| Message |
|
|
|
Sall.Ma numesc Chidovet Eduard si am un acvariu de 76 litri.Momentan sunt la a doua saptamana de ciclare si am asa :nh3=0ppm,no2=2 ppm,no3 40 ppm.
Intrebarea mea este ce este de facut in acest caz?.Multumesc si astept un raspuns.
|
 |
|
|
Sall.Parca este altceva cu plante naturale  ,acum imi place acvariul tau.Apropo si eu am trait in Rahova,aproape de piata.
Momentan am un acvariu de 76 de litri,revin cu poze cand se termina ciclarea.Ape limpezi si o zi faina.
|
 |
|
|
|
Hello.Dragut acvariul,dar dupa parerea mea mai merg cateva specii de plante(gen Echinodorus,Elegeria,Cabomba),pentru ca acvariu e cam golut :-D.
In rest ape limpezi!
|
 |
|
|
BGD46 wrote:Barbus tetrazona sunt din Asia (sumatra, borneo). Neonii sunt din Brazilia (amazon). Nu mai combinati specii care sunt din biotopuri diferite ptr ca si nevoile lor sunt diferite.
Daca pui 6-7-8 barbus tetrazona intr-un acvariu si dupa 1-2 saptamani vrei sa bagi alti pesti, o sa ai probleme cu noii veniti. Tetrazona sunt pesti teritoriali si nu vor accepta ,usor, niste intrusi. Poti sa ai noroc numai daca toti vor ajunge in acvariu in acelasi timp sau tetrazoanele vin mai tarziu. Sau......daca tetrazoanele sunt pui.....atunci se vor adapta situatiei.[/quote
Multumesc pentru lamuriri.
Ape limpezi!
|
 |
|
|
naitsirc wrote:Un simplu search pe google iti va arata ca Barbus Tetrazona verde:
- atinge 7 cm, deci iti trebuie vreo 14 litri de apa pentru fiecare buc.
- este peste de grup, se tin minim 6 impreuna, recomandat 10. Daca tii minim 6 atunci ai nevoie de 84 litri pentru ei
- ciupeste cozile si inotatoarele la alti pesti deci se recomanda sa fie tinuti doar cu neoni. Barbus Tetrazona verde contrasteaza cel mai bine cu neoni rosii. Daca ii pui cu neoni, si acestia sunt pesti de card, si ei trebuie tinuti in grupuri mari, si pentru fiecare neon ai nevoie de 6 litri de apa... Deci pana la urma cati litri are acvariul tau? Caci nu stiu daca iti incap Barbus Tetrazona verde cu neoni... sanitarii nici nu intra in discutie
Multumesc pentru raspuns.Acvariul meu are 76 de litri.este plantat ,momentan este la ciclare.
Ape limpezi!
|
 |
|
|
naitsirc wrote:Noi in Romania inca folosim litri
20 galoane banuiesc ca e undeva la 75-76 litri... daca e vorba de US Gallons sau 90-91 litri daca in Canada folositi Imperial Gallons
Pentru calculare necesar volum de apa vezi aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
Dupa calcule iti transformi tu din litri in gallons 
As fii bucuros daca mi-ai spune daca Tetra green sunt compatibili cu Neoni.Merci pentru intelegere si scuza-ma daca sunt insistent  .
|
 |
|
|
|
Salut.Inca nu mi-ai raspuns la prima intrebare.Merci.
|
 |
|
|
Buna seara(sau ziua in Ro  , )Numele meu este Eduard si scriu al doilea topic.Am un acvariu de 20 galoane,voi da mai multe detalii mai tarziu(sunt la ciclare acum)  .Momentan ma intereseaza cateva lucruri:
-Barbus Tetrazona verde sunt compatibili cu Neoni?(ma,intereseaza cat tetra verzi sa pun in acvariu si cati neoni daca sunt compatibili)
Barbus Terrazona verde cu Tetra Columbiana?
-Dintre pesti catfish:
Cati Ancistrusi si cati Corrydoras pot pune intr-un acvariu de 20 galoane.
Multumesc pentru amabilitate.
|
 |
|
|
|
Ca specii de pesti m-am gandit la urmatorii:
Neoni(rosii),Rasbora galaxy,Tetra columbiana,Microrazbora mereh,Barbus Terazona verde,Corydoras d'agassiz.
|
 |
|
|
Sall.Sau poti vopsi partea din spate cu vopsea neagra sau albastru inchis,e o metoda mult ma simpla si foarte accesibila.Eu am vazut la un prieten de al meu si pot sa spun ca a iesit super bine.Eu cand imi voi cumpara acvariu sa sa procedez la fel.O zi excelenta. 
|
 |
|
|
Pentru Addy.Am pus in apa radacina aceia de la tine de aproximativ o saptamana,si am observat ca nu mai pluteste si coloreaza apa un pic.Deocamdata o mai tin pana nu o sa mai coloreze apa.O seara excelenta. 
|
 |
|
|
Sall.Si bine ati venit! 
|
 |
|
|
Am spus" mai buni" pentru ca in tara am crescut acesti pesti(guppy,xipho)si alte specii ca:scalari,carasi,zebre,neoni.Ma gandeam doar sa-mi cumpar altceva ca de exemplu barbus tetrazona,cum mi-a sugerat un prieten.Imi pare rau ca nu ai inteles dar eu nu imi cumpar pesti pentru lapte sau blana cum ai facut referire ci doar pesti cu un grad mediu de dificultate( aici ma refer la crestere)si nu pesti scumpi.Voi studia si ma voi decide.Deocamdata am in proiect un acvariu si restul de accesorii pentru el. 
|
 |
|
|
Sall.Acvariul este fain ,imi place.Sa-l stapaniti sanatos. 
|
 |
|
|
Sall.Ramane sa ma gandesc la capacitatea acvariului(60 sau 80L) ,la echipamente si la pesti.Deocamdata prin amabiliatea unui prieten am cateva pietre de acvariu,o bucata de radacina(lemn) si un filtru exterior( nu stiu sa va dau detalii despre filtru) si cam atat. 
|
 |
|
|
Deocamdata nu stiu ce pesti sa-mi cumpar,astept ceva sugesti de la dvs.Nu voi lua guppy sau xipho asta e clar,ma gandesc la ceva mai bun. 
|
 |
|
|
Momentan aici nu am acvariu pentru ca am decat 6 luni de Canada ,cel pe care l-am prezentat se afla in tara la socrii  .
|
 |
|
|
|
Acesta este ultimul acvariu pe care l-am avut 10 L in Romania, bineinteles sa nu "trageti" :lol: in mine acum sa-mi spuneti ca scoicile nu aveau ce cautau acolo si ca am avut 2 plante din plastic si substrat rosu.Am inteles acum cum sa-mi fac un acvariu,recunosc ca mai am de studiat.Aici in Canada sunt mai multe lucruri interesante decat in Romania(nu vreau sa jignesc pe nimeni din tara)am vazut magazine de profil si sunt uimit de gama deproduse de aici.O sera buna celor de pe aici si Buna dimineata celor de acasa :)
|
 |
|
|
|
In tara am crescut pesti timp de aproximativ 10 ani dar nu dupa standardele impuse pe acest forum.
|
 |
|
|
|
Salut ,Prenumele meu este Eduard.
Sunt nou pe aici si am gasit multe lucruri interesante despre acvaristica.Sper ca in viitor(apropiat sau indepartat :lol:) sa-mi fac si eu un acvariu ca la carte,dar pana atunci mai am de studiat :lol:
|
 |
|
|