Message |
|
Trecand peste ... "iritarea" de care dai dovada ...
raspunsul pentru intrebarea : "as vrea sa stiu daca cu substratul ce il am e vreo problema pt ele"
Un substrat prea fin sufoca plantele cu radacini ingropate, un substrat "rar" adica pietricele cum ai tu favorizeaza ascunderea mizeriei in el (curatare greoaie).
Anubiasul nu areo problema cu substratul, el incearca sa se "agate".
|
 |
|
rizomul trebuie sa stea deasupra nisipului, doar radacinile in nisip.
|
 |
|
5neoni - ar fi bine sa ramana doar ei in acvariu ... desi e cam mic ...
betta - ar fi bine sa ramana doar el in acel acvariu
2guppy - nu sunt fericiti fara femele iar in 30L ar fi groaznic sa ii inmultesti
o zebra - prea rapida si prea mare pentru acel acvariu
|
 |
|
Sunt destui in Bucuresti care vand, iti iei cand dai o fuga ...
|
 |
|
.. scuze, am gresit postarea.
|
 |
|
Vand 5 Corydoras aeneus adulti - 2 femele si 3 masculi - 20 lei.
Locuiesc in Militari, Gorjului.
LE: i-am vandut, se poate inchide, multumesc.
|
 |
|
Exit is an effective treatment against all 'Spot' (lch) diseases. Exit also cures Velvet.
• Acts fast against Whitespot and other Spot parasites.
• Safe for use with sensitive tropical fish.
• Treats 2000 litres / 530 US gallons / 440 UK gallons.
Exit can be used in combination with eSHa 2000 - Fungus, Finrot Bacteria Treatment. This combination provides you with a broadly effective tool to treat most diseases your fish will encounter.
http://www.eshalabs.eu/pages_engels/...ls.html?zoom=2
Se poate ridica seara dupa 18:30; Militari, Bd. Uverturii.
|
 |
|
picpalac, cand mai postezi uite-te intai la data postarii ultimului post, in cazul de fata 15/12/2011 17:28:12 .... nu mai reactiva posturi vechi.
|
 |
|
Prima este "fish popeyes".
Cateva poze ? amanunte despre acvariu., parametrii apei .... ?
|
 |
|
"ce vei face cand va trebui sa cureti buretele, o sa deciclezi de fiecare data? " ... pai nu il decicleaza daca il clateste usor in apa scoasa din acvariu .... nu il spala cu sapun sa fie alb ca la cumparare ....
|
 |
|
Sunt posturi multiple cu raspunsuri la intrebarile tale in aceasta sectiune, chiar eu le-am citit cu mare interes zilele astea - datorita faptului ca mi-am luat scalari.
Reasfoieste-le.
|
 |
|
Deci revenim la curatenia substratului si filtrelor, combinate cu micsorarea temporara a cantitatii hranei.
|
 |
|
Msi sunt si alte solutii ajutatoare ... bactozim, filterstart ... poate cineva sa spuna care este mai buna ? Ideea e sa folosesti.
|
 |
|
"+ schimbat carbunele din filtru"?? il schimbi cu altceva sper .... nu cu alt carbune ... ca nu ii vad utilitatea .. doar in cazul in care doresti sa scoti chimicale din apa.
sa nu uiti :scoate un pic din ea si turna in chiuveta alba si curata (si cu dop pus) ca sa observi ce culoare are.
Mai pune plante, te vor ajuta in stabilizarea acvariului.
|
 |
|
Verifica un pic debitul filtrelor externe .... si poate o MICUTA curatare (sa nu zapacesti bacteriile, doar sa clatesti buretele de la intrare si sa arunci apa aia mizerabila din filtru) ar fi buna. Bacteriile le poti pune in filtru, sub materialele filtrante.
A, mi-am adus aminte .... in filtrul cu siporax ai doar siporax ? nici un buretel pentru retinerea mizeriei mari ? ... cred ca e ceva mizerie adunata acolo.
2 luni e o perioada ok sa cureti filtrele, parerea mea. Oricum, colegii acvaristi foarte experimentati vad ca ajuta "la greu" si isi vor spune si ei parerea. Oricum, cat mai multe materiale filtrante sunt bune si curatenie. Schimba apa cat poti de des, amoniacul e mare. Si cred ca e bine sa faci testul INAINTE de schimbul apei, astfel iti dai seama cat de eficient a fost schimbul anterior si cat de "groasa" e problema.
Mhm ... cred ca nu strica nici un test inainte si unul dupa ... sa vezi .... aaaaaaaaa pauza ca mi-am dat seama de ceva ... apa de schimb (cea curata) ce valori are apropo de problema noastra cu amoniac si nitriti ?
|
 |
|
Nu vreau sa te superi .... e o critica constructiva - dar imi pare murdara apa ... poti scoate un pic din ea si turna in chiuveta alba si curata (si cu dop pus) ca sa observi ce culoare are; daca e galbuie .... e nevoie de un schimb de apa MAJOR - 50% cu apa declorinata. Daca doresti alte informatii, te ajut cu placere cu ce stiu.
A, la schimbarea apei NEAPARAT sa aspiri substratul de mizerie, si da-le mai putin de mancare .... ca strica si aia apa.
|
 |
|
Daca imi este permisa o sugestie, cred ca ar fi bine daca la schimbul de apa (si sifonarea temeinica aferenta) sa verifici daca este multa mizerie aspirata si daca consideri ca NU ai adunat in mare parte fecalele sa lasi apa scoasa la decantat mizerii si sa pui inapoi partea curata si sa mai aspiri; SAU poti cumpara un aspirator electric cu filtru incorporat cu care poti face curat TEMEINIC si APOI sa schimbi apa inistitta, fara alte aspirari de substrat.
In alta ordine de idei, filtrele se mai colmateaza - e bine sa cureti filtrele interne (pentru filtrarea mecanica) la fiecare schimb pentru ca mizeria adunata se descompune mai repede in flux de apa. Iar daca pe intrarea filtrelor externe nu ai prefiltre e bine din cand in cand sa cureti si filtrele externe - asta mai rar in cazul in care debitul de apa filtrata este ok.
Oricum, amoniacul si nitritii in apa nu sunt ok, parerile mele de mai sus incearca sa amelioreze trecerea catre un acvariu ciclat si echilibrat dpdv al bacteriilor benefice.
"Am facut azi un schimb de 50% din apa si am masurat dupa aceea iar parametrii" ... deci DUPA schimb era asa mare .... uratel ... ajuta-te de ceva substante pentru ciclare, tratamentul a dat un pic peste cap situatia.
|
 |
|
@codryna , chiar aveai mare nevoie de ele .... ai grija la parametrii apei.
|
 |
|
Am si eu maternitate de plastic cu fante. Pentru a avea apa ok la pui am pus un filtru intern mic care bate in fantele maternitatii.
|
 |
|
Cere imprumut .... oferi si banuti ... si poate faci rost.
|
 |
|