[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan_florin
Forum Index » Profile for dan_florin » Messages posted by dan_florin
Initial ma gandisem la plexi pentru capac, apoi mi-am zis ca ar merge si sticla ultraclara, cu precizarea ca e ceva mai riscant, datorita posibilitatii de a se sparge la o lovire accidentala, si mai grea, evident. Acuma sa vedem...nimic nu e inca batut in cuie, cert e doar ca vreau capac.
adivb wrote:Eu folosesc plexiglass de 2mm, cu cateva gauri pt hranire. Parca rata de transmitere a luminii la acrilic este de 92%, iar a sticlei minerale intre 80-90%. La cea ultra clara ar trebui sa fie mai bun procentul.
Observ o evapoare mai mica a apei, in schimb din cauza condensului/stropilor formati pe plexiglass, se creeaza un efect de lupa, focalizare pe fiecare strop de apa/condens. Din ce am mai citit, daca e lumina puternica, acea raza focalizata poate duce la deteriorarea unor corali in punctul in care e mai concentrata lumina.
Aaaa..si mai trebuie curatata din cand in cand. Dar in zona unde sunt permanent stropi/condens nu prea am ce curata.

Da Adi, asa e, se face acel condens, dar nu stiam ca in felul acesta lumina e chiar mai penetranta decat prin sticla uscata. Merci si pentru informatia cu rata de transmitere a luminii in cazul celor doua materiale.
Merci, maestre! smilie Apropo, la vechiul acvariu am testat cata apa se pierde cu capac si cata fara, iar diferenta a fost cum era de asteptat, destul de mare. Totusi, nu sunt impotriva acvariilor deschise sau open top (ca sa folosesc un termen mai potrivit), si nici a celor cu o rama de 5-10 cm de jur imprejur pentru descurajarea evadarii pestilor, dar am vazut multe acvarii la americani, cu mobilier din lemn masiv si complet etanse.
Cu scuzele de rigoare, ca poate s-a mai discutat subiectul pe forum, rog colegii care au sau au avut un astfel de capac la acvariile lor, sa-mi spuna daca merita"efortul" de a-mi face si eu unul? Stiu ca intr-o oarecare masura afecteaza lumina, dar prefer acest compromis, variantei de a trece prin experienta pierderii vietatilor, experienta ce am avut-o la acvariul ce tocmai l-am desfintat de curand. Mentionez ca acvariul de care vorbesc, are dimensiunile potrivite pentru un capac din sticla, iar de jur imprejurul buzei acvariului, ar ramane un gol de cca 1-2 cm pentru"aerisire".
koala wrote:Eu cred ca e o anemona Majano. Adica, ceva naspa!
- ia-o de pe sticla si izoleaz-o, pana cand ne dumirim complet.
- ia un pahar de plastic transparent, fa-i cateva gauri mici (ca sa circule apa) si atarna-l de buza acvariului... baga saracia aia acolo.

Asa e, Koala are dreptate! Mojano astea, au un soi de"tate", lucru care reiese si din pozele prezentate de tine. Ar mai fi posibilitatea sa fie Bubble Anemone, dar astea nu"rasar"peste noapte, daca nu mai ai asa ceva in acvariu.
Frumos acvariu! De pesti...nu mai zic. Ce furnizor ai avut pentru clownul ala, ca tare-i smecher?
Mda...cam asa e. Oricum,"din greseli invata omul". Voi fi mai precaut pe viitor.
100% nu sunt nici eu sigur care sa fi fost cauza, dar inclin sa cred ca intradevar otrava din palythoa sa fie"principalul suspect"in aceasta problema. Piatra arata impecabil înainte, la fel si coralii de pe ea, dar tratamentul nu le-a priit si cred ca au eliminat otravurile in bazin. Pe mine m-a frapat faptul ca toti coralii, ca la un semn, s-au închis instantaneu. Apa albicioasa, abia azi dimineata am remarcat-o.
Va multumesc domnilor colegi! Asa este, m-am grabit si a iesit ce a iesit. Daca trebuia tinuta piatra 30 de secunde, atunci e clar ca la un minut, un minut jumate cat am tinut-o eu, se poate spune ca am exagerat. Acum nu mai e timp de regrete si din pacate nu am azi posibilitatea de a face um schimb mai mare de apa, fiind de serviciu pana maine dimineata. Sper ca pana maine lucrurile sa nu se complice, iar maine fac tot ce pot sa-l stabilizez cat de cat. Oricum, asta e o invatatura pentru mine si sper sa fie si pentru alti colegi, ca sa nu faca aceleasi greseli ca si subsemnatul.
Multumesc si un 2017 cu sanatate si multe realizari tuturor!
Da, din pacate n-am scapat de ce imi era mai frica. Dimineata, inainte sa plec la munca, am remarcat ca apa din acvariu a devenit mai albicioasa, semn ca a avut loc o deciclare. Coralii nu dau semne de revenire din pacate, iar pestii par si ei stresati. Mai am posibilitatea sa mai salvez ceva? Ce ma sfatuiti sa fac in situatia asta? Multumesc!
Azi am primit o bucata de piatra, cu ceva Palythoa si niste ciupercute, de la un coleg de-al nostru, caruia ii multumesc si pe aceasta cale. smilie Inainte de a introduce piatra in proaspatul meu acvariu, am fost sfatuit sa o curat inainte intr-o baie scurta de apa oxigenata si apa din acavariu, pentru eliminarea eventualilor paraziti. Neavand prin casa apa oxigenata, mi-am zis sa scufund intreaga piatra in apa de osmoza pentru cca 1 min. Dupa aceasta operatiune, in momentul cand am introdus piatra in acvariu, toti ceilalti corali ai mei din bazin s-au inchis aproape instantaneu. Marturisesc ca asa ceva n-am mai vazut niciodata, oare care sa fi fost cauza? Sunt sigur ca am facut eu ceva gresit, dar ce?! smilie Sa fie vorba de otrava eliminata de palythoua? Ma gandesc ca daca era vorba de o explozie bacteriana, ar fi fost insotita si de o apa mai albicioasa, dar nu a fost cazul. Palythoua si ciupercile de pe piatra respectiva par sa-si revina dupa acel tratament, insa coralii din acvariu au ramas in continuare inchisi. Rog colegii care s-au mai lovit de problema aceasta, sa-mi dea un sfat ce sa fac sau eventual ce sa nu fac. Multumesc anticipat!
Scuze, vazand titlul topicului, m-am gandit ca locuiesti in Feleac. Cat despre concentratia de fier...nu stiu ce sa zic, sper sa nu fie probleme pentru pesti.
Apa din Feleac, are o duritate foarte mare, insa tropheusii se vor simtii ca la"mama lor". ... ma refer la cea din fantani, pentru ca din cate stiu, in urmatoarea perioada, o sa va introduca apa si la retea. Atentie insa, apa de la retea nu e pe placul tropheusilor! Un test de nitrati ti-ar fi de folos ca sa testezi apa din fantana, pentru ca din cate am auzit, nitratii sunt destul de mari.
Frumos, Sebi! Si mie-mi plac chromisii, pacat insa ca n-am acvariu pentru un grup cat de cat. Anthiasi nu vrei?
Salut cu bucurie revenirea ta pe aces forum, Dragos! smilie . Mi-au lipsit sfaturile si experienta ta, chiar daca ne-am intersectat rareori in subiecte ce tin de acvaristica marina. Asadar, binea-i venit din nou printre noi!
Royal Gramma (Gramma Loreto), pot convietui cu semenii lor si in acvarii mici? Nu vor fi probleme de agresivitate intre ei? smilie
CatalinBarbu wrote:
dan_florin wrote:Catalin, daca ar fi sa o iei de la capat cu popularea in ceea ce priveste pestii, tot anthiasi si cromisi ai alege? Sau altfel spus, te-au cucerit cu comportamentul lor?

Hmmm...nu stiu ce sa zic...sa zicem ca este o etapa asta...nu pot sa spun ca voi ramane vesnic la astia dar nici ca imi pare rau ca am trecut la pesti de talie mica. Am avut pesti de talie mare insa ei nu se prea potrivesc la dimensiunile bazinului meu. Cred ca la un bazin de +600 merg fara probleme.
Ce imi place acum este ca am undeva la 30 de pesti si e o activitate si o miscare permanenta in bazin si foarte important, e mult mai usor de tinut parametrii apei in conditii normale.
Nu stiu ce imi rezerva viitorul, tot ce sper si cred eu, e ca nu o sa am vreodata fish only

Frumos! Imi place ca ai o atitudine rezervata fata de introducerea pestilor mari, intr-un acvariu potrivit mai degraba pentru pesti de talie mica spre medie. Si eu sunt de parerere ca mai bine arata un acvariu cu pesti mici si mai numerosi, decat un acvariu cu 2-3 exemplare de pesti mari.
Catalin, daca ar fi sa o iei de la capat cu popularea in ceea ce priveste pestii, tot anthiasi si cromisi ai alege? Sau altfel spus, te-au cucerit cu comportamentul lor?
Cele doua lampi sunt bune in conditiile in care vrei doar pesti, daca vrei si corali, sunt prea slabe. Sunt colegi care renunta la lampile lor DIY pentru altele mai mari, mai profi, etc, eu zic sa dai un anunt pe forum. Daca nu gasesti la noi, cauta pe la chinezi.
Tulaiiiii! Sarpeeeee, aduceti bota!
No, sa ai noroc de ea Levi, ca mult ai asteptat-o!

Forum Index » Profile for dan_florin » Messages posted by dan_florin
Go to: