[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: banika
Forum Index » Profile for banika » Messages posted by banika
Vreau Heteranthera Zosterifolia ! un pm cu nr de tel te rog.
O sa pun in aplicare toate sfaturile primite , voi urmari evolutia bazinului si va voi tine la curent. Multumesc tuturor care m-ati lamurit in special alber si donpisote
Bravo baieti nu am cuvinte sa va pot lauda realizarea ! Astept cu nerabdare traducerea articolului !
Ma simt onorat ca sunt membru acvariu.ro , ati dus acvaristica la un alt nivel aici in Romania !

P.S.-stiu ca am deschis un topic mai vechi dar nu puteam sa ma abtin sa va laud reusita !
Sunt sigur ca mai sunt persoane in afara de alber si don pisote care ma pot ajuta , cu un sfat , o idee .
Aveti curaj ca nu mananca pe nimeni topicul acesta a mancat mai devreme pe cineva si e satul
Salut si bine ai venit !
Si alga filamentoasa pe Elodea- nu sunt sigur , fuzz , staghorn ...
Sa nu credeti ca gata asta sunt toate mai am pe anubias ceva pete negre si pe la marginea frunzelor apare si BBA nu am pus poza ca nu am una suficient de clara.
In poza cu Valisneria celebra alga BBA cred..poza de mai sus.
Alta alga pe buturuga - nu stiu cum se numeste poate ma ajutati voi.
Am inteles , cumparat !
De dimineata am tot umblat , am fost la magazinul Reef la cumparaturi si m-am intors doar cu 3 SAE si EasyCarbo , de ce nu am luat macro ? Le-am povestit la baieti de acvariul meu , plante , alge etc. si mi-au spus un NU cu desavarsire la aditia de macro momentan sa mai astept pentru ca acvariul este inceput de prea putin timp ( nici 2 luni ). Asa ca o sa mai astept putin pana la macro....2 sapt -1luna.
Am facut si o mica prostioara cred...
-am cumparat plante
-am scos plantele din acvariu si le-am curatat pe cat posibil , ce nu la gunoi , apoi am replantat.
-am scos buturugile si am pus apa fiarta cu sare peste ele apoi date cu o periuta , clatite de multe ori
Culmea algele sunt tot pe buturuga si la fel de verzi ca inainte
Acum si pozele promise : imi cer scuze de calitate dar sunt cu telefonul.

Vreau si eu 4 poturi de rotala rotundifolia daca ai trec maine sa le iau.
Testele le-am cumparat(ph,gh,kh,no2,no3,po4,fe nu am luat pentru ca am auzit ca nu prea indica prezenta fe chiar daca el este in apa) , mai am de luat instalatia de co2 dar un pic mai tarziu si maine mai mult ca sigur voi cumpara solutile macro.
De citit am citit si redfield ratio din cate am inteles din tabel daca am Nitrati 5 trebuie sa ridic fosfatii la 0,175 corect ? Redfield ratio 20.
Pana la venirea instalatiei pot folosii 2 bombe ? Din cate am calculat co2 din teste ph kh am 4.5 !
Sunt curios daca acest tabel e valabil adica tu ai mers pe valorile acelea si a fost ok?

Edit: apropo de easycarbo satisface nevoia plantelor de carbon?
Am citit articolul si alte n'spe mii tu mi-ai explicat foarte bine la fel si colegul alber. Dar totusi am acvariul de 2 luni sunt foarte incepator asa ca nu da nene'n mine ca doare .
Deci cam ce am inteles eu pe scurt:
Algele la mine au aparut doarece la startul acvariului nu am folosit destule plante.
Acvariul meu este inca in perioada de start deci nu este ceva anormal aparitia unor alge - acvariul inca nu este stabilizat.
Am inceput fertilizarea prea devreme plantele fiind inca neadaptate si substratul nu si-a dat "drumu"
Co2 bag din bomba deci rezulta fluctuatii de ph.
Lumina am tinut-o 2 zile peste 12-13 ore alte 2 10 ore
Fertilizand doar cu microelemente plantele au avut lipsa unor nutrienti ceea ce a blocat asimilarea celorlalti.
Deci in mare cred ca am inteles ce ati spus , si cred eu m-am conformat cu cele spuse de voi. Vor veni si celelalte cum ar fii - instalatie de co2 si probabil un filtru extern dar va trebui sa mai astepte putin deoarece am cheltuit cateva sute de euro bune .
Acum ce am eu de gand sa fac -
Sa arunc elodea densa deoarece incep algele sa reapara pe ea si oricum nu prea imi placea.
Sa scot buturuga si sa o dezinfectez cu spirt clor apa oxigenata nu stiu asta sa imi spune-ti voi.
In rest sa tai din frunzele afectate.
Sa mai bag plante cu crestere rapida adica in proportie de 60% din acvariu sa fie plantat.
Dupa ce fac tot ce am enumerat acvariul va fi mai "curat" , cu mai multe plante pentru a elimina cauza si nu efectul , si bineinteles fertilizare micro si macro si un progam corespunzator de lumina.

P.S.- nu va ganditi ca acvariul e plin cu alge se vad foarte putin dar cred ca daca las situatia asa fara indepartare mecanica atunci ma voi umple.
-am probleme cu aparatul care este nou cumparat... Nu pot scoate dupa card , daca nu rezolv voi face cu telefonu poze.
Buna cristina bine ai venit !
Bine ai venit !
Deci nu imi vine sa cred BBA iar incepe sa apara pe Valisneria si alga aia filamentoasa pe Elodea iar pe buturugi a mai aparut un tip de alga verde ceva gen blyxa japonica in miniatura foarte foarte mica si foarte stufoasa , pe anubias niste pete negre micute....
Plante am mai bagat , lumina am redus-o , ce sa mai fac ? sa dau reset , sa scot tot sa arunc ce e afectat si apoi sa replantez ? Buturugile sa le scot sa le dau cu clor ? Apa oxigenata ? ce sa fac deja credeti-ma ma streseaza maxim.
Cu siguranta voi arunca instructiunile in romana smilie
Ok deci pana la urma de ce m-au invadat algele ? Ca am ph mare si po4 mic ? Sau ph nu are legatura cu "dansele" , pana la urma din cauza lor am facut testele !

Edit : cred ca m-am prins ph mare - > lipsa co2->dezvoltare proasta a plantelor ->alge
Aditia macro e pe "vine" , in legatura cu po4 nu sunt sigur ca e corect testul ... Pe instructiunile in limba romana spune ceva iar pe cea in engleza altceva... Testul este JBL , apa trebuia sa se albastreasca un pic sau deloc dar la mine a prins o tenta usor usor verzuie!!!
Am mai bagat si ceva plante dar vi le spun diseara ca nu le mai tin minte denumirile ...
No3 am aproximat ca este 0.5 deoarece nu se incadra perfect in nici o culoare era ceva intre cele 2 adica 0-10.
Da am citit pe site dar parca tot nu prea am inteles sincer niciodata nu mi-a placut chimia , in scoala faceam cadouri frumoase la profesoara de chimie sa ma treaca
Am facut acum un nou test : Ph-7.5 ...... cred ca nu face fata bomba la acvariu asa mare.
Bun , cum am promis au venit si testele care arata cam asa :
PH- 7.7
KH-6
GH-8
PO4-<0.02
NO3-O.5
NO2-0
Azi dimineata am facut un schimb de apa 20% - testele sunt facute dupa aprx.12h de la schimb.
deci cum stau ?
Este cineva care argumente pro sau contra la ce a spus @Donpisote ?
Eu unul am incredere in el dar as mai vrea si alte opinii.
Am inceput de ieri sa fertilizez dar jumatate din doza recomandata , asta pana voi mai lua plantele si macro EASYLIFE , desigur si cateva teste , in 2-3 zile sigur vor venii.
Ce plante cu crestere rapida mai imi recomandati ? Vreau sa scot elodea pentru ca s-a cam ofilit de tot oricum nu imi placea
Bun , ieri am iesit din blackout cu rezultate cat de cat satisfacatoare , de alga filamentoasa am scapat in proportie de 80-90% BBA 100% cred... pe lemn in schimb sunt niste " tufe" micute si verzi.
Plantele parca s-au topit
Cum am procedat :
- am scos plantele care mia aveau urme de alge si le-am spalat la chiuveta
- am taiat ce era de taiat si am replantat
-schimb de apa 30% statuta + 5litri de apa direct de la robinet
Din toate plantele Elodea Densa parca a fost cea mai afectat , parerea mea pentru aceasta cauza :
-Elodea imi masca filtrul acesta fiind inconjurat de planta toata mizeria care trebuia sa ajunga in filtru ramanea mai mult pe planta .
-Am mai cumparat un filtru de 500l/h in celalalt capat ( acvariul are 1 metru lungime ) astfel ca apa sa fie filtrata in mod egal
-Prin acest filtru bag CO2 elodea fiind aproape lipita de el .... oare o fii si asta problema ?

Acum sper sa tratez cauza adaugand mai multe plante cu crestere rapida , reducerea lumini la 7-8 ore , aici mai astept ceva nume de plante de la voi .
Cea mai importanta intrebare:
Este bine sa incep sa bag CO2 sa avantajez plantele
Fertilizanti am inteles sa nu bag pana nu scpa de ele , dar daca e sa bag CO2 acesta are rost fara fertilizare

Va rog sa ma ajutati sa scap , as dorii si eu niste raspunsuri , in ultima vreme nu prea am primit ,ceva sfaturi va rog ca nu va omoara nimeni daca ajutati un incepator !
Orice este binevenit.

P.S.- Stiu au fost 2 intrebari

Forum Index » Profile for banika » Messages posted by banika
Go to: