[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flash gordon
Forum Index » Profile for flash gordon » Messages posted by flash gordon
Salut.Daca tot ti-ai trecut la locatie Bucur
Obor cred ca gasesti o gramada de plante de vanzare chiar in piata si pestii ce doresti.Ape limpezi!
Bine ai venit! si asteptam poze cu acvariul tau.
Ape limpezi!
Salut!Inceputul este bunicel.
Imi place dar mai trebuie adaugate ceva plante easy,nu ai specificat ce specii de pesti ai,daca fertilizezi(MACRO s-au MICRO).Iti pot da un sfat:
Poti vopsi partea din spate a acvariului cu negru sau albastru inchis da un efect mai bun.Eu ,am vopsit partea din spate a acvariului meu cu negru mat si e super fain.Cred ca in timp mai ai nevoie de ceva lumina,instalatie de Co2 s-au mai simplu o bomba.
Ape limpezi!
Salut .Imi place acvariul de 300L!Ape limpezi!
Hello.
mihaibaciu wrote:BUN...da ce ziceti de filtru?
[/quote
Sall.Sper sa fie bun,eu am unul de la Fluval si unul de la Aqua clear.La acvariul tau cred ca face fata.
Ape limpezi!
mihaibaciu wrote:Buna seara....revin cu inca o rugaminte la voi..,cei care aveti radacini dinacelea mari care sunt puse in acvariu...de unde le aveti...sunt radacini reale adica din lemn ,din copaci sau e facuta special?

Sall.Acele radacini se pot cumpara dar se pot lua si din natura cum a spus si colegul mai sus.Eu mi-am cumparat am fiert la ele de m-am plictisit si taninul(taninul este substanta ce iese din buturuga de culoare maro inchis) tot nu a iesit din ea.Asa ca am renuntat.Dar am inteles ca alti colegi au fiert buturuga in apa cu sare apoi au lasat la desarat.Eu am decorat acvariul meu cu pietre si plante si dupa parerea mea este ok (gusturile nu se discuta) .
Salut .E fain acvariul tau dar mai ai ceva modificari de facut.Cred ca piatra de pe partea dreapta ar trebui scoasa si plantate ceva plante gen Cabomba,Valesneria,Echinodorus red rubin.Iti spun lucrul acesta ca deja ai o radacina de mopan in centrul acvariul,iar pe parti (stanga -dreapta fata) mai poti planta ceva Cryptocorine,Anubias nana.Mai poti incerca plante de tip gazon:Eleocharis parvula,Hemianthus cuba,Marsilea hirsuta.Ape limpezi!
xenon wrote:Ca o planta de tip gazon sa creasca intr-un covor cum vezi pe net trebuie sa ai co2 presurizat si sa o tunzi periodic.Banuiesc ca si fara co2 ar creste dar dureaza foarte mult.Deci daca vrei sa iti faci un gazon frumos,sanatos si des iti recomand sa adaugi si co2,nu neaparat presurizat,poate fi si bomba .

M-am interesat doar ce plante sunt bune pentru gazon,in viitor o sa pun.Deocamdata nu am Co2 si nici bomba dar voi pune .
Salut.Eu am doua becuri Philips de 23 de w fiecare 6500k(am uitat sa precizez ca acvariul meu are 76 litri sau 20 galoane cu se spune pe aici ).In legatura cu filtrele cred ca cele mai bune sunt de la Eheim si Fluval(parerea mea de incepator )Eu am doua filtre :
Unul de la Fluval U 2(400l/h) daca nu ma insel si unul de la Aqua clear 30 de (114l/h).
Ape limpezi !
Multumesc pentru mesajele voastre.
Ape limpezi!
Salut. Ma intereseaza ce plante pot folosi pentru gazon.Care ar fii cele easy si care cresc repede.
Salut si bine ai venit!
Ca plante poti pune urmatoarele:
Cabomba,Anubias barteri nana, hastifolia,Cladrophora( este o alga,ca o minge de pin-pong creste lent),Bacopa caroliniana,Echinodorus Aquartica,Eleocaris parvula (tip gazon),Blyxa japonica.
Salut.In afara de cele spuse de colegi,vin si eu cu o parere personala.
Poti vopsi spatele acvariului dar pe exterior cu o vopsea mata pentru sticla de culoare neagra.Intai degresezi sticla acvariului lasi un timp la uscat apoi poti incepe operatiunea.
Eu am facut la fel si sunt super multumit.Important este sa citesti ciclul Azotului,plante compatibile(easy),CO2,filtrare,iluminare si numarul de pesti compatibili pt acvariul tau.
Ape limpezi!
Salut si bine ai venit!
Salut, sunt Eduard si ma intereseaza un aspect legat de lumina.Saptamana viitoare un prieten ma va ajuta sa schimb instalatia de lumina.
Momentan am un neon de 15w si 6500k(cam putin stiu pt 76 litri).Instalatia va fii compusa din doua becuri Philips de 6500k de cate 23w fiecare.
Intrebarea mea este:
Cat trebuie sa las lumina aprinsa la acvariu?
Mentionez faptul ca acum las lumina aprinsa de L-V de la 16:30-24,iar Sambata si Duminica de la 14 la 24 (nu am alge :) ).Plantele sunt Ok.
Salut si bine ai venit!
Imi place acvariul tau ,este simplu,imi place aranjarea plantelor si pietrelor.
Ape limpezi!
doctorucuducati wrote:Salutare, de curind am luat de la cineva un acvariu de 100x40x45, un MP cred, luat din hornbach.

Am o nelamurire: el a venit cu o rama ingusta de plastic pe care era asezat acvariul pe mobila lui. in timp rama a lasat o amprenta destul de adinca in blatul suportului, acesta facind si o mica curbura (blatul). Este bine sa-l asez la fel, sau sa renunt la rama de plastic si sa-l asez pe o bucata de polistiren. Ma gindesc ca pe acea rama nu se disipa cum ar trebui presiunile de la nivelul fundului bazinului. Ideea e ca locuiesc la etj 7 si nu as vrea sa-mi inund vecinii in caz de doamne fereste.

A doua intrebare idioata: e ok sa-mi cumpar incalzitor de substrat fara controller?. Ce recomandati...JBL ar fi bun?
ideea e ca vreau sa montez si sa setez acvariul din prima cum trebuie, nu sa stau si sa desfac la el dupa citeva saptamani .

Salut .Si eu am un acvariu(TETRA) 76L cu rama de plastic jos si sus dar nu ma deranjeaza.Rama nu a intrat in mobila ci s-a curbat un pic ( insesizabil as zice) o sa-mi cumpar mai incolo un suport pt acvariu dar deocamdata nu imi permit.
Ape limpezi!

Forum Index » Profile for flash gordon » Messages posted by flash gordon
Go to: