[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Comportament agresiv scalari  XML
Forum Index » General info
Author Message
Janesian
Junior member
[Avatar]

Joined: 08/10/2018 18:32:24
Messages: 12
Location: Bucuresti/Constanta
IP:
Offline

Buna seara,

Povestea este in felul urmator: de circa 2 saptamani scalarii din bazin (2 la numar) au devenit agresivi cu restul pestilor (in special cu cei mari - gurami). Scalarii au o zona anume in care nu lasa alti pesti , langa filtru +o planta (in colt) cam de la jumatatea acvariului in sus ca adancime. In rest nu au treaba cu absolut nimic si nici un peste in afara acelei zone. Ce ma sperie e ca au devenit agresivi intre ei , se alearga foarte rau in bazin cateodata de zici ca sar din acvariu cu totul. Toti pestii din bazin au fost crescuti impreuna de cand erau mici ( 2 scalari, 2 gurami, 4 neoni, 4 ternetzi galactic purple (familia tetra) si 2 cory sterbai albino - dimeniune acvariu 112 L +plante , pietre, decor) si au circa 1 an de zile ca varsta - toti.
Ar mai fi de mentionat ca in urma cu 2 -3 saptamani , am vazut o frunza plina cu icre, dar imediat ce am aprins lumina , le-au manacat (si gurami si sclaraii) deci nu stiu care dintre ei au depus.
Nu am schimbat nimic in acvariu, absolut nimic. Schimbul de apa il fac cam 15 litri odata la 3-4 zile. Nu ma intereseaza sa inmultesc pesti, vreau daor sa nu se omoare intre ei , tinand cont ca se alearga rau si se ciupesc scalarii.
Mai jos o sa pun 2 clipuri, poate va dati seama daca pestii se imperecheaza sau se bat. Am cautat pe net si parerile sunt impartite , unii spun ca s-ar bate, altii ca s-ar imperechea.
PS: Gurami se "bat" foarte rar si doar intre ei , nu au treaba cu nici un alt peste din acvariu.

Scalari:


Gurami
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 22431
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Gouramii depun icre intr-un cuib de spume, undeva la suprafata apei... asa ca icrele alea au fost puse de scalari.
Au ajuns la maturitatea sexuala, asa ca asta e sursa problemelor...

- teoretic, acolo ai o pereche care "inca" nu stie sa controleze situatia.
- practic, poti avea si 2 femele... daca nu observi momentul depunerii, nu putem sa stim exact.
- teoretic, ei (perechea) isi aleg un teritoriu pe care-l considera "al lor" si pe care incep sa-l protejeze in mod agresiv.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015)
 
Forum Index » General info
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com