[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
La capatul imaginatiei...si cunostintelor :)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
coxanelu
Junior member
[Avatar]

IP:

bun...iata-ma dupa 1 luna jumate alaturi de acvariu dot ro la...ce scrie-n titlu ...nu stiu ce sa (nu) mai cumpar...in materie de plante/pesti/fertizilanti/etc...
pana acum am asa :
3 molly maturi cu 8 pui ( cand ii pot pune la donatii? au vreo 3 saptamani ), 4 cory, 5 rasbora, 4 xifo ( 2 masculi, o femela si...un transsexual se pare ) si o femela endler care a nascut ( 4 pui au supravietuit)...masculul a murit dar colegul kmol in darnicia sa nemarginita imi va dona de la el unul
plante sint...cele din poze ....stiu doar ca pe una o cheama japonica ....cresc frumos doar cu 7 balls si pietrisul de la hornbach...sau cel putin imi pare mie ca o fac

eu unul mi-as mai baga mana prin ele...sa le tai putin dar nu stiu pe care si cum...sa le re-aranjez dar mi-e ca stric lucrurile care pare-se ca s-au aranjat pe acolo

ca si "otravuri" am pus 7 balls-urile....o data la 4-5 zile putin niste crystal water conform retetei ,,,lumina incerc sa o tin undeva la 10 ore/zi caci priza programabila s-a dovedit mai desteapta decat mine ...mai am aqua safe, easy balance si un nutrient ptr plante lichid ( aqua-plant plus de la aq-nature)

in zilele foarte calduroase dau drumul la un ventilator high-end la 19 ron de la bricostore care tine apa undeva la 27 grade....schimbul de apa il fac la saptamana cand scot aprox 30% din apa ( asta dupa ce timp de vreo 3 saptamani schimbam la 2 zile cate aprox 15% )...tester am un 6in1 de la tetra care stiu ca nu e o alegere ideala dar conform coloritului spune ca totul e ok cu apa

si acum intrebarile ca nu e forum de vrajitoare :

- ce ar implica schimbul total al substratului ? am doar pietris in el si tare-mi doresc o schimbare inspre ceva mai profi
- momentan ii hranesc 1 data/ zi pe la aprox 18.00 cu fulgi...o zi tetra-min si o zi alterez cu jbl novo-bea in cateva transe mici ca sa nu se duca prea mult la fund...le-am mai dat niste wafers cu spirulina dar oricat as incerca sa le pisez sint prea mari ptr ce am eu deci ce le-as mai putea oferi sa fie fericiti?
- rasbora, cory si xifo se pot inmulti in conditiile date? sau trebuie neaparat sa le fac rost de o nuca de cocos? am buturuga aia si un "podulet" din pietre prin spate undeva.... pana acum molly si endleritza au nascut...
- la inceput nu ma deranja filtrul ala mare dar acum parca-mi sare prea tare-n ochi...exista unul mai "discret"?

mentionez ca acvariul are 60L si adaug cateva poze ptr o imagine mai clara asupra vorbelor de mai sus
[Thumb - IMG_1340.JPG]

[Thumb - IMG_1334.JPG]

[Thumb - IMG_1332.JPG]

Munceste, consuma si supune-te sistemului, pentru ca nu exista alternativa la lumea minunata pe care am faurit-o pentru tine
[Yahoo!]
coxanelu
Junior member
[Avatar]

IP:

...
[Thumb - IMG_1314.JPG]

[Thumb - IMG_1341.JPG]

[Thumb - IMG_1284.JPG]

Munceste, consuma si supune-te sistemului, pentru ca nu exista alternativa la lumea minunata pe care am faurit-o pentru tine
[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Fratele meu "incepator", te inteleg perfect. Io tocmai am fost la horn, unde am spart niste milioane pe 3 saci pietris granulatie 2-3mm alb, un sac aquabasis de 5 kg, un butas frumos de vita de vie, niste ancistrusi, doi molly, inca un tetrazon si niste jucarii pentru fi-mea. Ca si pe mine ma manca in poponet sa vreau mai mult. Iar acum, ziua de azi e zi de treaba. Cada e pregatita de plante si musafiri, galetile gata de schimbare radicala. Daca vrei mai mult, mai investesti oleaca si o iei incetisor de la capat. Toate bune.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
alexFI
Junior member

IP:

Salut!
Tin sa te felicit in primul rand pentru acvariul foarte frumos :p. Ca sa iti si raspund la intrebari as zice asa (atata stiu eu, s-ar putea sa ma insel, s-ar putea sa nu dar mai asteapta pareri de la oameni mai cunoscatori decat mine inainte sa te apuci de ceva ):
-Schimbul total al substratului, adica sa scoti tot pietrisu care il ai tu acum ar insemna mutarea pestilor intr-un alt acvariu, golit acvariul actual de apa, scos nisipul, inlocuit etc. In aceasta situatie, aruncand apa veche de la acvariul ciclat, implicit nisipul, acvariul se va decicla si va trebui sa mai stai din nou o luna si ceva pana se cicleaza. Ar fi o idee sa pastrezi macar apa de acum intr-un recipient, in care sa bagi si filtrul care sa mearga in continuu, iar cand vei pune noul substrat, pui apa veche cu filtrul vechi iar acvariul nu se va decicla sau macar nu complet (noua ciclare durand mai putin).
-Mancare eu la ai mei le dau tetra prima Mini Granules, pentru corry (si nu numai) sinking waffers de la hikari, waffers pe care pur si simplu le adora. Le mai dadeam cam o data la doua zile viermi tubifex, un cubulet intreg (de la sera). Mancarea in exces poti sa o aspiri si cred ca e chiar indicat.
-tot intr-un acvariu de 60 de litri am si eu cory (impreuna cu alti locatari) dar mie nu mi-au depus niciodata. Nu stiu ce sa iti spun despre rasbore si xifo.
-Filtrul fie gasesti unu mai pe placul tau (si se gasesc, tine doar de "fonduri" ), fie il inlocuiesti cu unul extern (din care nu s-ar vedea ...nimic, dar ar trebui sa faci cateva gauri la capacul tau), fie il maschezi pe actualul cu niste plante inalte (cabomba, valisneria etc). Sper ca o sa te ajute cu ceva parerile mele!
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

eu unul mi-as mai baga mana prin ele...sa le tai putin dar nu stiu pe care si cum...sa le re-aranjez dar mi-e ca stric lucrurile care pare-se ca s-au aranjat pe acolo.

Plantele stem gen le poti taia/tunde si replantanta varfurile unde vrei tu.
ce ar implica schimbul total al substratului ? am doar pietris in el si tare-mi doresc o schimbare inspre ceva mai profi

Pai ar implica fix ceea ce va face cirotariu . Facut rost de vase pentru tinut apa din acvariu + pestii+ plantele. Lasat filtrul sa merarga undeva intr-un vas cu apa din acvariu. Scos pietrisul de acum si apoi facute modificarile pe care le vrei.
le-am mai dat niste wafers cu spirulina dar oricat as incerca sa le pisez sint prea mari ptr ce am eu deci ce le-as mai putea oferi sa fie fericiti?

eu le mai dau la ai mei si cate o bucatica de castravete curatat de coaja si oparit ca sa nu mai pluteasca. Vezi insa sa nu il lasi prea mult in acvariu ca risti sa te umpli de infuzori.
- rasbora, cory si xifo se pot inmulti in conditiile date?

xipho nu au nici o treaba cu aranjamente gen pesteri si alte asemeni. Sunt vivipari la fel ca si endlerii/molly/guppy. Vezi insa ca sunt mult mai "feroci" in ceea ce priveste mancatul puilor decat guppy de exemplu.
la inceput nu ma deranja filtrul ala mare dar acum parca-mi sare prea tare-n ochi...exista unul mai "discret"?

Incearca sa il maschezi cu plante, tufe mai inalte. Unul mai mic ar avea capacitatea de filtrare mai mica deci nu ti-ar fi util. Ca sa nu il mai vezi de tot ai o singura solutie:filtrul extern ... insa din pacate costul este cel care ne impiedica pe multi sa facem sa dispara filtrul din acvariu.
L.E. Uitai ceva vorba olteanului: dracia aia de "inel de hranire cred ca iti cam tine umbra pe acolo. Sau ma rog asa mi se pare mie din poza.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/08/2010 14:35:53

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

offtopic
Sa mai zica lumea ca nu ne ajutam Cand am tabarat cu raspunsurile pe coxanelu am aparut doi asa din neant.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

@kmol, simpatic si saritor Daca ai vedea ce e la mine in casa acum... Cada plina de 90 de litri de apa de acvariu, n-spe plante, pesti, inca 3 galeti de pietris, acum scot pietrisul vechi si iau pauza. Deoarece e greu de manevrat acvariul, spalat in baie, limpezit etc. ,cand doarme copilul mic de 8 luni Si asa nevasta-mea e foc si para deja )

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Si salvati-ma si pe mine cu substratul Aquabasis. Il mai spal sau nu inainte de pus ?

[Email] [Yahoo!]
brawn
Membru de baza

IP:

Aquabasis-ul nu se spala. Il pui pe fundul bazinului si il acoperi cu pietris granulatie 2-4 mm.
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

uite aici un tuturial pentru aquabasis : http://www.youtube.com/watch?v=vem1YbKBnO8&feature=related

[Email]
Aberdain
Member

IP:

cirotariu wrote: Si asa nevasta-mea e foc si para deja )

offtopic: am obs pe forum ca tot mai multi se tem de neveste. Ce sunteti fratilor, barbati? sau mai exact cum de baga spaima in voi atat de tare, e vreo reteta?

numai bine!

54L, JBL CristalProfi e700, Lumina: 45w;Co2: JBL ProFlora Bio 160; UV AquaMedic
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Tot off topic, dar ultimul.

Adevarul este urmatorul. Noi, majoritatea acvaristilor nu suntem barbati. De fapt suntem numa pe jumate. Avem asa, o frica ancestrala de neveste. Cred ca ne situam undeva in epoca matriarhatului. Nevestele ne dau voie (doar daca ele considera ca meritam) sa ne luam cate o planta un fertilizant sau in cele mai fericite cazuri, un filtru sau o instalatie de CO2. Ele sunt cele care ne dicteaza cand si daca sa facem schimbul de apa, asta doar am batut la timp covoarele si am dus gunoiul. Io de multe ori am de ales: sa-mi cumpar o bere sau banii aia sa-i dau pe ceva hrana pentru pesti.
Ce sa-i faci, astia suntem. Slabi de inger, usor de condus, fara putere de decizie si incorsetati in viata familiala. E foarte grea viata de barbat acvarist.
Serios acum. Cum crezi ca decurge viata unei familii ai carei membrii se respecta reciproc. Unu taie si spanzura, iar celalalt sta pitit pe dupa usa, de frica vreunui pumn barbatesc? Nu ti se pare normal sa existe o armonie intre toti cei din casa? Daca cerintele unei familii cu copil mic spun ca trebuie mers la cumparaturi si facut un pic de curat prin casa (asta dupa ce "femeia" a stat treaza juma de noapte si a alaptat copilu') crezi ca prioritar este acvariul? Chiar daca acel acvaru este dorit de amandoi adultii, el se afla pe locul secund. Sau poate chiar pe ultimul loc. Un hobby intotdeauna se practica in timpul liber, si fara sa deranjezi pe altii

Sa mai continui? Eu unu n-as face-o, tocmai pentru a inceta poluarea acestui topic.
Daca vrei sa continuam discutia, sectiunea Carciuma iti sta la dispozitie.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
coxanelu
Junior member
[Avatar]

IP:

pe mine unul nu ma deranjeaza offtopicul ptr ca tine toppingul sus ....tin doar sa spun ca si eu am observat chestia cu "nu ma lasa nevasta" pe aici eu unul, daca as avea vreo problema de acest gen ( recte nevasta ))) ) nu m-as exterioriza asa ci as inventa alte probleme

apropos...pe aici nu se intalneste lumea nicaieri ptr a barfi despre neveste live?

[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Subscriu cu tot sufletul. Nevasta fata de noi depune mari eforturi ca tot angrenajul casa+copil+curatenie+etc. sa mearga bine. Iar cand venim noi si spunem: uite, am bagat un echinodorus, am luat 2 ancistrus, ea zice, ok, misto. Iar cand mai schimbi setupul complet si cateva ore bune deranjezi toata casa iar ea nu zice nimic, asteptand sa vada ce mare jmecherie ai facut, e chiar ok. Deci cum se zicea si mai sus, e vorba de armonie si de intelegere. Fara astea doua nu merge sa tii un acvariu cat de cat profi. Toate cele bune.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: