[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Aberdain
Forum Index » Profile for Aberdain » Messages posted by Aberdain
daca plantele scot bule de aer este incredibil de frumos. E un fel de orgasm al acvaristilor
giast chiding
a, scuze
alea colorate sunt cel putin penale. In rest e totul ok, asteapta sa se cicleze. Ai putea incerca si cu o capsula de bactozym in filtru, da rezultate. In 2-3 zile sa iei ceva cory sa incepi ciclarea adevarata. Da nu vad filtrul
fara sa mai deschid alt topic as dori sa stiu care sunt posibilitatile de a introduce CO2 in acvariu:

- Ph controller + electrovalva + reductor + butelie + reactor (varianta optima dar si cea mai scumpa)
- Reductor + numarator de bule + butelie + reactor (varinata o idee mai ieftina)
- Bomba cu CO2 (varianta cea mai ieftina)

Intrebari:

1. numaratorul de bule mai este necesar cand ai electrovalva?
2. cum monitorizezi cantitatea de CO2 din acvariu cand nu ai Ph-controller
3. sunt corecte variantele expuse de mine mai sus in legatura cu introducerea de Co2?

Multumesc
cu cat neonul e mai puternic cu atat e mai lung, deci nu prea ai cum sa gasesti la lungimea care iti trebuie tie, neon mai puternic. Solutia e sa mai adaugi altele.
incearca sa te feresti de substante toxice. Incearca sa dai jos calcarul cu sare de lamaie. Ai grija si cu buretii tari sa nu zgarii sticla.
foxtail aia nu te enerveaza cand creste asa de repede?
nu e prea recomandat iluminarea artificiala noaptea. Cel mai bine tii lumina ziua, iar pentru problema cu lipsitul de acasa solutia este o priza programabila digital (17 ron la carrefour).

Numai bine
carbunele activ retine nutrientii din apa pe care ii folosesc plantele. Daca vrei plante pretentioase ar trebui sa scapi de carbunele activ. In rest pentru pesti este foarte bun.
filtrul e cam mic pentru volumul acvariului
cirotariu wrote: Si asa nevasta-mea e foc si para deja )

offtopic: am obs pe forum ca tot mai multi se tem de neveste. Ce sunteti fratilor, barbati? sau mai exact cum de baga spaima in voi atat de tare, e vreo reteta?

numai bine!
daca pui burete pe aspiratie e ca si cum ala face cea mai mare parte din treaba filtrului
ziua 6 de la setup. Schimbat 20% apa. Adaugat plante si 2 cory.

PS: apa nu se poate raci altfel decat cu chiller de 20 de milioane? Multumesc
Ziua 3 de la setup. Am adaugat 2 Corydoras aeneus si niste plante. Pentru teste nu am bani momentan sa le cumpar, de asta am luat doar 2 cory.

In cazul luminii acvariului de 15w, compenseaza cu ceva faptul ca are puterea mica daca il tin aprins mai multe ore pe zi? Momentan 10 ore (ora10-ora20).

Multumesc tuturor de sfaturi.
unde o reincarci cu 5 ron?
Tocmai ca din ce am citit am inteles ca nu se introduc pesti decat dupa ciclare!
Imi scapa ceva?
Volume: 54L, Dimensions: 60x30x30
Filtration: Tetratec EasyCrystal 300
Heater: Tetratec 50W
Illumination: 1x15W
Substrate: Tetraplant Complete Substrate + Gravel Quartz 1-3mm
No plants, No fish
TetraAqua Bactozym 1 capsule in filter.
Tetra AquaSafe 5ml/10L
Nitrogen cycle in pending
am citit despre ciclare. Cum adica cum am de gand?
Am pus apa fara plante si pesti, cu aquasafe si o capsula de tetra bactozym in filtru. Lumina 15h pe zi. Acum astept. E vreo alta procedura?
pai cum as putea afla?
24 de ore de la punerea in functiune.
Apa tulbure. Unde ar putea fi problema?

Forum Index » Profile for Aberdain » Messages posted by Aberdain
Go to: