[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: banika
Forum Index » Profile for banika » Messages posted by banika
Bine ai venit !
Salut ! Ma intereseaza vallisneria spiralis , astazi dak ne putem intalni ar fii ok
M-am hotarat ca acvariul sa fie partial plantat asa k substratul l-am pus decat in 2 colturi ale acvariului , pe mijloc 2 buturgi de mangrove , sa fie ceva de genul Amazonian din cate am inteles de la flyer. Deci sa inteleg ca nu pot tine impreuna Scalari cu molly platy xipho ?
Am ascultat de sfaturile voastre si sper ca le-am combinat bine... am cumparat astazi substrat pentru plante JBL 2.5 kg o sa pun doar in locurile in care vreau sa plantez , am mai cumparat inca 10 kg de pietris si 2 buturugi mangrove. Am scos pestii din acvariu , am scos apa care am pastrat-o in intregime, urmeaza sa le aranjez . Abia astept sa vad cum iese , plante inca nu am facut rost dar urmeaza pe zilele viitoare ; flyer o sa ma uit pe google la plantele enumerate de tine si voi alege ce se va potrivi cel mai bn ;) !
Astazi voi scoate apa din acvariu si voi cauta ce mi-ai spus , apa o sa o pun intr-un butoi ceva macar sa pastrez 60-70% si pun substrat fertil dar cam cate kg ar trebui ? Plantele sper ca le voi gasi la petshop sau daca are cineva dupa forum ar fii mai ok asa daca este cineva din Bucuresti care ar avea ceva plante de vanzare va rog sa imi spune-ti ; Neone o sa mai pun dupa ce termin de confectionat capacul ( acum este ceva provizoriu ) Aquaglow am inteles ca sunt foarte bune. Daca pastraz cam 70% din apa din acvariu si restul apa statuta 24 de ore pot pune pestii la loc maine ?
Acvariu : 100x40x50 , filtru 500l/h , neon osram 18w/77 , incalzitor.
Intai o sa va dau niste detalii despre cum am procedat inca de la achizitionare ca sa ma puteti ajuta mai bine.
Am pus pietrisul (13 kg cam de 2-2.5 mm ; 2 kg mai maricel colorat albastru ) am umplut acvariul cu apa rece de la robinet am pus Nutrafin ( tratament pentru apa de la robinet Betta plus ) am lasat apa 24h apoi am pus 2 pastile de Bactozyn una in apa iar cealalta in filtru , am lasat cam 4-5 ore apoi am introdus pestii : 4 scalari , 4 molly , 4 corry albi , 2 platy , 2 xifo si un melc ( nu ii stiu denumirea ). A 2 zi am pus si niste plante imi cer scuze dar nu le cunosc denumirea ( o sa pun niste poze cat de curand ).
Eu doresc sa creez un mediu cat mai apropiat de cel natural asadar doresc sa pun niste plante , aici veniti voi in ajutor ) , din cat am inteles plantelor le trebuie un substrat special sau solutii speciale , deci as vrea sa stiu cum ar fii cel mai indicat sa procedez , scot toata apa si pietrisul pun substrat special apoi reamenajez sau le pot planta asa si pun solutii speciale in apa , ce fel de plante imi recomandati de fundal ( mai inalte ) , si as dori ceva ca un fel de iarba pe intreaga suprafata a acvariului daca se poate , plantele as dori sa fie usor de gasit nu ceva rar... sau foarte scump , astept cu nerabdare orice sfat .
Salut ma numesc Banica Ionut , sunt din Bucuresti cartierul Salajan , varsta 21 ani ; Acum 1 luna am achizitionat primul acvariu 20 L Red Crane complet echipat , decor plante plastic , populat de 6 Guppy si 2 Cory ; Acum 1 saptamana am achizitionat cel de al 2-lea acvariu de 200l home made , capac osb homemade (provizoriu ) , neon Osram , incalzitor , populat de 4 scalari , 4 molly , 4 cory , 2 xifo , 2 platy , un melc ( nu stiu cum se numeste ) ,. Sunt pasionat de acvaristica si vreau sa invat cat mai multe.

Forum Index » Profile for banika » Messages posted by banika
Go to: