[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
intrebare despre co2  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

HoploX wrote:
eu nu voi renunta niciodata la bomba ...pentru o butelie care ma falimenteaza total !
bomba co2 o fac fara chin ....si cu placere

Mda, asa ziceam si eu pana am facut rost de o butelie second la 100 RON si mi-am luat de afara un regulator la 260 RON. OK, au costat ceva, dar timpul pierdut si confortul merita. Sa spun ca nu mai bag mizerii in acvariu care sa genereze biofilm, sau ca pot face reglajul cum vreau eu? Incarcarea? Aprox 5 RON si estimez ca o sa ma tina cam 2-3 luni. Deci la minim se poate face un astfel de sistem cu 350-400 RON. Hai ca nu e o avere, sunt doar niste bani.. mai multi... mai putini
Fiecare face cum vrea, dar in final tot acolo se ajunge

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
Aberdain
Member

IP:

unde o reincarci cu 5 ron?

54L, JBL CristalProfi e700, Lumina: 45w;Co2: JBL ProFlora Bio 160; UV AquaMedic
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Reincarcarea are loc la centrul din Pieptanari. Am uitat sa precizez ca butelia este una micuta, de 500gr.

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

durata de viata a unei butelii depinde de mai multi factori:
1. ph apei
2. kh apei
3. modul de dizolvare al co2
4.gradul de agitatie al suprafetei apei
5. volumul bazinului
cam astea imi trec prin cap acum

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Durata buteliei mele depinde strict de cat i-am reglat eu debitul. Asta pt ca nu am ph controller

O bula-doua ii dau, asa se duce gazul

Insa ce a spus colegul mai sus este extrem de important si adevarat in cazul sistemelor profi, pe care nu mi le permit pt ca am alte prioritati.

This message was edited 2 times. Last update was at 27/07/2010 21:01:51

scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Am cerut tipului de la incarcari sa puna sub 2 kg ( acasa am recantarit butelia si avea cu 1,8 kilograme mai mult decat goala) si m-a costat 3 ron.

La cate pierderi avem fiecare pe luna cred ca o mica investitie nu e gaura in cer. Incercati sa chibzuiti anumite cheltuieli si nici nu o sa se simta costul instalatiei minime, regulator, butelie si un reactor/difuzor. Parerea mea.

Vorbeam deunazi cu un prieten si zicea ca ce s-ar fi distat el la mare cu 4 milioane care le-am dat eu pe instalatie. Poate zic unii ca e corect pana aici. Dar cat timp ramane "gustul" distractiei de 2-3-4 zile la mare pe vremurile astea de rahat? Sa fim seriosi. Am incercat si eu si dupa alte 3 zile de lucru in infectia din ziua de azi nu iti mai aduci aminte daca ai fost la wc de dimineata.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

bobesque wrote:Durata buteliei mele depinde strict de cat i-am reglat eu debitul. Asta pt ca nu am ph controller

O bula-doua ii dau, asa se duce gazul

Bravo Boby, ma bucur ca ai ajuns sa vezi care sunt beneficiile unei butelii! In afara de balanta avantaje - dezavantaje butelie vs bomba, unii colegi de-ai nostri trebuie sa mai treaca si de "puterea obisnuintei" cum zicea Florian Pitis intr-o fabula de a lui. Ii admir pentru faptul ca au rabdarea si perseverenta necesare, acestia sunt adevaratii pasionati!

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

popey wrote:

Bravo Boby, ma bucur ca ai ajuns sa vezi care sunt beneficiile unei butelii!

Am fost intotdeauna adeptul sculelor profi in acvaristica.Daca am invatat ceva din pasiunea asta am invatat ca nu merge cu "romanisme" de genul"las ca merge si asa".
Cind am fost eu impotriva unei instalatii presurizate?

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
danc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
HoploX wrote:vorbiti ca ma intereseaza !ce eu nu folosesc bomba ?
vreau sa stiu mai multe ..continuati !

Pai ce-ar fi de continuat? Iti citez din politica forumului nostru: "sprijinirea si recomandarea produselor de marca, atestate, in dauna celor necertificate" . E stupid sa crezi si sa sustii ca sticla cu drojdie si zahar poate rivaliza cu o butelie , aici n-o sa avem astfel de discutii.
Intelegem ca unii nu-si permit o butelie cu regulator de presiune, nu-i nimic, ii ajutam sa foloseasca drojdie si zahar, e mai bine decit deloc, ideea e sa nu cadem in ridicol si sa sustinem ca-i la fel de bine ca si cu butelie.

Foarte corect ceea ce ai spus ! Dar cand nu ai cu cine, nu ai cu cine ...vorbele sunt de prisos. Sunt convins ca daca se strange putin cureaua se poate achizitiona un astfel de sistem, insa cum spuneam, e clar ca nu e o prioritate pentru unii
Daca nu vedeam cu adevarat efectul aditiei de Co2 pur in bazine, nu ma mai oboseam sa conving lumea sa achizitioneze un astfel de sistem, in fond si la urma urmei eu nu ies cu nimic in castig din asta, e treaba fiecaruia ce alege in final, bomba cu drojdie ? Aia sa fie ! din partea mea...

This message was edited 1 time. Last update was at 27/07/2010 23:07:24

[Email] [WWW]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Serios ? Si ce te face pe tine sa crezi ca daca strang unii putin cureaua isi pot lua acea butelie ? Nu mai zic de un sistem ... Cumva esti contabilul lor de poti afirma asa ceva ?
Indubitabil ca bomba nu se va putea compara in veci cu butelia, dar care e logica ta oare cand presupui ca cineva prefera bomba desi si-ar permite destul de usor o butelie ? Prioritate nu va fi in veci o butelie sau un sistem CO2 pentru foarte multi acvaristi. Si stii de ce ? Urasc sa ma repet insa multi dintre noi chiar nu isi permit una/unul. Nu ai tu idee cate sacrificii fac eu de exemplu pentru a mentine acvariile pe care le am asa ca nu mai emite supozitii nefondate si incearca sa te abtii de la a scrie propozitii de genul "cand nu ai cu cine, nu ai cu cine...".
PS Sper ca nu o sa vii cu replica aia care zice ca acvaristica e un hobby scump ...

This message was edited 1 time. Last update was at 28/07/2010 01:11:23

Until you find someone worth dying for, you never really live.
HoploX
Junior member
[Avatar]

IP:

n-am zis niciodata asta
sunt foarte constient ca o butelie e de 10 ori mai buna ca o bomba co2 ....dar cate bombe co2 poti sa faci si cate butelii iti permiti....
eu nu voi renunta la bomba...nu costa mai nimic,se face usor,e adevarat ca sunt multe riscuri dar daca iti iei metode de siguranta nu sunt probleme ;)
danc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ReBella wrote:Serios ? Si ce te face pe tine sa crezi ca daca strang unii putin cureaua isi pot lua acea butelie ? Nu mai zic de un sistem ... Cumva esti contabilul lor de poti afirma asa ceva ?
Indubitabil ca bomba nu se va putea compara in veci cu butelia, dar care e logica ta oare cand presupui ca cineva prefera bomba desi si-ar permite destul de usor o butelie ? Prioritate nu va fi in veci o butelie sau un sistem CO2 pentru foarte multi acvaristi. Si stii de ce ? Urasc sa ma repet insa multi dintre noi chiar nu isi permit una/unul. Nu ai tu idee cate sacrificii fac eu de exemplu pentru a mentine acvariile pe care le am asa ca nu mai emite supozitii nefondate si incearca sa te abtii de la a scrie propozitii de genul "cand nu ai cu cine, nu ai cu cine...".
PS Sper ca nu o sa vii cu replica aia care zice ca acvaristica e un hobby scump ...

Te-a suparat iubitul, stimabila domnisoara ?

Prefer sa ma abtin de la alte comentarii, privind atacurile tale puerile.

Numai bine si la cat mai multe "bombe"
[Email] [WWW]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca e pacat sa ne inflacaram asa din te miri ce. Toata lumea a fost de acord cu faptul ca sistem CO2 > bomba.
Insa unii au buget, altii nu. Rebella, tot respectul pentru ce faci tu, sunt convins ca ai niste acvarii frumoase... Uite eu ma "laud" cu un sistem incomplet de CO2 (butelie si reductor) dar dpdv al realizarilor florale sunt varza
Acvariul in cauza este praf (nu cel cu betanul, desigur), in sensul ca am alge prin el, m-am apucat de fertilizare EI si cred ca nu am facut nimic bine, undeva gresesc, e un fiasco si cred ca ma paste un reset cat de curand

bobiciupe wrote:
popey wrote:
Bravo Boby, ma bucur ca ai ajuns sa vezi care sunt beneficiile unei butelii!

Am fost intotdeauna adeptul sculelor profi in acvaristica.Daca am invatat ceva din pasiunea asta am invatat ca nu merge cu "romanisme" de genul"las ca merge si asa".
Cind am fost eu impotriva unei instalatii presurizate?

Lol, e o confuzie. Stimabilul coleg Popey (pe care il salut calduros acilea ) se referea la mine - si pe mine tot Bobby ma striga lumea
Dar nu la modul ca as fi fost impotriva sistemului presurizat. Dealtfel, de la el am luat butelia de 500gr, care merge brici si cu care imi fac treaba.

Va doresc numai difuzii fine de CO2 in acvarii si fie ca plantele voastre sa straluceasca de perlarea atotputernica. Peace!

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

danc wrote:Sunt convins ca daca se strange putin cureaua se poate achizitiona un astfel de sistem, insa cum spuneam, e clar ca nu e o prioritate pentru unii

Conducatorii nostri incearca sa ne extermine, unii chiar nu pot stringe cureaua. De exemplu venitu' meu se reduce la 600 lei/luna, conditii in care crede-ma ca daca n-as avea deja butelie NU MI-AS PERMITE una. N-ai nici un drept sa emiti pareti despre prioritatile oamenilor.

danc wrote:Dar cand nu ai cu cine, nu ai cu cine ...vorbele sunt de prisos.

danc wrote:Te-a suparat iubitul, stimabila domnisoara ?

Prefer sa ma abtin de la alte comentarii, privind atacurile tale puerile.

Pentru replicile astea sint nevoit sa-ti dau un avertisment. Te rog nu insista, n-are rost sa iritam spiritele. Inchid topicu' pentru ca s-a scris destul.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: