| Message |
|
|
Pai daca ai lasat apa in recipient cu gura mica este si normal sa elimine clorul foarte foarte greu!
Gen " frectie la picior de lemn " , o matematica simpla cu cat gura mai larga cu atat mai repede elimina clorul. Gandestete asa : lasa o apa minerala deschisa si o alta o torni intr-un bol de supa , din care va iesi gazul mai repede ?
|
 |
|
|
Poti aduce ceva argumente la afirmatile tale ? Niste teste ceva , valorile clorului din apa de robinet apoi valorile apei la declorinat , nu vreau sa te contrazic dar daca tot stii ceva mai mult detaliaza si pentru noi astia mai incepatori. Inca o data nu te contrazic  sunt doar deschis la informatie !!
|
 |
|
|
|
Cred ca 24 ore este suficient fara aerare ,doar ca apa sa fie tinuta in recipiente cu "gura" larga gen galeti pentru ca clorul iese din apa sub forma gazoasa. Pot sa spun oarecum si testat nu cu testere dar eu asa fac si nu am avut nici un deces.Daca bagi o pompa de aer cre ca 12 ore sunt ok!
|
 |
|
|
|
Ce dimensiuni are acvariul?
|
 |
|
|
Ok deci s-a stabilit ce ai tu acolo... Ar trebui scoasa , asta daca nu vrei " ozn-uri " prin casa 
|
 |
|
|
Maine ma gandesc sa termin perioada de blackout si m-am gandit sa procedez asa:
Ziua 1 - lumina deloc decat cea naturala-sch.apa 30 %
Ziua 2 - 1 neon T5 39w 6-8 ore - sch apa 20%
Ziua 3 - tot 39 w 6-8 ore
Ziua 4- 2 neoane T8 total 60w 6-8 ore sch apa 20%
Ziua 5 - tot 60w 6-8 ore
Ziua 6 - tot 60w 8 ore
Ziua 7 - 100w - 8 ore ( toate 3 ) sch apa 20%
Dupa aceasta saptamana sa introduc mai multe plante cu crestere rapida si sa incep fertilizarea si CO2.
Este ok asa sau gresesc ? Daca gresesc va rog sa ma corectati chiar va rog 
|
 |
|
|
Pana la lumina cred ca ar trebui sa te gandesti ca ai un acvariu suprapopulat 65 de pesti  in 115l !!! Ms refer la cel din semnatura.
|
 |
|
|
Aham...frumoasa planta  usoara dar totodata complexa , in situatia de fata las deocamdata coloritul ei frumos  . Va voi tine la curent cu situatia acvariului.
Alber multumesc inca o data !
|
 |
|
|
Ai dreptate  acum sunt la munca stau pe telefon si e un pic mai greu dar diseara voi cauta
O intrebare despre rotala rotundifolia red - cum fac sa devina mai rosie ? Cand am cumparat-o era rosie , a crescut verde iar cand a ajuns aproape de suprafata a devenit rosiatica ceva gen roz...
- cum procedez cu taiarea si replantarea? daca o tai din acel loc va mai creste? Varfurile am inteles ca fac radacini !
|
 |
|
|
@Donpisote- cele enumerate trebuiesc folosite impreuna sau douar unul din ele ? Ma voi documenta promit
@Alber- cu siguranta voi face o vizita la reef multa lume recomanda !
@Porcu - crede-ma ca chiar azi dimineata am vreut sa iti dau pm  dar era val on si i-am dat lui  )
P.S. - alber , porcu , val cat am citit di posturile voastre am impresia ca va cunosc de o viata  , chiar ma simt onorat de prezenta Faraonului in acest topic  multumesc inca o data si lui Donpisote!
|
 |
|
|
|
Plante cu crestere rapida am valisneria , elodea densa , rotala rotundifolia... Nu am foarte multe dar nici foarte putine asa ca voi mai planta dupa ce termin cu blackout, ce plante ar nai fii in afara de cele care le am?
Macro din pet shop pot lua ? Daca da cum se numesc ?
|
 |
|
|
Revin in forta  dar cu probleme din pacate...
Am mai facut cateva feluri de alge  BBA si Staghorn si GSA ( nu pot scoate pozele dupa card..)
Cred ca problemele au inceput din vina mea bineinteles  o sa iau pas cu pas ultimele saptamani :
- Acum 20 de zile am inceput fertilizarea cu Ferropol si Ferropol 24 dozaj : 3 picaturi/zi Ferropol 24 , 2,5 ml / zi Ferropol ( la sfatul colegului alber sa nu pun saptamanal sa evit varfurile de nutrienti)
-Co2 din bomba 1bula / sec
-Lumina Osram 865 0.5w/L - 2 zile 12-13 ore ' alte 2 zile 10 ore ( lucrez ca barman si progamul e cam nasol 2 zile munca 2 libere ) dar cum tot eu incerc sa ma scum tot eu ma acum... da stiam de prize progamabile dar nu am luat....
Toate bune si frumoase pana m-au napadit algele..... Cum nu prea am primit raspunsuri ceva timp aici am zis sa actionez singur
Am taiat tot ce era mai grav afectat ( valisneria era cea mai afectata ) am acoperit acvariul de 3 zile dar din nou greseala mea primele doua seri am aprins lumina cate 5 min sa dau de mancare la pesti ... dar acum voi lasa asa acvariul fara sa mai umblu la el in ca 2 zile .
Vrea sa iau si eu niste teste dar nu pot lua un set acum am vazut ca sunt destul de scumpe peste 300 lei .... poate imi spuneti niste teste individuale mai importante.
P.S. - in perioada blackout am scos fertilizarea si co2 si am bagat O2
|
 |
|
|
|
Bine ai venit !
|
 |
|
|
Foarte frumosi  sa ai grija de ei sa ii faci mari si sanatosi! Abia astept si eu sa imi fac un acvariu cu discusi dar mai astept sa cumulez experienta necesara .
Ii ai in plantat sau steril?
|
 |
|
|
Deci pana urma cum a ajuns la tine in acvariu?l
P. S. Formeaza o pereche sa ne dai si noua pui 
|
 |
|
|
Vad ca iti cam place dracovenia aia
|
 |
|
|
M-ai lamurit cu algele  )
Eu cred ca plantele in bataia co2 tocmai sunt mai afectate de alge , mentionez ca am bomba "legata" de intake-ul de la filtru.
Replica mea bineinteles :d - intrebarile anterioare raman valabile !
|
 |
|
|
Ehe.. nu am mai primit nici un raspuns de o saptamana.. am asteptat... tot asteptat... dar numai am rabdare  deci :
O sa mai cumpar zilele astea Rotala Rotundifolia Red !
Mai am in acvariu planta asta dar cum as putea sa obtin o culoare mai intensa ,mai mult rosu , sa maresc lumina , o lumina mai calda , mai multa fertilizare ?
LUPmic wrote  ai daca ai dat de alge "e de bine".
De ce e de bine ) ?
Ce plante cu crestere rapida imi recomandati in afara de : valisneria , Rotala rotundifolia , elodea densa ( astea le stiu ) ?
Marsilea Hirsuta parca tot da sa se ridice la suprafata .. se ridica de ii vad radacinile , sa le las asa sa se prinda singure sau sa le bag eu ?
Probleme Elodea Densa ( mentionez ca plante se afla in "bataia Co2" ) -
http://img269.imageshack.us/i/dscn0669c.jpg/
Totusi aici e coltul incepatorului deci nu ma injurati daca intrebarile mele vi se par stupide
Haideti va rog sa ma lamuriti si pe mine , ca apoi o sa mai am niste intrebari si probleme dar intai sa raspundem la intrebarile astea pierdute pe aici
|
 |
|
|
|
Daca le mai ai vin eu sa le iau ! iti poat da o pereche de molly daca vrei.. bineinteles !
|
 |
|
|
Revin din nou cu ceva vesti bune , am scapat de o alga aceea de seamana cu matasea broastei , am scapat partial si de fuzz , am taiat partea de sus a plantelor afectate si vad ca nu da semne sa mai apara .. sper !
Mentionez ca Elodea Densa a crescut destul de mult si am taiat varfurile si le-am replantat , la fel am facut si cu lamaita ( a fost ca un fel de experiment  deoarece nu stiu nimic de inmultirea plantelor stiu stiu ca o sa ma injurati ca nu am intrebat intai dar .. stiti cum e
deci am facut bine sau gresit ?
Fertilizarea am continuat dar la jumatate din doza recomandata , schimburile de apa la 3-4 zile 25%.
De plante inca nu am avut timp sa ma ocup adica sa merg sa cumpar ceva cu crestere rapida , cred ca undeva saptamana viitoare sau in weekend sa imi fac timp si uite asa revin din nou cu intrebari !
Ce plante cu crestere rapida imi recomandati in afara de : valisneria , Rotala rotundifolia , elodea densa ( astea le stiu  ) ?
Marsilea Hirsuta parca tot da sa se ridice la suprafata .. se ridica de ii vad radacinile , sa le las asa sa se prinda singure sau sa le bag eu ?
P.S. - Intrebarile anterioare raman valabile !!!
|
 |
|
|