[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Acvariul in ansamblu arata bine ,felicitari!

Referitor la problema ta, nu-mi dau seama exact, e maronie sau verzuie?
Porcu wrote:Ce boorooiana e aia din poza a treia din postu' nr. 40?

Ne umbla gandul la fel
L-am intrebat de cand am vazut-o pe facebook, da' n-a vrut sa-mi zica
Io tot sper ca are vreun puiut pus la pastrare si pentru noi
Poate si-un anubias din ala mititel
Au intrat paparazzi la Lucian in casa
Nu te grabi
Incearca sa cumperi lucruri de calitate de la inceput, chiar daca va trebui sa investesti mai mult.
Pe termen lung iesi mai bine si din punct de vedere financiar si al nervilor
Bine ai venit pe forum!
Pentru plante nepretentioase, ba chiar si pentru unele mai cu motz, 0.7 W/litru sunt suficienti.
Ca si creveti poti pune niste Amano shrimp; mai bobineaza la alge, sunt mari si ii vezi prin acvariu, nu prea pot sa-i haleasca alti pesti, sunt foarte ok.
Mai sunt usor de crescut si red cherry, se impuiesc in nestire.

Referitor la incalzitor, eu zic sa nu dai banii acum pe el, mai ales ca a venit vara.
Aia cativa zeci de lei baga-i mai bine in neoane, sa iei ceva calitativ. Sau in orice altceva.
Eu am renuntat la incalzitor chiar si iarna.
Nu am sub 22 de grade in acvariu, mai ales ca tuburile incalzesc apa, in special cand ai capac si nu lampa.

Te sfatuiesc si eu sa mergi pe un filtru extern, e mult mai bun.
Eheim e firma buna, am o canistra de vreo 4 ani si ceva (un eheim 2224), singura problema a fost cu rotorul care a crapat dar s-a inlocuit si nu chiar foarte scump. In rest merge brici. Si mai am unul de vreo doi ani, nu mi-a facut nicio problema pana acum.
Am si JBL, de asemenea sunt multumit.
Totusi daca vrei Eheim, ti-as zice sa iei ceva mai mare decat 2213.
440 litri/ora e debitul pompei in sine, debitul real dupa ce pui materiale filtrante scade...iar in timp se mai colmateaza.
Eu ti-as recomanda macar 700 litri/ora, daca nu chiar 900.
Intr-adevar scaderea concentratiilor de nutrienti in apa semnifica faptul ca plantele consuma.
Inaltimea de 65 este o problema...

Programul de iluminare e tot 3 ore - pauza - 3 ore?
Ai putea sa mergi pe un program continuu de 6 ore, sau un program de 7 ore, cu macar 4 si pe urma 3 (daca vrei sa continui cu pauza intre perioadele de iluminare).
Problema e ca plantele au nevoie de lumina continua pe o perioada de macar 4 ore, ca "sa-si faca mendrele".
Salut!

Daca te pricepi la bricolat, poti sa iti faci tu instalatia.
Dar ai grija sa izolezi bine, fiind in proximitatea apei, trebuie sa poti umbla linistit.

Ar mai fi varianta sa cumperi o lampa gata facuta si sa tii acvariul open-top.

LE: Ti-as sugera sa faci latimea de 50, daca poti.
Mai multa lumina nu rezolva neaparat problema.
Tu ai undeva la 0.6 w/l, nu e rau pentru speciile ce le ai.

Ce plante mai ai pe acolo?
In poza se vede ceva muschi, anubias, parca microsorium...sunt plante care cresc oricum incet.
Gaurile din frunzele de anubias nu se vor astupa, daca la asta te astepti. Important e ca frunzele care apar de acum incolo sa fie sanatoase.

Testele ce mai zic?
Asa-s amano astia, imediat pe mana si mai si musca
Asteptam niste poze
hadul wrote:

cica e cam naspa hydropiper asta - mofturoasa rau! as merge pe plante cu care sigur nu dau gres, pe de-o parte, iar pe de alta parte ma zgarma tare plantuta aia - a fost o vreme cand mi-am darit-o foarte tare

Este o plata mofturoasa.
Mai ales inceputul este problema.
Eu am primit-o de doua ori, o data prin posta, o data prin curier; de ambele ori mai bine de jumatate din firele primite (ba chiar la tura primita prin posta aproape toate) au murit la 2-3 zile dupa plantare. Intr-un acvariu in care faceam aditie co2, fertilizare samd.
Dupa care si-a dat drumul la crestere.
Insa am patit-o cand am ramas vreo 2-3 zile fara co2 din diverse probleme. Socul a omorat-o aproape pe toata; abia au scapat cateva firicele. Ori asa ceva, nu prea se intampla in cazul multor plante ...
Hardscape-ul arata bine, mie imi place!
Ti-as sugera sa nu-l incarci cu buruieni prea multe.

Si ti-as mai sugera ceva: baga-te la hydropiper...ca sa pot lua si eu pe urma de la tine
Se dezvolta usor usor.
Fara elemente de hardscape?
Daca la otet n-a zis nici pas, probabil nu e.
Poti sa incerci si cu detartrant.

Insa eu unul as renunta la ea indiferent daca e calcaroasa sau nu, nu da bine...
Pune o piatra peste cioata si las-o acolo pana se imbiba.
Ce e chestia aia alba?
Cred ca e prima solutie algicida pe care scrie ca poate fi folosita si preventiv...
Nu imi inspira insa incredere uzul asta preventiv.
Si nici nu vad ce contine...
Frumos hardscape-ul, se vede ca lucrezi constant pe partea asta.
Asteptam poze mai actuale.
Frumoasa iarba din fata!
Cu plantele mai crescute si ceva alge pe pietroaie, mai estompeaza din simetrie (care insa totusi inca exista).
Per total, imi place!

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: