| Message |
|
|
Bobescu,
Sa-ti traiasca pestanii si sa va bucurati multi ani
Pestanii tai nu sunt baboi ci balene
- la min 1:42 am vazut o femela de Acei gusata, vei deveni bunic
-masculul de baeschi este demential dar nu am vazut femela niciunde
- moorii sunt superbi
-borleyi foarte frumosi iar cireasa de pe tort sunt labidochromisii, elongatus si iodotropheus, sunt preferatii mei din acvariul tau
- la min 3:00 nu imi dau seama ce peste este, cumva un hibrid?
Felicitari si sa ne tii la curent
|
 |
|
|
Lofty,
multulmesc de postare, superi frumosi sunt pestanii , nu imi vine sa cred ca unii din ei au 7 ani!,acvariu intretinut ca la carte, iar cu borcanele de Walker m-ai lasat fara cuvinte
Felicitari cu 10
|
 |
|
|
Salut
Bine ai venit, frumos inceput Sebastian.
In care carteier locuiesti?
|
 |
|
|
Lofty,
astept cu nerabdare sa ne prezinti un scurt filmulet cu pestanii, daca se poate,
multumesc
|
 |
|
|
din cite am vazut eu acilea in Suttgart si la Eheim (circa 30km de mine), noiile generatii consuma max intre 8-16W si clasa A++, si in  cayul in care cade capul de pompa dna Viki nu o va inlocui, dar vb lui Ricardo din 3 ramai cu 2
|
 |
|
|
daca imi permiteti si mie, vin cu observatii:
Canistre:
nu vreau sa fac reclama la Eheim  , dar vorba lui Ricardo, canistrele 2028 sunt o inventie reusita si, eu detin unul si sunt super multumit.
Avantajele la canistra:
usor de umblat la ele, mediile de filtarare te joci cum vrei, se inchide safe fara sa iti dea batai de cap, garniturile etanseaza bine (nu faci piscina in casa)
consumul de energie este ok/an
daca doresti sa suplimentezi filtarea cu o canistra mai mare, demontezi si remontezi usor fara sa te legi la cap
pretul la canistre sunt OK si mai ales daca cumperi din Germania (ideal sa iti livreze un prieten cand merge in tara  , low cost)
sumpurile:
vorba colegiilor Dragos si Ricardo si sunt de acord, maresti filtarea biologica si mecanica, bine gandit si conceput ascunde multe mate  .
dar va treb sa te gandesti bine cum il ve incastra in suportul acvariului (sa nu se vada)
iti va treb 1,2 cap de filtru cu un debit mare ca sa circule ca la carte apa)
consumul de energie la un asemenea cap de filtru/an ,vis a vis de canistra papa ceva Wati
sumpul va treb si el sa aiba o capacitate de volum, aici Dragos  iti poate calcula volumul care va cere acvariul, deci sticla,lipirea etc plus un stand sanatos ptr rezistenta
Per ansamblu, daca voiface un acvariu min 1.000l as opta ambele variante, cum are malawi_crys
|
 |
|
|
|
Stefan,
nu mai este loc de laude vis a vis de aquascaping dar cum prea maritul Porcu mai carcoteste, eu as schimba acei axelrodi cu pesti mai aparte, deosebiti, raritati si, atunci ai facut o capodopera!
cand teßam cunoscuta acilea , erai mititel, fricos si, iaca devenind un Maestru!
|
 |
|
|
|
La Multi Ani si cu premii sa curga!
|
 |
|
|
|
@Arhitectul,
felicitari pentru noua achizitie si sa va traiasca sanatosi, super dementiali sunt acei.
imi place tare mult acuma acvariul
|
 |
|
|
Salut
Bine ai venit Ciprian, iti stam la dispozitie
|
 |
|
|
intr-un final, au ajus si neoanele  .
vezi vreo diferenta intre Narva si Dennerle?  . Incearca sa montezi refelectoarele in ambele variante de neoane si vei vedea diferentele pe care la inceputul jurnalului nu erai lamurit  dar cel mai bine vor simti plantele si nu ochii nostri
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
nici eu nu cred pina la poze  .
al meu aparat foto, nu este tocmai ideal ptr scoate pestii in evidenta,la betie merge cu ochii rosi, dar voi vorbii cu @germanicus, poate ma ajuta el
momentan sunt ocupat cu mutarea din imobilul vechi in cel nou pina pe 15 apr
multumesc de intelegere
|
 |
|
|
Buna Teodora,
Bine ai venit
TeodoraLavinia wrote:Buna ma numesc Teodora!!!!!Eu am un acvariu de 40 litri si 13 guppy si 2 xipho.Ei au 4 luni.Acvariul nu este unul profesional .Are decat filtru si pompa.Si cam atat despre mine si pestii mei.
Esti sigura ,,cam atit despre mine  ?
|
 |
|
|
Salutari  .
sa continuam  .
Saptamina trecuta m-am despartit de trio aulonocara saffron, acuma este liniste si pace in acvariu  .
dupa o cura serioasa cu metronidazol 250mg, vad ca, pestii au scapat de flagel (exrecemente filamentoase) ,am apelat la acest tratament in urma pierderii femelei baeschi de Bloat. Pe aceasta cale, mii de multumiri user @malawi_crys pentru ajutorul si rabdarea care a avut prin intermediul PM (fara el ,cu siguranta ar mai fi fost vicitme)  .
De la plecarea masculului saffron, nu pot sa va descriu ce cromatica are masculul baeschi  .
Din 14 Martie masculul de acei, si-a facut datoria de stapin  iar rezultatul, 3 femele sunt gusate  .
offtopic:
Totodata @malawi_crys, a mosit si femela de labidochromis cae. si, acuma zburda sanatosi 18 buc, pui intr-un acvariu de 40l din 15.03.2013.
|
 |
|
|
In sfirsit, a dat Domnul si, ai startat acvariul,  .
Flavius, ma minunez si acuma, cum de au supravetuit acei 5 creveti de simbata dimineata pina ieri dupa-amiaza  numai la umezeala plantelor
Cred ca zilele astea vom adauga si o pata de culoare la acele plante (daca vei vrea  ).
Mie, personal imi place acvariul si merci de ajutor, inebuneam daca as fi ancorat singur plantele pe cioate.
Ape limpezi
|
 |
|
|
|
nu inteleg, de ce ai optat pe Narva!?, nu este un producator ideal pentru acvaristica ( in casa,iluminat stalp electric etc e OK). Eu as alege din urmatorii producatori, JBL, Giesemann, Dennerle, Tropical,Philips s.a.m.d.
|
 |
|
|
din pacate,colegii nu au venit in ajutor cu propuneri,sugestii ori explicatii din experientele lor  dar in schimb am primit cadou o pereche de Ramirezi
|
 |
|
|
Rog un administrator\moderator sa inchida topicul, am rezolvat  ,
multumesc
|
 |
|
|
salut,
eu detin un Eheim 2028 si sunt super mega multumit dar si, vorba colegului @viulian, ar merge si un Eco300
|
 |
|
|