[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: tudosie eugen
Forum Index » Profile for tudosie eugen » Messages posted by tudosie eugen

La prima vedere imi par cam multicei pesti pentru 200 L .... oricum, inteleg ca apa in acvariu ai cam de 1 luna ? ... deci acvariul a fost in ciclare pana foarte recent ?
Cu scuzele de rigoare .... nu vreau sa jignesc ... sa fie de la o intoxicare cu nitriti ?
Scalarii s-au vandut, sa fie sanatosi si sa se impuiasca, au ramas melcii asasini 3buc - 10 lei.
Donez cateva fire de cabomba (4-5 fire)- plante easy.
Se pot ridica din Militari, Bd. Uverturii.
Adaug la vanzare si 3 melci asasini la pretul de 10 lei.
Parerea mea - varianta pe scurt:
2 perechi au loc in 300L, 4 nu.
Fara filtru extern nu se poate sub nici o forma la un acvariu mai mare.
Daca prin "grija" te referi la mancare exista hranitoare automate. Daca te referi la schimbul de apa .... atunci chiar ca nu poti pune mai mult de 2 perechi - la care trebuie sa faci schimb de apa regulat.
Ai scris la suparare mesajul si ai facut multe greseli gramaticale.
Orice incepator este dator sa se documenteze, informatiile de pe forumurile de acvaristica sunt arhisuficiente - iar pentru incepatori chiar exista articole speciale de la A la Z. Nu este corect ca cineva sa astepte mura in gura raspunsuri la intrebari.
Si DA, oricine a avut si va avea probleme in acvariu .... dar cu cat stie mai mult ... va avea probleme mai putine si foarte probabil mai ciudate.
T5 24W are 549 mm
Mancarea "grasa" cauzeaza la biofilm - adica mancarea cu proteine multe - gen carnite ...
Daca se freaca de nisip e dovada faptului ca nu le place foarte tare ph-ul apei, probabil cam acida apa.
Ambele probleme se rezolva cu schimburi de apa si sifonarea substratului de dejectii.
Vand doi scalari negri adulti 2 buc = 20 lei.
Ii dau pentru ca s-a ales alta pereche.
cutia? dintr-o teava de scurgere.
In locul carbunelui poti pune ORICE, dar ma ganeam ca ai nevoie de ceva mai fin daca ai particule in suspensie.
SCOATE carbonul activ, acesta se foloseste doar in cazul in care ai avut ceva tratamente pentru boli in acvariu ....
Inteleg ca filtrul nu face fata distractiei .... ai dreptate cu filtrul extern ....dar totusi nu ai asa multi pesti in acvariu .... da mancare mai putina, fa curatenie si clateste nitel PRIMUL mediu filtrant in apa de acvariu si pune in locul carbonului un burete mai fin.
Posteaza la cumparari .....
Mam lovit si eu de problema asta cand eram mai la inceput, erau foarte multi pesti si filtrarea insuficienta. Solutia pentru tine (evident parerea mea) este aspirarea mai vartoasa a substratului si daca filtrul spui ca este prea voinic, mai adauga medii filtrante mai fine care sa retina mizeria.

Apa limpede.
Posteaza la sectiunea de vanzari.
SIGUR nu, ca altfel ne intreba de ce nu mai gaseste "25-30 de microrasbora galaxy, 1 pereche de endleri " )
In 60L .... poti tine doar un grup. Si asa o sa fie niiiitel inghesuiti :d
.... sincer, fara tendinta de contrazicere, majoritatea tin anubiasul pe ceva: lemn, piatra ... cocos ... deci te fatuiesc pana te lamuresti sa il tii asa; parerea mea. Si mai cred ca e usor sa treaca un berbec de peste sa astupe rizomul cu pietris ... sa ramai fara anubias ....
"imi sunt prea dragi ca sa ii dau... " suna foarte frumos ... e fain sa-ti fie drag de ei, dar daca tii intr-adevar la ei asculta
de sfaturi - au fost prea multi care au pierdut pesti.

Pesti sanatosi iti doresc
"Iar anubiasul are o legatura destul de stransa cu substratul. Ca de acolo isi ia nutrientii." ... interesant .... am vazut majoritatea lor pusi cu radacini aeriene ... poate o comparatie intre unul plantat si unul pe decor ar fi un proiect frumos.

Forum Index » Profile for tudosie eugen » Messages posted by tudosie eugen
Go to: