[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: banika
Forum Index » Profile for banika » Messages posted by banika
Salut si bine ai venit! Dupa ce o sa rasfoiesti forumul sigur 100 % o sa renunti la o parte din pesti
Salut si bine ai venit ! Abia astept niste posturi de la tine ;)
Salut si bine ai venit !
Ok am inteles si ma voi comforma Dar cum imi recomanzi ferropol la schimburile de apa ( 1 data la 3-4 zile 20% ) sau la saptamana ?
Am cumparat JBL Ferropol si JBL Feropol 24 ...( avand in vedere ca am substrat JBL Aquabasis Plus am spus sa merg pe linia lor )
Recomandati doza inscriptionata de ei avand in vedere ca am dat drumul la acvariu de 1 luna sau nu are importanta ?
Ce schema imi recomandati ml / L sau doar cand schimb apa , o data pe saptamana ?
Astept raspunsuri ca sunt nerabdator

P.S. - Plante :
Anubias -1 ( 8 frunze )
Rotala rotundifolia -18 fire
Valisneria spiralis-2-3 fire
Valisneria americana-5-6 fire
Elodea Densa-15-20 fire
Myriophyllum tuberculatum Red -5 fire
Marsilea hirsuta-cam 5X5 cm
"Lamaita"-5 fire
Inca o planta micuta care imi cer scuze nu ii stiu denumire ( nu am gasit nicaieri ) -2 fire
Alber multumesc inca o data Cat de curand voi cumpara teste pentru apa .. cum fac testele " pac pac le-am postat " , o sa fac si poze sa va tin in legatura cu acvariul.
Inca astept niste sfaturi
Bine ai venit!
LUPmic wrote:Daca faci capacul mai lung putin, poti pune tuburi T8 de 18w; daca nu, pui de 15w.
Incearca sa faci pozele fara blit, sau sa nu bata direct in acvariu

Daca te gandesti la T8 am eu 2 neoane JBL Aquaglow si Osram Floura - ambele sunt foarte bune pentru acvarii. vezi la sectia vanzari.
Bine ai venit !!
Plantele sunt din petshop , in legatura cu Donpisote m-am intalnit personal cu el ieri , am asteptat si alte raspunsuri ca sa nu dau post after post sa zicem punct cu discutia asta .
Alber ma bucur ca ai raspuns tu ( ti-am citit aproape toate posturile de cand erai incepator mi-a placut ca ai invatat atat de mult intr-un timp atat de scurt ) inca o data imi cer scuze de calitatea pozelor , o sa mai astept cateva saptamanisa vad ce se mai intampla.
1. Am auzit ca exista niste pastile cu spirulina in farmacii sunt bune ?
2.Cat am aceste Diatomee este recomandat incep fertilizarea ?
3.Mai am pe geamurile acvariului ceva ca niste " scame albe " care sunt prinse acolo pe o mazga subtire ce sunt alea ?
4. 27/04/2011 11:53:00
banika [Latest Reply] Am citit o gramada din toate sectiunile dupa site dar inca ma mai documentez !
5. Ce informatii ai mai vrea sa dau deoarece inca nu am teste pentru apa..
Bine te-am gasit chiar daca esti nepoftit
Cum am spus nu am un aparat fac pozele cu telefonul imi cer scuze ... Deci daca nu melcii sunt problema atunci ce sa fie ? Cum am mai spus firul de valisneria la baza pare " mancat " , am mai auzit ca xipho mai mananca din plante asa este ?
M-am umplut si de alge brune acum , am redus lumina , fac schimburi dese de apa imi recomandati sa bag solutii impotriva algelor de la petshop?

Apropo pe forumul asta cu atatia acvaristi chiar trebuie sa astept niste raspunsuri atatea zile ? Sau tine-ti informatia pentru voi si noi astia mai incepatori nu suntem importanti ?
Bine ai venit !
Salut bine ai venit !
Melcii aparuti din senin !!!!! Sa fie ei problema mea ?
Valisneria cu probleme ..
Am revenit cu noi poze pentru a putea obtine cum spune si titlul topicului " sfaturi , idei".
1.Daca a folosit cineva bilute fertilizante , daca recomandati sau nu.
2.Am niste probleme cu valisneria , tot gasesc in fiecare zi fire la suprafata .. parca ar fii mancate , putrezite chiar din locul de unde se rup , acum 10 min am descoperit niste melcisori negrii cu pete maronii care nu stiu de unde au aparut ( sa fie ei problema ? ) de curand au inceput sa se maroneasca si la varfuri.
3.Ce plante de fundal imi recomandati ?
4.As m-ai avea nevoie de niste idei pentru o combinatie de plante pentru a " estetiza " un pic acvariul.
Sper ca m-ai ai capacul daca da da-mi nr tau sa ne intalnim sa il iau.
Dares nu stiu daca sunt in masura sa te contrazic dar din cate am inteles de la "batrani" o simpla valuire a suprafetei apei este suficienta pentru oxigenare , nu inteleg de ce ai recomandat sa indrepte filtrul astfel in cat sa nu faca valuri. Deci parerea mea poti scapa de acele bule inestetice oprind aeratorul si redirectionand filtrul astfel incat sa faca valuri mici la suprafata.

Forum Index » Profile for banika » Messages posted by banika
Go to: