Am citit articolul si alte n'spe mii

tu mi-ai explicat foarte bine la fel si colegul alber. Dar totusi am acvariul de 2 luni

sunt foarte incepator asa ca nu da nene'n mine ca doare

.
Deci cam ce am inteles eu pe scurt:
Algele la mine au aparut doarece la startul acvariului nu am folosit destule plante.
Acvariul meu este inca in perioada de start deci nu este ceva anormal aparitia unor alge - acvariul inca nu este stabilizat.
Am inceput fertilizarea prea devreme plantele fiind inca neadaptate si substratul nu si-a dat "drumu"
Co2 bag din bomba deci rezulta fluctuatii de ph.
Lumina am tinut-o 2 zile peste 12-13 ore alte 2 10 ore
Fertilizand doar cu microelemente plantele au avut lipsa unor nutrienti ceea ce a blocat asimilarea celorlalti.
Deci in mare cred ca am inteles ce ati spus , si cred eu m-am conformat cu cele spuse de voi. Vor veni si celelalte cum ar fii - instalatie de co2 si probabil un filtru extern dar va trebui sa mai astepte putin deoarece am cheltuit cateva sute de euro bune .
Acum ce am eu de gand sa fac -
Sa arunc elodea densa deoarece incep algele sa reapara pe ea si oricum nu prea imi placea.
Sa scot buturuga si sa o dezinfectez cu spirt clor apa oxigenata nu stiu asta sa imi spune-ti voi.
In rest sa tai din frunzele afectate.
Sa mai bag plante cu crestere rapida adica in proportie de 60% din acvariu sa fie plantat.
Dupa ce fac tot ce am enumerat acvariul va fi mai "curat" , cu mai multe plante pentru a elimina cauza si nu efectul , si bineinteles fertilizare micro si macro si un progam corespunzator de lumina.
P.S.- nu va ganditi ca acvariul e plin cu alge

se vad foarte putin dar cred ca daca las situatia asa fara indepartare mecanica atunci ma voi umple.
-am probleme cu aparatul care este nou cumparat... Nu pot scoate dupa card , daca nu rezolv voi face cu telefonu poze.