Message |
|
donpisote, intereseaza-te daca nu cumva Aqua Medic Ecodrift 4.1, are componente Jebao. Eu zic ca e Jebao rebrenduita, dar vei plati firma, ca deh...altfel suna Aqua Medic (Germania) vs Jebao (China). Dupa ce vei afla raspunsul, te rog sa ni-l impartasesti si noua.
|
 |
|
Sebi, are zambetul unui copil care se afla in magazinul de dulciuri.
|
 |
|
Am inteles acum, merci mult!
|
 |
|
GSP mov?!  Esti dragut colegu' sa pui o poza sa ma dumiresc?
|
 |
|
CristiC wrote:
dan.pavelescu wrote:Multumesc
Elven, pai riscam io sa ajung la varsta asta (24 de anisori, in caz ca sunt si don'soare pe forum) fara sa am un sprijin?
Junioru' are 11, fiica-mea face 19 .
Mi-e mila de tine.
Cum sa-ti fie mila, Cristi?!  Tocmai ti-a zis omu' ca-i aranjat pentru anii de batranete, copiii fiind o investitie, o asigurare de viata.  Lasand gluma, ai cu ce te mandri, Dane! Sa-ti traiasca juniorii si tu odata cu ei!
|
 |
|
La rugamintea unui amic din Cluj, postez un anunt cu vanzarea unui exemplar matur de crab cu picioare albastre, la pretul de 20 de ron.
Anuntul e valabil doar pentru Cluj. Mai multe detalii la tel: 0742215828
|
 |
|
Oricare ar fi fost cauza, e clar ca ceva ce s-a intamplat brusc, atunci pe loc, ia provocat decesul pestelui tau. Stiu de ciclide care au murit din cauza turbiditatii provocate de nisip, asadar, eu cred ca poate fi luata in calcul aceasta posibilitate.
|
 |
|
Referitor la canistra...nu spala saptamanal mediile din ea, iar cand o faci, fa-o pe rand, azi o caseta, peste cateva zile alta si tot asa. Nu e bine sa speli toate mediile dintr-o data, iar prin spalat, se intelege clatit in apa din acvariu.  Poti spala cansitra linistit la 2-3 luni, nu saptamanal, cu toate ca eu o spalam chiar mai rar.
|
 |
|
Adi, sper ca nu arunci algele dupa ce bagi foarfeca in ele.  Zilele astea sunt la mare cautare printre colegi, sunt sigur ca ii va trebui cuiva.
|
 |
|
Producatorii de lampi, nu stiu ce ai tu in acvariu, cum ti-e asezata lampa, la ce distanta de luciul apei, cat de inalta ti-e coloana de apa din avariu, etc. Asadar, ei cand fac lampile, trebuie sa ia in calcul faptul ca ce i se potriveste unuia, nu i se potriveste si altuia, astfel ramanad la latitudinea clientului cum vrea sa o foloseasca si cat.
|
 |
|
Colegu', mi se pare mie sau chiar ai un strat subtire de nisip?  In rest...numai de bine. Felicitari pentru un acvariu foarte frumos!
|
 |
|
Luasem in calcul cazul in care vrei sa injectezi apa fiarta direct in acvariu, nu sa scoti pietrele cu totul din apa. La ce aranjament ai tu acolo, e foarte dificil sa scoti pietrele, asa ca nu-ti mai bate capul. "Injectia letala"direct in acvariu si noapte buna!
|
 |
|
zamolxes wrote:banui ca nu poti sa scoti pietrele afara ? daca pui apa clocotita cu seringa fix in gaurile in care se ascund, ar trebui sa moara. e mai complicat sa faci asta in acvariu.
Sa fie apa de osmoza sau apa direct din acvariu, nu de la robinet. O aduci la punctul de fierbere si o injectezi prima data cum ti-a zis colegul, pe urma daca se retrage, introduci apa si in"scorbura"in care se retrage. Asta e o metoda care da roade, dar ideal ar fi sa nu ai corali si vietati in apropiere cand faci asta.
|
 |
|
Exact!
|
 |
|
Ai spus ca sump-ul va avea 2 camere, dar desenul tau prezinta 3. Mare grije la calculele privind nivelul apei din sump, in caz de pana de curent, etc. Daca apa curge lin in camera cu mediile de filtrare, atunci eficacitatea acestora va lasa de dorit. Trebuie sa ai o cadere care sa-ti produc? ceva curenti in refugiu (camera din mijloc). Cred ca vroia-i sa spui camera skimmerului, nu a sumpului.
Ps: Scuze, scriu de pe telefon si caracterele se schimba.
|
 |
|
aurel wrote:Arata foarte bine rama ta Catalin, nu inteleg de ce nu o lasi cu un singur rand de fire sau ce or fi alea?!
Exact la asta ma gandeam si eu!  Pare destul de deasa si cu un singur rand, sunt sigur ca pestii din acvariul lui Catalin, nu-s genii sa se strecoare printre fire.
|
 |
|
Radu_B wrote:Era un coleg pe aici pe forum care si-a facut o rama din plexiglas cu gauri din ~ 5 mm in 5 mm prin care urma sa treaca nailon de pescuit, formand o plasa.
Mi s-a parut o idee destul de buna.
CatalinBarbu, pe numele lui. Si da, o treaba super faina, dar iti pune nervii la incercare.
|
 |
|
Te cred Dane, stai linistit, chiar eu am facut unele exceptii de la regula cu faptul ca am tinut un acvariu nano cu filtru extern s.a.m.d., fara nicio problema.
|
 |
|
Senzorul ATO functioneaza mai bine tinand apa la un nivel constant, fara fluctuatii care sa declanseze ATO sa introduca apa aiurea in sistem. Bine, m-am exprimat gresit, nu chiar nimic nu se poate baga in camera pompei, de exemplu un incalzitor.
petre florentin, am vazut ca la tine si probabil asa e si la alti colegi, in camera pompei se afla si alte acareturi (reactoare, etc, etc), dar din ce am citit pe multe forumuri, cica nu e indicat. De putut, se poate, mergand pe principiu ca doua acvarii nu vor functiona niciodata la fel.
|
 |
|
adivb wrote:Daca tot s-a deschis subiectul sump, si-mi permite Dan P. , as avea si eu o intrebare legat de pozitionarea reactoarelor GFO in sump: din cate am observat aceastea scot permanent un praf ruginiu care se depunse peste tot. Unde ar fi mai bine pozitionarea, in camera pompei de recirculare (de obicei ultima camera) sau chiar in prima camera unde intra apa in sump?
La mine reactorul GFO e in prima camera, dupa care apa curge intr-un mic spatiu umplut cu matrix, burete albastru peste matrix si perlon peste buretele albastru. Acel perlon dupa cateva zile e plin de praf ruginiu.
Scoate acel burete daca nu obisnuiesti sa-l speli des, altfel se incarca cu nitrati si afecteaza sistemul. In camera pompei de recirculare, nu trebuie sa mai fie de cat cel mult senzorul ATO
|
 |
|