| Message |
|
|
Wow  e mare gangania  , cred ca a intrat acolo din afara acvariului !
|
 |
|
|
Bine ai venit ! Wow in acvariul asta ar merge un Blackwater  ceva amazonian!
|
 |
|
|
|
Bine ai venit !
|
 |
|
|
|
Bine ai venit !
|
 |
|
|
48 ore minim...preventiv asa
|
 |
|
|
|
Celai bun sfat- renunta la scalari si carasi si pune niste guppy.
Motive-1 ai specii incompatibile
2 acvariul este suprapopulat - un scalar voalat are nevoie de o coloana de apa de min 50cm
3 guppy sunt foarte frumosi si rezistenti - recomandati incepatorilor
P. S. Rasfoieste forumul o sa gasesti multe informatii ce o sa te ajute
|
 |
|
|
|
Faza e ca tu o sa tot vrei sa umbli in el si o sa fie foarte incomod ....
|
 |
|
|
Parerea mea ....
1- Scapi de scalari
2-Te documentezi cat mai mult , citesti foarte bine forumul vei gasi " tone " de informatii !
3- Pregatesti acvariul pentru a putea pune ceva plante naturale ( vezi sectiunea aquascaping pentru inspiratie )
4- Acvariul nu o sa ti se mai para asa gol din moment ce v-a fii plantat
|
 |
|
|
LUPmic wrote:Pai daca ai dat de alge "e de bine".
De ce e de bine  ) ?
Cu fertilizarea se rezolva ... dar pentru cat timp si de ce ? ( intreb doar sa stiu si eu  nu iti cer "explicatii" )
Schimburile de apa continua aprx. 25% la 3-4 zile.
Algele le voi culege pe cat posibil cu mana .
Ce alge sunt ?
Da am schimbat capacul care era Homemade lumina - JBL Aquaglow 20w ; Osram Floura 18w ; Neon Daylight 18w cu un capac Eheim lumina - 2xOsram 865 T8 30w + 1xOsram 865 T5 39w ( o sa incerc sa mai adaug inca un T5 dar mai astept sa nu fie brusc )
|
 |
|
|
Salut si bine ai venit ! Primul sfat  acvariul tau este suprapopulat mai scapa din pesti  ! O sa gasesti foarte multe lucruri utile dupa ce vei rasfoi forumul acesta !
|
 |
|
|
|
Bine ai venit Jasmyna !
|
 |
|
|
L-am citit acum cateva zile  eu ma asteptam la niste nume de alge ... dar ai dreptate acolo scrie in mare. 
|
 |
|
|
O sa mai cumpar zilele astea Rotala Rotundifolia Red !
Mai am in acvariu planta asta dar cum as putea sa obtin o culoare mai intensa ,mai mult rosu , sa maresc lumina , o lumina mai calda , mai multa fertilizare ?
P.S.- deocamdata fertilizez cu o doza injumatatita fata de cea recomandata !
-merci inca o data , capacul vine " turnat "  - Donpisote
- intrebarile de mai sus raman valabile !
|
 |
|
|
Pietrele acelea nu dau deloc bine ma refer la cele din partea stanga .. par " lucrate manual" in locul tau le-as imprastia prin bazin cat mai neuniform pentru un efect mai natural... Dar daca iti place asa ... tu iti "clatesti" ochii in el  faci cum te incanta pe tine mai mult !
|
 |
|
|
Interesant subiect ! Poate cineva mai experimentat sa ne spuna si nou ce fel de alge prefera fiecare peste in parte , ancistrus , pleco ,otto , sae etc... si care sunt " safe " cu plantele 
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit !
|
 |
|
|
Am inteles si asa voi face
Cum am promis revin si cu noi poze si desigur intrebari
Poza ansamblu - http://img835.imageshack.us/i/dscn0644y.jpg/
Probleme Elodea Densa ( mentionez ca plante se afla in "bataia Co2" ) - http://img269.imageshack.us/i/dscn0669c.jpg/
Probleme Marsilea Hirsuta ( am gasit decat pe bucatica respectiva ) - http://img809.imageshack.us/i/dscn0649w.jpg/
Ce sunt si cum scap de ele ?  din ce m-am mai documentat eu cred ca este vorba de fuzz si respectiv matasea broastei ...
|
 |
|
|
|
Up-date acvariu - Capac Eheim - 2X30w T8 Osram 865 ; 1x39w T5 Osram 865
-Plantele enumerate mai sus ( revin cu poze )
|
 |
|
|
Banuiesc ca cel special pentru acvarii nu este toxic  sau ma rog .. mai putin toxic decat cel normal!!
|
 |
|
|
|
Bine ai venit ! Ca incepator ai putea sa cresti guppy , molly , xifo , corydoras.
|
 |
|
|