[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Berea wrote:Si totusi, asa putini mai suntem old school? Deshi am 30 ani inca nu rup fb pe grupuri, dar vad ca tot mai multi acolo ne indreptam.Ce parere aveti de no3 ul din poza?

Eu am sarit de 50 de ani si nu am FB, asa ca slabe sanse sa ma apuc acum... nitratii aia sunt in 'marja" normala. Cum a zis si narcis, valoarea lor este intre 5-10. Deci, e in regula.
Daca ai timp si chef sa citesti, ***AICI*** gasesti toate informatiile necesare.
Pe scurt, sunt niste pesti mari, mancaciosi, cacaciosi, rezistenti si frumosi... cam asta ar fi.

- poti sa pleci de la 7-8 pui,
- in primul an de viata, ei cresc cam cu 2 cm / luna... la un an, ar trebui sa aiba putin peste douaj' de cm lungime.
- mananca orice... rame, creveti congelati, mancare uscata, boabe "de pisica", plm... chiar orice!
- pana pe la 12-14 luni nu o sa fie probleme cu ei... dupa aceea, se maturizeaza sexual si incep "scandalurile".
- schimburile de apa sunt solutia ideala pentru a le tine acvariul curat... cat mai multe, cat mai dese.

Lasa-i in pace acu', daca tot n-ai umblat la acvariu... nu e bai, inca 2-3 zile, ca sa vezi daca "se ridica" ceva pui "la zbor".
Dupa aia, poti sa le faci ce vrei.
Din punct de vedere morfologic, eu ma astept la o distributie a genelor de felul urmator:
- 40% seamana cu tatal
- 40% seamana cu mama
- 20% "corcituri"
Ei bine, din acele corcituri trebuie sa vedem ce iese... de acolo ar trebui sa "iasa" exemplarele alea de Rose Queen.
Plm, om trai si om vedea. Cererea de "ciortani" este mica spre zero, asa ca nu ma stresez foarte tare...

Aici avem o filmare cu pui de Labiatus... se vede ca puii seamana si cu aia de Synspilum dar si cu ce am eu acum in bazin.
Practic, pana la o anumita dimensiune (cand incep "sa ia culoare" pe ei), probabil ca puii acestor specii seamana intre ei destul de bine.
aalbano96 wrote:pai si in cazu acesta ce e de facut ?

In cazul asta, trebuie sa te abtii de la spammu' cu semnatura si cu vanzarea de cauciuri... ti-am editat semnatura acum cateva zile, crezand ca o sa intelegi mesajul.
Acum vad ca procedezi la fel... "dezgropi" mortii doar ca sa poti sa beneficiezi de "vizualizari" pentru linkul din semnatura ta.

Daca vrei neaparat sa iti faci reclama pe acest site, te rog sa te adresezi direct lui mosu (proprietarul forumului).
E foarte simplu...

- Daca tu postezi o poza cu rezolutia de 3096x4128 pixeli (cum e aia cu crevetele dinamovist), atunci orice monitor cu o rezolutie mai mica decat a pozei o va afisa "cu scroll"... adica, poza nu incape toata pe ecran!
- Forumul nostru nu stie sa "redimensioneze" automat pozele, pentru ca softul e mai vechi si aia e...
- Uite cum se vad pozele tale pe laptopul meu (care are o rezolutie de 1600x900):
image

Daca vrei sa fii sigur ca nu sunt probleme de "vizualizare", atunci nu incarca poze mai mari de 1200 pixeli pe latura.
Berea wrote:... Ps:Am reusit @koala ...

Mda, e aproape bine.

- ai grija sa le redimensionezi oleaca, sa nu fie mai mari de 1200 pixeli pe orizontala.
- asa cum le-ai pus tu, acum, "deformeaza" paginatia si ne obliga la scroll pe orizontala.
- mi se pare (nu sunt sigur, asa ca verifica tu) ca serveru' lu' mos Pavelescu (plici.ro) are niste optiuni dragute referitoare la "dimensionare".
MSI wrote:Mai trebuie sa ma gandesc, peretele din spate nu este drept.

Pune mana si fa 2 "spanzuratori" din lemn... acelasi finisaj ca standul.
Le prinzi pe spatele standului... lampa vine agatata de ele.
Nu gauresti nici peretele si nici tavanul...
3 saptamani de la "primul zbor"!

- ponta e depusa pe 23 martie, eclozata pe 26 martie...
- puii au inceput sa se ridice in seara zilei de 31 martie.

In ocazii d-astea, eu profit de ocazie si ma lenevesc... practic, poti sa schimbi apa. Icrele n-au nici pe dracu'. Ori sunt eclozate, ori nu. Nu mai conteaza cum e apa, acum.
Aici e discutia aia despre Matrix: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40646.page#p372767

... si DA, pe forumul acesta exista enorm de multa informatie.
Fetele a suferit mult, da' acuma ele este bine.
A mai fost aceasta discutie... se pare ca matrixul "la cutie" este mai atent selectionat ("boabele" sunt mai mici) si ca ala "vrac" este mai mult pentru ponduri si iazuri (adica, ai si bolovani mai mari acolo).
Practic, vorbim de o roca naturala si calitatea ar trebui sa fie doar in functie de "zona de colectare".
Pavelesculeeee, cum e vorba aia cu "Numa' sufletul conteaza!" ???

image

Foarte misto arata, felicitari!
Sa fie-ntr-un ceas bun, ce-am auzit.
Am gasit ceva, prin postarile de pe forum...

- "usa" mobila este o simpla bucata de PAL, pe spatele careia am prins "placutele" alea de la magnetii prezentati deja.
- "magnetii" propriu-zisi sunt prinsi pe stativul de fier.

Daca-mi aduc aminte, o sa incerc deseara sa fac 2-3 poze cu "usa si magnetii".
bebetto wrote:... Placa de PAL sta doar in magneti sau are si o rama (chiar si partiala) pe interior pentru incadrare ?

- Nu stiu cum sa explic, ca sa fie cat mai clar... placa de PAL sta asezata "pe podea"!
- Ea vine "incadrata" intre lateralele fixe. Magnetii o ajuta doar sa "stea pe pozitie".

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: