimensiunea a fost de cca 5-6 mm. Ulterior, au inceput sa-i apara acele mici bule sau ce-or fi ele, cate una la doua trei zile. La fel, la cea mai mica atingere, acele bule se dezumfla, reluandu-si forma dupa o perioada de cateva zeci de minute. O fi vreun neam de pui de bubble ceva, mai vedem.
Ar mai fi in bazin cateva chestii vii, dar pe care nu le pot poza, aparatul nu ma ajuta la macro deloc.
Unele dintre ele, prezinta un piciorus fixat pe piatra, cu o inltime de 2-3 mm, care in varf au un disc cu cili destul de mari in raport cu el. Culoare aste alb, parca putin translucid.
Celelalte sunt niste firisoare maronii, de 1-2 mm lungime, care ies din niste tubulete albe de 2-3 mm lungime si pana intr-un mm in diametru.
Cam asta este bazinul meu la ora actuala.
Teste mai facem dupa urmatorul schimb de apa, in we-ul ce va sa vie