| Message |
|
|
|
Da, o sa refac reglajele bean animalului.
Mie mi se pare ciudat faptul ca, de doua ori, mi s-a intamplat ca nivelul apei din camera pompei sa aiba variatii (adica sa scada) fara vreun motiv evident... sa fie din reglajul bean animalului sau din pompa? Se poate determina clar cauza? Daca da, cum?
|
 |
|
|
|
Am observat un comportament ciudat al bean animalului, poate ma puteti ajuta cu un sfat.
Bean animal-ul meu este reglat, silentios, testat prin intreruperea alimentarii pompelor de cateva ori. Sistemul se amorseaza (ii ia undeva spre 10 minute dar se amorseaza) fara probleme.
Intr-una din zile aud senzorul de ATO cum cupleaza de mai multe ori intr-un interval relativ scurt (cred ca de 10 - 15 ori intr-un interval de 20-30 minute). Am verificat senzorul de ATO, era curat iar nivelul de apa in sump aproape neschimbat. Ma uit in overflow, acesta era inundat. Furtunul prin care trage aer open siphon-ul era sub apa, teava de siguranta tragea apa prin ea.
Ca solutie de moment am mai deschis un pic robinetul de la full siphon, overflow-ul si-a revenit, nivelul apei in sump a mai crescut iar sistemul parea reechilibrat.
Aceeasi poveste s-a repetat si acum doua zile.
Ce nu inteleg este: de ce nivelul apei fluctueaza in camera pompei din sump si de ce, in situatia asta, sistemul nu se echilibreaza singur (la testari s-a echilibrat, asa cum am zis si mai sus).
Orice input este bine-venit.
|
 |
|
|
|
E departe de a fi la picatura....Ar trebui pus un robinet pe iesire, dupa denitrate?
|
 |
|
|
|
Recent am facut un test de nitrati. Un test pentru apa din sistem (am recoltat din sump) si unul pentru apa din reactorul cu denitrate (am recoltat din iesirea din reactor).
Reactorul meu cu denitrat este, de fapt, un bidon de plastic d'ala patrat in care am 1 litru de denitrat. Reactorul are o pompita mica de 60 l/ora (daca mi-arduc bine aminte).
Problema este ca atat testul apei din sistem cat si cel din reator au aratat aceeasi valoare (test salifert, valoare masurata aprox. 10 ppm), lucru care arata faptul ca reactorul nu functioneaza.
Intrebare: ce pot sa fac sa asigur functionarea reactorului? sa torn in el ceva? sa schimb pompa cu una cu debit mai scazut? sa pun mai mult denitrate?
Mersi
|
 |
|
|
|
iau eu punctul 6. suntem vecini de cartier. ne vedem maine seara (luni)?
da-mi PM un nr. de telefon.
|
 |
|
|
|
Astia de la Coralis carantineaza pestii inainte de vanzare, stiti ceva?
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:De unde ai luat guvidu si chistolaru? Pret?
Si io sunt interesat. Eu am un yellow watchman goby de cateva luni si vreau sa-i iau un pistolar....oare o merge manevra? sau nu se mai imperecheaza acum?
|
 |
|
|
|
Ok, iti trimit pe PM in searar asta adresa, nr de telefon etc.
|
 |
|
|
CristiC wrote:Seamana cu una dintre astea?

Ce tari sunt astea. Ce sunt?
|
 |
|
|
|
Salut,
Daca mai este disponibil, vreau si eu: 1 x Kenya tree; 1 x Gorgonia; 1 x Xenia.
Daca confirmi disponibilitatea celor de mai sus, pe PM stabilim detaliile.
Multumesc!
Marinel
|
 |
|
|
|
Se mai exista xenia? Ti-am trimis si PM da' nu cred ca le-ai vazut.
Multumesc!
|
 |
|
|
Inca mai cumpar Peppermint 
|
 |
|
|
|
100 lei
|
 |
|
|
|
io vreau unu'. Pastreaza-mi-l, pe 24 aug ma intorc din concediu si pot sa il iau. O sa iti dau un PM cu numarul meu de telefon.
multumesc!
|
 |
|
|
|
110 lei.
|
 |
|
|
Salut,
Reactorul este cumparat de la Kirucd dar nu l-am folosit nicio secunda ( http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24895.page#p205754). Pentru ca totusi este prea mare pentru sumpul meu, m-am hotarat sa il vand.
Reactorul este realizat din tub de 100 mm, inaltimea efectiva a reactorului este de 300 mm, inaltimea totala este de 450 mm. Sita de jos este cu tija, iar sita de sus are
gaura si intra tija prin ea la montare. Reactorul se poate folosi pentru antiphos, carbune, denitrate, purigen etc.
Reactorul are o bucatica lipsa din suportul pe care sta dar aceasta lipsa nu afecteaza stabilitatea sau functionalitatea lui.
Eu am dat pe reactor 125 lei si il cedez pentru 120 lei.
Pentru detalii / oferte va rog sa folositi PM.
|
 |
|
|
|
Nu
|
 |
|
|
|
la voi cum se comporta melcii? la mine stau la buza apei...inerti, nu s-ar misca de-acolo nici sa-i rogi...speram sa manance si ei de pe nisip chestii
|
 |
|
|
|
Salut,
Bine ai venit pe forum. In cadrul acestei sectiuni, deasupra ai un topic cu numele catalog articole. Intra acolo, si la sectiunea marine gasesti o lista cu lecturi obligatorii pentru un incepator. Dupa ce te lamuresti acolo, intreaba lucruri concrete, ce ti se par tie neclare.
Si, ca sa iti raspund si la o intrebare: nu, lumina nu trebuie sa stea aprinsa 24 de ore. Ciclarea, de regula se face cu lumina stinsa, dupa care aprinzi lumina treptat (ca si durata si intensitate). Eu, de exemplu, dupa 4 saptamani de ciclare am aprins lumina 2 ore la 20%, dupa care am mai adaugat cate o ora/saptamana. Cand am ajuns la 8 ore am inceput sa mai adaug si laintensitate.
Succese mari!
|
 |
|
|
|
Orataniile mele sunt OK, merci Vlad. O sa dau, la randul meu, un pagur si un arici unui alt coleg de forum.
|
 |
|
|