[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
problema mare  XML
Forum Index » Apa
Author Message
villy181
Junior member

IP:

apa e tulbure, cu multe particule in suspensie, schimb cam 15% din apa la 2 zile, aspir si substratul si tot nimic. Un sfat mi-ar fi de folos sigur am gresit cu ceva sau pestisorii nu ma plac si fac mizerie intentionat.
Acvariu 54 l net, ciclat, substrat quarz 0,2-0,4 mm, fara fertilizant, plante: 1 bacopa caroliniana, 2 anubias nana, 2 chladophora,1 micranthemum umbrosum, 1 cryptocoryne walkeri , nuca de cocos gaurita , o bucata de lemn stramba , 8 pietre necalcaroase, incalzitor 50w, filtru intern askoll pure in l 700 l/h,si nu in ultimul rand chiriasi(pestisorii): 2 ancistrus mici, 3 guppy (2 gagici 1 mascul) 3 corydoras albino (2 gagici si un mascul) si 25 pui guppy de 3 saptamani
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

Parerea mea este ca le dai prea multa mincare.Shi filtrul e mult prea puternic.Cit a stat acvariul la ciclat ?

This message was edited 1 time. Last update was at 21/07/2012 19:47:43

[Email] [Yahoo!] [MSN]
villy181
Junior member

IP:

in primul rand vreau sa-ti multumesc pentru promptitudine,
cu mancarea ai dreptate le dau cam mult, nu reusesc deloc sa imi reglez tirul si scap mereu un pic cam mult. filtrul e cam puternic ca l-am cumparat pentru un acvariu mai mare dar nu au tinut lipiturile si l-am mai taiat odata...
acvariul este in functiune de 6 saptamani, ciclarea am facut-o cu 3 guppy in el cu teste zilnice si schimbari de 15% zilnic acum cred ca s-a terminat ciclarea pentru ca no2 =0 ,no3=50 dar asta asa vine de la retea...(test sera 5 in 1)

This message was edited 1 time. Last update was at 21/07/2012 20:29:29

tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

Mam lovit si eu de problema asta cand eram mai la inceput, erau foarte multi pesti si filtrarea insuficienta. Solutia pentru tine (evident parerea mea) este aspirarea mai vartoasa a substratului si daca filtrul spui ca este prea voinic, mai adauga medii filtrante mai fine care sa retina mizeria.

Apa limpede.
[Email] [Yahoo!]
villy181
Junior member

IP:

sambata seara am bagat in filtru carbon activ si in 3 zile s-a colmatat.
acum ma documentez pe net, vreau sa imi fac un filtru extern si asa rezolv mai multe probleme
ape limpezi si voua
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

SCOATE carbonul activ, acesta se foloseste doar in cazul in care ai avut ceva tratamente pentru boli in acvariu ....
Inteleg ca filtrul nu face fata distractiei .... ai dreptate cu filtrul extern ....dar totusi nu ai asa multi pesti in acvariu .... da mancare mai putina, fa curatenie si clateste nitel PRIMUL mediu filtrant in apa de acvariu si pune in locul carbonului un burete mai fin.
[Email] [Yahoo!]
villy181
Junior member

IP:

pot sa pun in locul carbunelui, o fasie de vata de perlon? sau e musai burete fin?
cu filtrul extern momentan o las balta ca am cheltuit o gramada de bani pe pompa, vata perlon , sera biopur, bureti...recipiente, fitinguri si mi-am mancat nervii nu am idee din ce sa fac cutia.
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

cutia? dintr-o teava de scurgere.
In locul carbunelui poti pune ORICE, dar ma ganeam ca ai nevoie de ceva mai fin daca ai particule in suspensie.
[Email] [Yahoo!]
villy181
Junior member

IP:

vata de perlon nu e buna( fibra bios) daca nu caut burete mai fin...
pai am vazut pe net o gramada de metode una mai ingenioasa ca alta chiar si asta cu teava de scurgere dar nu stiu de care sa ma apuc, eu am incercat doua variante cu cutii alimentare care au capac cu garnitura si cand era pompa in functiune facea depresiune in cutie, cand deconectam pompa facea presiune in cutie pana curgea pe la garnitura.

villy181
Junior member

IP:

am reusit sa fac filtru din doua recipiente pentru filtru de apa cu pompa in acvariu pe tur.
stiti cum trebuiesc asezate tuburile in acvariu pentru a face o buna circulatie a apei in acvariu?

Forum Index » Apa
Go to: