Message |
|
daca plantele scot bule de aer este incredibil de frumos. E un fel de orgasm al acvaristilor
giast chiding
|
 |
|
a, scuze
|
 |
|
alea colorate sunt cel putin penale. In rest e totul ok, asteapta sa se cicleze. Ai putea incerca si cu o capsula de bactozym in filtru, da rezultate. In 2-3 zile sa iei ceva cory sa incepi ciclarea adevarata. Da nu vad filtrul
|
 |
|
fara sa mai deschid alt topic as dori sa stiu care sunt posibilitatile de a introduce CO2 in acvariu:
- Ph controller + electrovalva + reductor + butelie + reactor (varianta optima dar si cea mai scumpa)
- Reductor + numarator de bule + butelie + reactor (varinata o idee mai ieftina)
- Bomba cu CO2 (varianta cea mai ieftina)
Intrebari:
1. numaratorul de bule mai este necesar cand ai electrovalva?
2. cum monitorizezi cantitatea de CO2 din acvariu cand nu ai Ph-controller
3. sunt corecte variantele expuse de mine mai sus in legatura cu introducerea de Co2?
Multumesc
|
 |
|
cu cat neonul e mai puternic cu atat e mai lung, deci nu prea ai cum sa gasesti la lungimea care iti trebuie tie, neon mai puternic. Solutia e sa mai adaugi altele.
|
 |
|
incearca sa te feresti de substante toxice. Incearca sa dai jos calcarul cu sare de lamaie. Ai grija si cu buretii tari sa nu zgarii sticla.
|
 |
|
foxtail aia nu te enerveaza cand creste asa de repede?
|
 |
|
nu e prea recomandat iluminarea artificiala noaptea. Cel mai bine tii lumina ziua, iar pentru problema cu lipsitul de acasa solutia este o priza programabila digital (17 ron la carrefour).
Numai bine
|
 |
|
carbunele activ retine nutrientii din apa pe care ii folosesc plantele. Daca vrei plante pretentioase ar trebui sa scapi de carbunele activ. In rest pentru pesti este foarte bun.
|
 |
|
filtrul e cam mic pentru volumul acvariului
|
 |
|
cirotariu wrote: Si asa nevasta-mea e foc si para deja  )
offtopic: am obs pe forum ca tot mai multi se tem de neveste. Ce sunteti fratilor, barbati? sau mai exact cum de baga spaima in voi atat de tare, e vreo reteta?
numai bine!
|
 |
|
daca pui burete pe aspiratie e ca si cum ala face cea mai mare parte din treaba filtrului
|
 |
|
ziua 6 de la setup. Schimbat 20% apa. Adaugat plante si 2 cory.
PS: apa nu se poate raci altfel decat cu chiller de 20 de milioane? Multumesc
|
 |
|
Ziua 3 de la setup. Am adaugat 2 Corydoras aeneus si niste plante. Pentru teste nu am bani momentan sa le cumpar, de asta am luat doar 2 cory.
In cazul luminii acvariului de 15w, compenseaza cu ceva faptul ca are puterea mica daca il tin aprins mai multe ore pe zi? Momentan 10 ore (ora10-ora20).
Multumesc tuturor de sfaturi.
|
 |
|
unde o reincarci cu 5 ron?
|
 |
|
Tocmai ca din ce am citit am inteles ca nu se introduc pesti decat dupa ciclare!
Imi scapa ceva?
|
 |
|
Volume: 54L, Dimensions: 60x30x30
Filtration: Tetratec EasyCrystal 300
Heater: Tetratec 50W
Illumination: 1x15W
Substrate: Tetraplant Complete Substrate + Gravel Quartz 1-3mm
No plants, No fish
TetraAqua Bactozym 1 capsule in filter.
Tetra AquaSafe 5ml/10L
Nitrogen cycle in pending
|
 |
|
am citit despre ciclare. Cum adica cum am de gand?
Am pus apa fara plante si pesti, cu aquasafe si o capsula de tetra bactozym in filtru. Lumina 15h pe zi. Acum astept. E vreo alta procedura?
|
 |
|
pai cum as putea afla?
|
 |
|
24 de ore de la punerea in functiune.
Apa tulbure. Unde ar putea fi problema?
|
 |
|