| Message |
|
|
|
Sall.Super fain ,acvariul este simplu cea ce ii da o frumusete aparte.Bravo si ape limpezi !
|
 |
|
|
koala wrote:'neata,
1) Producatorii de sare dau detalii pe ambalaj... uzual, se pun intre 34 si 38 gr. / litru de apa.
2) "Cata piatra" e dupa gustul omului... teoria spune ca piatra e benefica bazinului (deoarece intretine colonii de bacterii), asa ca poti pune cateva kilograme bune. Aranjeaz-o in asa fel incat sa nu se lipeasca de geam (nu vei putea face curatenie in zona respectiva).
3) Eu am o lampa cu 4x10W (2 leduri albe + 2 leduri albastre) la un bazin de 30x30x35 (cm).
Merg fara probleme 2 ocellaris inauntru... si "domnisoarele" (damsel) ar putea fi o solutie.
Merci mult pentru sfaturi.Aici in Canada ca si in Romania ofertele sunt multe(nu zic foarte multe in Canada pentru ca in USA sunt si mai multe  ).Cum spuneam doresc sa incep cu ceva foarte simplu,gen nano apoi voi vedea in functie de rezultate daca imi fac unul mare (aici ma refer la unul de 200-300 L).Momentan totul este la stadiul de proiect.Tin sa mentionez ca acum am un acvariu plantat de aproximativ 80 L si sunt foarte multumit de evolutia lui.Pana atunci mai am de studiat.O zi buna tuturor romanilor din tara si de pe forum  .
|
 |
|
|
kirucd wrote:1. In jur de 1250 grame de sare, dar depinde de tipul de sare si de tipul de acvariu (cu sau fara corali, si de care corali)
Si trebuie sa faci in schimb saptamanal de apa de aproximativ 10-15%
2. Depinde de piatra vie, probabil in jur de 3-5 kg. Dar e bine sa mai ai si ceva filtrare in afara de piatra vie. De
ce vrei spartura de coral?
3. Depinde ce fel de corali vrei. Ledurile sint o solutie.
O zi buna,
Dragos
Merci pentru sfaturi.Deocamdata nu m-am gandit la corali,sincer vreau ceva simplu la inceput pana imi fac mana apoi poate.Am vazut zeci de acvarii de apa sarata pe youtube si am ramas fascinat.Stiu ca este un hobby scump dar pasiunea ramane pasiune  .
|
 |
|
|
|
Sall. As dori sa incep cu un acvariu de 34L dar inainte am cateva intrebari:
1.Cata sare am nevoie pentu el?
2.Cata piatra vie am nevoie si cata spartura de coral?
3.Ce lumina trebuie sa folosesc?cati w?
In rest am ceva idee cum functioneaza un acvariu de apa sarata.Ca specii mi-as dori Amphiprion Ocallaris 2buc sau Damsel.Astept ceva parari.Multumesc.
|
 |
|
|
|
Merci pentru sfaturile voastre.Pe curand si ape limpezi tuturor.
|
 |
|
|
|
Salut tuturor.Am si eu o mica problema si nu stiu cum sa scap de ea.Mi-a dat cineva niste Echinodorus si eu nu l-am verificat,apoi m-am trezit ca am melci in acvariu(niste melci mici maroni care sunt acum in tot acvariul).
Intrebarea mea este cum sa scap de ei.Ma ganedeam la doua variante :
Una sa cumpar niste melci asasini(nu stiu daca ajuta) si a doua sa cumpar niste substante dar nu stiu ce tip si care sunt cele mai bune.
Merci si ape limpezi tuturor!
|
 |
|
|
|
Salut.Eu am folosit o vopsea neagra,sunt spray-uri vopsea ,sau pur si simplu poti cumpara o pensula mai fina si sa te apuci de lucru.
Bafta si ape limpezi !
|
 |
|
|
Salut si bine ai venit.Daca nu te superi am dori ceva detalii suplimentare cum ar fii:
-Ce lumina ai,substrat ,plante ,pesti,filtre,incalzitor,fertilizezi?,acvariul este ciclat?.Ceva poze daca se poate.
Si apropo si sotia mea este din Tg -Jiu  .
Bafta si ape limpezi.
|
 |
|
|
Salut!Sunt nou la aceasta sectiune.M-am gandit sa incep un Nano Reef dar nu stiu cu cati litri sa incep.In momentul de fata am doua acvarii de apa dulce unul de 76 L,iar al doilea de 20L.Tin sa precizez ca m-am documentat in acesta privinta.Acvariile merg foarte bine si m-am hotarat de ce sa nu, sa incerc si unul de apa sarata.Adevarul este ca sunt ceva cheltuieli in plus dar pasiunea(microbul :lol  ramane pasiune.Multumesc si ape limpezi tuturor.
|
 |
|
|
|
Salut,si bine ai venit !Nu sunt in masura sa te critic,pentru ca ai fost plecat si altul s-a ocupat de acvariu.Rabdare,timp liber si pasiune,asta iti doresc.
Bafta si ape limpezi pe viitor.
|
 |
|
|
Bine ai venit!poti sa pui niste poze ca nu strica 
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
|
 |
|
|
Hello! si ape limpezi! 
|
 |
|
|
Bine ai venit! 
|
 |
|
|
|
Salut.In legatura cu lumina cum au spus si colegi mai sus poti folosi neone sau becuri(zic eu) Philips.
Eu am un acvariu de 75,8 litri cu aproximatie sau 20 galoane deh sistem american :lol:.Instalatia mi-a fost modificata de un prieten,inainte aveam 18 w iar acum am doua becuri Philips de 23 w fiecare,acavriu plantat mediu cu plante easy si medium.Pentru a avea un acvariu plantat ai nevoie in primul rand de trei elemente:
-Lumina
-CO2
-Nutrienti pentru plante.
Poti cauta pe site multe lucruri despre Bomba,plante,specii de pesti,plante si multe altele.
Bafta si in viitor ape limpezi! :)
|
 |
|
|
|
Am rezolvat problema.
|
 |
|
|
|
De 2 zile mi-au aparut alge filamentoase verzi pe plantele mele (Althernatera reineki,Elodeea)dar doar pe ele doua.
Restul de plante Echinodorus,Cryptocorine,Anubias nana nu au nimic.Daca este cineva care a trecut prin situatia mea si ma poate ajuta i-as fii recunoscator.Tin sa precizez ca am doua becuri Philips de 23 w fiecare cu o temperatura de culoare de 6500k.Lumina la acvariu o las deschisa in intervalul 16;30-22;30.Merci.
|
 |
|
|
Hello ! ceva poze te rog 
|
 |
|
|
Hello si vine ai venit! 
|
 |
|
|
AllViruS wrote:am un acvariu dreptunghi cam de 75 L si am cumparat 4 speci de pesti,( 4 scalari 2 neon 2 sanitari un xifo si cred ca un moli negru cred nu sunt sigur ce peste este iam cumparat asa aratand u degetul pe acvariile acelea si vreau pe acela etc. deci vreau sa stiu daca sunt compatibili in acvariul meu toti acesti pesti daca e suficent de mare acvariul am pus 4 speci de plante le dau mancare de 3 ori pe zi de 2 ori fulgi si o data pureci de balta oxigenarea si curatatorul acela de apa merge non stop cam la 65 -70% din capacitate, ce ar trebui sa mai fac sa stiu ca sunt in siguranta sa sa nu le lipseasca ceva, am sa mai revin si cu alte intrebari.(sunt incepator) Va multumesc!!!
Salut si bine ai venit printre noi.In primul rand nu au ce cauta 4 scalari intr-un bazin de 75 litri,pentru ca iti vor creste mari,nu mai spun de Neoni care sunt pesti de card (adica ar trebui sa fie de la 6 in sus)la fel si sanitari(nu ai specificat specia).Xifo si Moli sunt vivipari.De restul nu mai zic.Important este sa citesti ghidul incepatorului sa pui ceva poze sa vedem ce plante ai.Eu zic sa donezi scalari+ xifo+moly,mai cumperi 6 Neoni si 4-5 sanitari(Corydoras panda,habrosus,albino.sterbai,Otocinclusi daca ai alge).La plante te poti orienta la cele easy(poti vedea pa plantfinder pe forum).O zi excelenta si asteptam poze  .
|
 |
|
|